Service Innovations (10 cr)
Code: A9145-MKA1811
General information
- Enrollment
-
14.05.2018 - 31.05.2018
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
12.09.2018 - 21.12.2018
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 10 cr
- Local portion
- 7 cr
- Virtual proportion
- 3 cr
- RDI proportion
- 7 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 35
- Degree programmes
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (MKA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
Learning outcomes
The student is able to
- carry out an innovation project applying the newest existing knowledge and service innovation and design methods
- work in multisectoral projects
- apply creative problem-solving and develop working methods
Location and time
Lukukausi: syksy 2018.
Opetusaika on keskiviikkoisin klo 9-15.
Tiimityöskentelyä tehdään tiimeissä myös muina aikoina.
Lähitapaamisia on lähes joka viikko ja projektitoimeksiantoa
tehdään myös kampuksen ulkopuolella ja toimeksiantoyrityksessä.
Materials
Schneider, J. & Stickdorn, M. 2011. This is service design thinking: basics - tools - cases. BIS Publishers. Amsterdam. Julkaistu myös E-kirjana http://laurea.finna.fi/Record/laurus.74054
Tuulaniemi, J. 2011. Palvelumuotoilu. Helsinki: Talentum. Julkaistu myös E-kirjana http://www-ellibslibrary-com.nelli.laurea.fi/book/978-952-14-1688-0
Osterwalder, A., Pigneur, Y., Bernarda, G. & Smith, A. 2014. Value proposition design: how to create products and services customers want. New Jersey: Hoboken, John Wiley & Sons Inc. Julkaistu myös E-kirjana https://laurea.finna.fi/Record/nelli01.2670000000592458
Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2014. Kehittämistyön menetelmät: uudenlaista osaamista liiketoimintaan. Helsinki: WSOY.
http://libguides.laurea.fi/c.php?g=224541&p=3296882
Teaching methods
Projektitoimeksiantajan antaman kehityshankkeen suunnittelu, toteutus ja arviointi palvelumuotoilun prosessia hyödyntäen.
Palvelukonseptin ideoinnissa käytetään hyödyksi
yhteiskehittämisen ja palvelumuotoilun menetelmiä:
Lean Service Creation
Benchmarking
Haastattelu
Havainnointi
Persoonat
Asiakaspolku
Value Proposition Canvas
Trend Canvas
Business Model Canvas
Opintojakson työskentely pohjautuu yhteiskehittämiseen, jota tehdään tiimeissä viikoittain. Lähitapaamisia on lähes joka viikko ja projektitoimeksiantoa tehdään myös kampuksen ulkopuolella ja toimeksiantoyrityksessä. Opintojakso ei sovellu otettavaksi toisen opintojakson kanssa päällekkäin (mikäli poissaoloja on enemmän kuin 3 krt, hylätään suoritus). Paikkansa opintojaksolla vahvistavat ne, jotka ovat paikalla opintojakson aloituksessa ke 12.9.2018 klo 9-15. Opetusaika on keskiviikkoisin klo 9-15.
Employer connections
Opintojaksolla kehitämme Kotipizza Groupin palveluliiketoimintaa.
Student workload
1 opintopiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä.
Evaluation scale
H-5
Further information
Lisätietoja: Vastuuopettaja Miia Vakkuri
miia.vakkuri@laurea.fi