Operating Environment in a Service Company (5 cr)
Code: A9129-MKA1811A
General information
- Enrollment
-
14.05.2018 - 31.05.2018
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
28.08.2018 - 21.12.2018
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 2 cr
- Virtual proportion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 15 - 45
- Degree programmes
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (MKA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
Learning outcomes
The student is able to
- interpret the operating environment of the hospitality sector and identify the changes in it
- recognize value chains and value networks
Location and time
Opintojakso toteutetaan Leppävaaran kampuksella.
Materials
Viitala, R. & Jylhä, E. 2013. Liiketoimintaosaaminen. Menestyvän yritystoiminnan perusta. Helsinki: Edita.
Muu oppimateriaali ilmoitetaantehtävien yhteydessä.
Teaching methods
Opintojaksolla on 7 lähiopetuskertaa.
Opintojakson tarkka ohjelma tulee opintojakson Optima- työtilaan.
Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen välillä.
Employer connections
Opintojakson asioista tehdään projektityö: PESTEL- analyysi MaRa- alan toimintaympäristöstä.
Exam schedules
Opintojakson ohjelma on tulee optima -työtilaan.
International connections
Ei koske tätä opintojaksoa.
Completion alternatives
Ei koske tätä opintojaksoa.
Student workload
Keskimääräinen työmäärä/opiskelija (h) tehtävää kohden:
Käsitteet5 h
Tulevaisuuden toimintaympäristö 15 h
PESTEL-analyysi70 h
Itse- ja vertaisarviointi 5 h
Osallistuminen lähikerroille 15 h
Muu itsenäinen opiskelu 20 h
Yhteensä 130 h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 130 tuntia.
Content scheduling
MaRa-alalla keskeistä sisältöä:
- makroympäristö (PESTEL: taloudellinen ympäristö, ekologinen ympäristö, sosiaalinen ympäristö, teknologinen ympäristö, poliittiinen ympäristö ja lainsäädännöllinen ympäristö)
- toimialat
Opintojakson muita käsiteitä:
- työlainsäädäntö, elintarvikelainsäädäntö, alkoholilainsäädäntö, ympäristölainsäädäntö ym.
- arvoketjut- ja verkostot
Evaluation scale
H-5
Further information
Arvioinnissa käytetään alkuvaiheen opiskelijan arviointkriteerejä. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
HUOMIO: VARMISTAT OPISKELUPAIKKASI OPINTOJAKSOLLA OSALLISTUMALLA ENSIMMÄISELLE LÄHIOPETUSKERRALLE!