Siirry suoraan sisältöön

Urheilijan hyvinvointi (3 op)

Toteutuksen tunnus: TO00CE41-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
19.05.2025 - 25.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
07.10.2025 - 12.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
20 Sosiaali- ja terveysala
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
6 - 40
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOY2), Yhteiset opinnot
Opettajat
Kati Nykänen
Manne Pyykkö
Vastuuopettaja
Kati Nykänen
Ryhmät
TOY225SY
Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S25, Yhteiset opinnot
Opintojakso
TO00CE41

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- edistää itsetuntemusta ja itseluottamusta
- suunnitella ja asettaa tavoitteita, jotka tukevat sekä opiskelua että urheilua
- kääntää omaa ainutkertaisuutta kilpailueduksi kilpakentillä, opinnoissa ja työelämässä

Aika ja paikka

Opintojaksolla on viisi (5) tapaamista Zoomissa.
Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojakson materiaalit jaetaan Canvasissa.

Toteutustapa

Urheilijan hyvinvointi -opintojakso toteutetaan vuorovaikutteisena verkkototeutuksena eikä edellytä kampukselle tuloa. Opinnolla on aikataulutettua opetusta verkossa, joista osa tallennetaan (ja on katsottavissa jälkikäteen Canvasissa). Osa verkossa tapahtuvista tapaamisista on vuorovaikutukseen ja keskusteluun perustuvia tapaamisia, joita ei nauhoiteta.

Opinnoissa on pari- ja ryhmätyöskentelyä, mutta pääpaino on henkilökohtaisessaa työskentelyssä. Opinto edellyttää sinulta aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta sekä voidaan hyödyntää myös vertaispalautteenantoa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:

Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija. Ensimmäinen kontaktikerta on Zoomissa 07.10.2025 klo 12.30 - 14.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tutkintosäännön (2024) mukaan opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. ... Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa. Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojaksolla voit opiskella joustavasti omien aikataulujesi mukaisesti lukuunottamatta Zoomissa tapahtuvia tapaamisia, joissa on läsnäolovelvoite. Jos joudut olemaan poissa tapaamisista, sovi niistä etukäteen vastuuopettajan kanssa.

Ajankäyttö 3 op = 81h opiskelijan työtä:
- Lähitapaamisia on 9,5h
- Itsenäistä työskentelyä 71,5h

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. sen mukaan, miten paljon haluat käyttää aikaa opintojaksojen teemojen pohdiskeluun. Koska opintojakson tarkoituksena on palvella sinun tarpeitasi, on sinun hyvä varata aikaa tähän kuitenkin riittävästi.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Opintojakso hylätään, jos et ole

- valmistautunut verkossa tapahtuviin ryhmätapaamisiin
- osallistunut ryhmäkeskusteluihin
- suorittanut kotitehtäviä.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojaksolla on verkossa (Zoom) tapahtuvia vuorovaikutteisia tapaamisia viisi ja niitä on noin kahden viikon välein. Opintopsykologin ja opettajan alustukset orientoivat aiheeseen. Tapaamisten välissä suoritat yksilötehtäviä, joiden materiaalit löytyvät Canvasissa. Tapaamisissa hyödynnämme kokemusten jakamista ja vertaisoppimista eri teemoista. Näin voit oppia muilta ja jakaa omia kokemuksiasi.

Opintojakson tavoitteena on hyvinvointisi lisääntyminen. Opintojakso tarjoaa sinulle mahdollisuuden käsitellä sekä urheiluun että opiskeluun liittyviä asioita, parantaen samalla henkilökohtaista hyvinvointiasi. Opintojaksolla huomioidaan sinun tuen tarpeesi, jotta urheilun ja opiskelun yhdistäminen sujuisi mahdollisimman joustavasti.

Käsitteltäviä teemoja ovat mm.
- urheilusta saadun osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen
- tunne- ja itsesäätelytaidot
- keskittymistaitojen harjoittelu
- pettymysten käsittely ja niistä ylipääseminen
- psyykkisen palautumisen tukeminen
- tavoitteen asettaminen opinnoille urheilu-ura huomioiden
- ajankäytön hallinta kaksoisuralla
- urheilijan identiteetti ja minä ihmisenä
- siirtyminen urheilijasta työelämään

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Lisätiedot

Opintojakso soveltuu kaikentasoisille urheilijoille. Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa. Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on nähtävillä Canvasissa.

Siirry alkuun