Kahvilatyö (2 op)
Toteutuksen tunnus: UM00BN61-3011
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
-
06.10.2025 - 01.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 2 op
- Lähiosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- 10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- kahvilatyön perusteet
- työturvallisuuden perusteet
- hygieenisen työskentelyn perusteet
Aika ja paikka
Lukion toinen periodi, syksy 2025, Leppävaran kampus, luokka 014-015.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali Drive-ympäristössä ja opintojakson luennoilla.
Toteutustapa
Ainoastaan Espoon lukiolaisille suunnattu opintojakso. Ilmoittautuminen toista kautta.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Lukion toinen periodi, syksy 2025.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei ole.
Sisältö ja sen jaksotus
Opintojakson tavoitteet, on että opiskelija hallitsee opintojakson jälkeen:
Kahvin perusteet
Valmistaa suodatinkahvia ja erikoiskahveja
Kahvilatoiminnan kaupalliset perusteet
Osaa työskennellä hygieenisesti, turvallisesti ja ergonomisesti
Oma hygieniapassin
Osaa ravitsemuksen perusteet ja allergeenit sekä erikoisruokavaliot
Tunteen kahvilatrendit ja tuotekehitysprosessin
Osaa kehittää juoma- ja ruokatuotteita
Osaa suomalaisen kahvilahistorian perusteet
Tuntee kahvilan myynti- ja suositteluprosessin sekä tuotteiden esillelaiton
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty