Siirry suoraan sisältöön

Kahvilatyö (2 op)

Toteutuksen tunnus: UM00BN61-3011

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
06.10.2025 - 01.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
2 op
Lähiosuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
suomi
Opettajat
Tuula Kuivanen
Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja
Anikó Lehtinen
Opintojakso
UM00BN61

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- kahvilatyön perusteet
- työturvallisuuden perusteet
- hygieenisen työskentelyn perusteet

Aika ja paikka

Lukion toinen periodi, syksy 2025, Leppävaran kampus, luokka 014-015.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali Drive-ympäristössä ja opintojakson luennoilla.

Toteutustapa

Ainoastaan Espoon lukiolaisille suunnattu opintojakso. Ilmoittautuminen toista kautta.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Lukion toinen periodi, syksy 2025.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojakson tavoitteet, on että opiskelija hallitsee opintojakson jälkeen:

Kahvin perusteet
Valmistaa suodatinkahvia ja erikoiskahveja
Kahvilatoiminnan kaupalliset perusteet
Osaa työskennellä hygieenisesti, turvallisesti ja ergonomisesti
Oma hygieniapassin
Osaa ravitsemuksen perusteet ja allergeenit sekä erikoisruokavaliot
Tunteen kahvilatrendit ja tuotekehitysprosessin
Osaa kehittää juoma- ja ruokatuotteita
Osaa suomalaisen kahvilahistorian perusteet
Tuntee kahvilan myynti- ja suositteluprosessin sekä tuotteiden esillelaiton

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Siirry alkuun