Kahvilatyö (2op)
Toteutuksen tunnus: UM00BN61-3011
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 06.10.2025 - 01.12.2025
- Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 2 op
- Lähiosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- 10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- kahvilatyön perusteet
- työturvallisuuden perusteet
- hygieenisen työskentelyn perusteet
Toteutustapa
Ainoastaan Espoon lukiolaisille suunnattu opintojakso. Ilmoittautuminen toista kautta.
Aika ja paikka
Lukion toinen periodi, syksy 2025, Leppävaran kampus, luokka 014-015.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali Drive-ympäristössä ja opintojakson luennoilla.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei ole.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Lukion toinen periodi, syksy 2025.
Sisältö ja sen jaksotus
Opintojakson tavoitteet, on että opiskelija hallitsee opintojakson jälkeen:
Kahvin perusteet
Valmistaa suodatinkahvia ja erikoiskahveja
Kahvilatoiminnan kaupalliset perusteet
Osaa työskennellä hygieenisesti, turvallisesti ja ergonomisesti
Oma hygieniapassin
Osaa ravitsemuksen perusteet ja allergeenit sekä erikoisruokavaliot
Tunteen kahvilatrendit ja tuotekehitysprosessin
Osaa kehittää juoma- ja ruokatuotteita
Osaa suomalaisen kahvilahistorian perusteet
Tuntee kahvilan myynti- ja suositteluprosessin sekä tuotteiden esillelaiton
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty