Promotion and Support of Mental Health of School-age Children and Young People (5 cr)
Code: TO00BO48-3007
General information
- Enrollment
-
19.05.2025 - 25.05.2025
Registration for introductions has not started yet.
- Timing
-
01.08.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 3 cr
- Virtual proportion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- 20 Sosiaali- ja terveysala
- Campus
- Laurea Tikkurila
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOS2), Terveys- ja hyvinvointialat
- Teachers
- Tiina Leino
- Hanna Nurmiranta
- Tiina Putkuri
- Teacher in charge
- Tiina Putkuri
- Groups
-
TOS225SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S25, Terveys- ja hyvinvointialat
- Study unit
- TO00BO48
Learning outcomes
The student is able to:
- assess the psychological and mental development of school-age children and young people and their safe growth environment and its significance for mental health of children and young people
- apply evidence-based methods in assessing mental health of school-age children and young people and in early detection of challenges and problems
- apply evidence-based methods and methods based on multidisciplinary expertise in the promotion and support of mental health of school-age children and young people
Location and time
Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.
Materials
Oppimateriaali löytyy opintojakson Canvas-työtilasta. Keskeistä oppimateriaalia on esimerkiksi:
• Aalto-Setälä T, ym. 2020. Kouluikäisten mielenterveysongelmien tuki ja hoito perustason palveluissa: Opas tutkimiseen, hoitoon ja vaikuttavien menetelmien käyttöön. THL. https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-547-6
• Hoitotyön tietokanta: Kouluikäisen mielenterveys -artikkelit. Duodecim.
• Pitkänen T. ym. 2022. Nuorten mielenterveyden tukeminen sosiaalihuollossa ja matalan kynnyksen toiminnassa. Työntekijöiden ja nuorten näkemyksiä tarpeista ja toimintatavoista. Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja 2022:65. https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/164402/VNTEAS_2022_65.pdf
Teaching methods
The implementation plan is available in Finnish.
Employer connections
Opinnolla ei ole projekti/hankeyhteistyötä eikä työelämän kanssa tehtäväa yhteistyötä.
Exam schedules
Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:
Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.
Opetuskerroilla on läsnäolovelvoite (mahdolliset pakolliset poissaolot on korvattava erillisellä tehtävällä) vuorovaikutteisen oppimisen mahdollistamiseksi.
International connections
Tällä opinnolla ei ole kansainvälistä yhteistyötä
Completion alternatives
Tutkintosäännön (2024) mukaan opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. ... Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa. Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.
Student workload
Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.
Viiden (5) opintopisteen laajuus tarkoittaa opiskelijalle laskennallisesti 135 opiskeluun käytettyä tuntia:
• Kontaktiopetus noin 32 tuntia
• Ennakkotehtävät ja opetuskerroilla suositeltuihin aineistoihin perehtyminen noin 20 h (verkkokurssit, videot, podcastit ja luettava aineisto)
• Ryhmätehtävä noin 20 tuntia
• Blogitehtävä ja omatoiminen aiheisiin perehtyminen noin 10 h/viikko = noin 60 tuntia yhteensä.
Content scheduling
Opinnolla käsitellään kouluikäisten lasten ja nuorten mielenterveyden tukemista moniammatillisesta (terveydenhoitaja, sairaanhoitaja, sosionomi) näkökulmasta. Oppiminen tapahtuu pitkälti käytännönläheisten case-tapausten ja yhteisen keskustelun kautta.
Evaluation scale
H-5
Further information
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Osallistumisen edellytyksenä on aina, että opetussuunnitelman mukaiset mahdolliset osaamisedeltävyydet (edeltävä opinto tai vastaava osaaminen) täyttyvät. Opiskelija vastaa itse edeltävyysehtojen huomioimisesta.
Opintojaksolle voivat osallistua terveydenhoitaja-, sairaanhoitaja- ja sosionomiopiskelijat.
Opintojaksolle osallistuminen edellyttää terveydenhoitaja- ja sairaanhoitajaopiskelijoilta III moduulin mielenterveyshoitotyön opintojen ja IV moduulin lasten, nuorten ja perheiden hoitotyön opintojen suorittamista edeltävästi. Sosionomiopiskelijoilla osallistuminen opintojaksolle edellyttää vähintään 80 op verran suoritettuja opintoja edeltävästi.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.