Swedish for Bachelors of Business Administration (5 cr)
Code: HL00BY88-3043
General information
- Enrollment
-
25.11.2024 - 20.01.2025
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
27.02.2025 - 16.05.2025
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 1 cr
- Virtual proportion
- 4 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- 10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 45
- Degree programmes
- Tietojenkäsittelyn koulutus, kyberturvallisuus (NKA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
- Degree Programme in Business Information Technology, Developing Digital Services (NDA2), Laurea Leppävaara (in Finnish)
- Teachers
- Sirpa Mattila
- Teacher in charge
- Sirpa Mattila
- Groups
-
NDYDINTietojenkäsittelyn koulutus
- Study unit
- HL00BY88
Learning outcomes
The student is able to
- communicate in oral and written Swedish/English in work life situations in their own sector at proficiency level B1 of the Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) and at the level required under section 7 of the Government Decree on Universities of Applied Sciences (1129/2014)
-tell about the studies and tasks of Bachelor of Business Administration
- act as a representative of a company/organisation in Nordic operating environments
- use the key Swedish terminology used by professionals in the sector
- develop their interaction, communication, information search and reporting skills in Swedish in professional situations in their own field
- develop their professional language skills by using different types of learning techniques and tools
Location and time
Torstaisin klo 18.15 - 20
https://laurea.zoom.us/j/528 838 7652
5.4. klo 9 - 13 Leppävaaran kampuksella
Materials
Opinnon materiaali löytyy Canvas-oppimisalustalta, johon saat pääsyn noin viikkoa ennen ensimmäistä Zoom-tapaamista.
Teaching methods
Opintojaksoon sisältyy viikoittaiset zoom-tapaamiset sekä yksi lauantaiaamupäivä Leppävaaran kampuksella. Näillä kerroilla keskitytään suullisen kielitaidon harjoittamiseen.
Lisäksi runsaasti itsenäistä työskentelyä Canvas-oppimisalustalla.
Opinnon läsnäolovelvoite on 75 %.
Exam schedules
Opintojakso alkaa torstai-iltana 27.2. Zoom-tapaamisella ja päättyy kirjalliseen tenttiin perjantaina 16.5. Leppävaaran kampuksella. Suulliset tentit pidetään erillisen aikataulun mukaan. Kirjallisen tentin voi uusia kaksi kertaa opintojakson alussa ilmoitettuina ajankohtina.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
International connections
Mahdolliset pohjoismaiset (virtuaaliset) vierailijaluennot
Completion alternatives
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ”
Jos opiskelijalla on aiempia korkea-asteen ammattikielen opintoja eri alalta, hänellä on oikeus suorittaa opinto hyväksiluvun täydennyksellä. Tässä tapauksessa opiskelija ottaa yhteyden opinnon opettajaan, joka ohjaa tarvittaessa eteenpäin.
Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
Student workload
Opintojakso on 5 opintopistettä, työmäärältään 5 x 27 h = 135 h.
Content scheduling
- opinnot
- työ, työtehtävät
- yritys
- markkinointi
- työelämän viestintä
- asiakaspalvelu
- oman koulutusohjelman teemat (ict)
Evaluation scale
H-5
Further information
Opiskelija on suorittanut ruotsin kielen tasotestin ennen ilmoittautumistaan opinnolle. Hylätyn tasotestin jälkeen suositellaan suorittamaan Valmentava ruotsi –opinto, tai hankkimaan vastaava osaaminen muulla tavoin. Lisätietoa intrasta
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Tämä toteutus soveltuu sisällöltään erityisesti tietojenkäsittelyn koulutusohjelman opiskelijoille.