Siirry suoraan sisältöön

Asiakaslähtöisen liiketoiminnan kehittämisen projekti, työnantajabrändin tutkimus (Siuntion kunta), etätyöpainoitteinen projekti (10 op)

Toteutuksen tunnus: HL00BU32-3076

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
19.05.2025 - 25.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
01.08.2025 - 31.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
1 op
Virtuaaliosuus
9 op
TKI-osuus
10 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
Toimipiste
Laurea Hyvinkää
Opetuskielet
suomi
Paikat
5 - 7
Koulutus
Liiketalouden koulutus (HLB2), Laurea Hyvinkää
Opettajat
Piia Haavisto
Vastuuopettaja
Piia Haavisto
Ryhmät
HLB225KA
Liiketalouden koulutus, oikeudellinen osaaminen, monimuotototeutus, K25, Hyvinkää
HLB225KA2
Liiketalouden koulutus, projektijohtaminen, monimuotototeutus, K25, Hyvinkää
Opintojakso
HL00BU32

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- kehittää asiakaslähtöisiä ja kestäviä liiketoimintamalleja ja –prosesseja
- kehittää asiakaslähtöisiä tuotteita ja palveluja
- käynnistää liiketoimintaa ja perustaa yrityksen

Aika ja paikka

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintomateriaalia ja kirjallisuutta tarkastellaan projektin alkaessa.

Toteutustapa

Projektissa tehdään tutkimus liittyen Siuntion kunnan sisäiseen työnantajabrändiin idealla "Millä työntekijät saataisiin suosittelemaan Siuntion kuntaa työnantajana?" Opinnolla on aikataulutettua ohjausta viikoittain etänä. Ohjausta ei tallenneta. Opinnossa on sekä yksilö- että tiimityöskentelyä. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta sekä voidaan hyödyntää myös työelämä- ja vertaispalautteenantoa. Projektiin sisältyy kaksi lähitapaamista (läsnäolovelvoite) kampuksella: projektin aloitus eli kick-off 2.9. sekä projektiseminaari lukukauden lopussa.

Tälle toteutukselle ilmoittautuvat opiskelijat kehittävät projektissa osaamista asiakaslähtöisen liiketoiminnan kehittämisestä sekä työnantajabrändin tutkimisesta. Lisäksi opiskelijat hankkivat ”Johtaminen ja johtajuus” - opinnon mukaisen osaamisen. Mahdollisesta muusta projektin aikana kehitettävästä osaamisesta sovitaan projektin aikana.

Tekoälyä saa käyttää Laurean ohjeistuksen mukaisesti. Tekoälyn käyttö tietoperustan kirjoittamiseen on kielletty.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Siuntion kunta toimii projektin toimeksiantajana.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Projektin kick-off pidetään Hyvinkään kampuksella 2.9. (läsnäolovelvoite). Projekti päättyy projektiseminaariin (läsnäolovelvoite). Osallistuminen viikottaisiin ohjauksiin on välttämätöntä. Toistuvat poissaolot voivat johtaa arvosanan alenemiseen.

Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:

Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla 2.9.2025 läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tutkintosäännön (2024) mukaan opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. ... Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa. Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.

Sisältö ja sen jaksotus

Projektissa tehdään tutkimus liittyen Siuntion kunnan työnantajabrändiin idealla "Millä työntekijät saataisiin suosittelemaan Siuntion kuntaa työnantajana?" Tutkimuksen pohjalta laaditaan kehittämistoimenpide-ehdotuksia.

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä esim. Canvasissa tai Teamsissa.

Siirry alkuun