Siirry suoraan sisältöön

Oikeus tutkimuskohteena (5 op)

Toteutuksen tunnus: B0331-3016

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
19.05.2025 - 25.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
01.08.2025 - 31.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOH2), Kauppa, hallinto ja oikeustieteet
Opettajat
Irina Pelz
Vastuuopettaja
Irina Pelz
Ryhmät
HLB224KA
Liiketalouden koulutus, oikeudellinen osaaminen, monimuotototeutus, K24, Hyvinkää
TOH225SY
Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S25, Kauppa, hallinto ja oikeustieteet
Opintojakso
B0331

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- arvioida ja analysoida kriittisesti oikeudellista tutkimustietoa
- soveltaa oikeudellista tutkimustietoa työelämän kehittämisessä ja muualla käytännön oikeuselämässä
- valita sopivan lähestymistavan oikeudelliseen tutkimuksen toteuttamiseen
- ammattikorkeakoulututkimuksen keskeiset piirteet ja osaa tehdä ammatillista kehittämis- ja tutkimustyötä -oikeudellisessa toimintaympäristössä
- syventää osaamistaan vuosittain vaihtuvaan teemaan

Aika ja paikka

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Erikseen tarkennettavat alueet seuraavasta materiaalista ja/tai mahdollisesti ennen opintojen alkua erikseen ilmoitettavasta materiaalista, saatavuuden mukaan:

Husa, J. - Mutanen, A-K - Pohjolainen, T. Kirjoitetaan juridiikkaa: ohjeita oikeustieteellisten kirjallisten töiden laatijoille.

Hirvonen, A. Mitka? metodit? Opas oikeustieteen metodologiaan. verkkojulkaisu

Aarnio, A. Luentoja lainopillisen tutkimuksen teoriasta 2011.

Luennot ja luennoilla esitelty materiaali.

Toteutustapa

Vuorovaikutteinen verkkototeutus:

Opinto toteutetaan verkkototeutuksena eikä edellytä kampukselle tuloa. Opinnolla on aikataulutettua opetusta tai ohjausta verkossa, jota ei tallenneta. Opinto edellyttää aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta sekä voidaan hyödyntää myös työelämä- ja vertaispalautteenantoa.

Kyseessä on 5 opintopisteen opintojakso, joka sisältää erilaisia oppimistehtäviä, keskusteluja ja luentoja. Opintojakso päättyy kirjalliseen tenttiin.

Ensimmäinen luento on läsnäolovelvollinen. Tutkintosäännön 18 § mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:

Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.

Ensimmäinen kontaktikerta on 19.08.2025 klo. 10.00 - 12.00 pidettävä Zoom-luento/tapaaminen.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tutkintosäännön (2024) mukaan opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa. Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojaksolla perehdytään oikeudellisen tiedon etsimiseen ja oikeudellisen tekstin tuottamiseen sekä oikeudellisen tiedon ja oikeuslähteiden hyödyntämiseen. Opiskelija oppii laatimaan oikeudellista tekstiä, arvioimaan oikeudellista tutkimustietoa kriittisesti sekä käyttämään luotettavia oikeuslähteitä ja lähdeviittauksia oikeaoppisesti. Lisäksi opintojaksolla harjoitellaan opinnäytetyön keskeisiä vaiheita ammattikorkeakoulun vaatimusten mukaisesti. Tämä opintojakso tukee valmiuksia tuottaa perusteltua ja laadukasta oikeudellista tekstiä työelämän ja opinnäytetyön tarpeisiin.

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Osallistumisen edellytyksenä on aina, että opetussuunnitelman mukaiset mahdolliset osaamisedeltävyydet (edeltävä opinto tai vastaava osaaminen) täyttyvät. Opiskelija vastaa itse edeltävyysehtojen huomioimisesta.

Siirry alkuun