Siirry suoraan sisältöön

Yritysjuridiikka (5 op)

Toteutuksen tunnus: HL00BW51-3042

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
31.03.2025 - 06.04.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.05.2025 - 31.08.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
40 - 80
Koulutus
Liiketalouden koulutus (HLY2), Laurea yhteinen
Opettajat
Irina Pelz
Vastuuopettaja
Irina Pelz
Ryhmät
HLYDIN
Liiketalouden koulutus
Opintojakso
HL00BW51

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- toimia oikeusjärjestelmän perusperiaatteiden ja oikeuslähteiden mukaisesti
- soveltaa yritystoimintaa koskevia oikeudellisia normeja ja periaatteita
- hyödyntää velvoite- ja sopimusoikeuden, kuluttajansuojan, markkinoinnin, yhtiöoikeuden sekä immateriaalioikeuden liiketoiminnalle keskeisiä oikeusohjeita

Aika ja paikka

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Kyläkallio Yritysjuridiikka-kirjasta kurssialustalla osoitetut luvut. Kirja on saatavilla Laurean tunnuksilla e-kirjana Finnassa. Tarkemmat alueet kirjasta ilmoitetaan opintojakson alussa. Lisäksi opettajan Canvas-työtilassa julkaisemat oppimateriaalit. Suosituksena myös Seppo Villan toimittama Yritysoikeus-teos soveltuvin osin.

Toteutustapa

Opinto toteutetaan verkkototeutuksena eikä edellytä kampukselle tuloa. Opinnolla on yksi Zoomissa pidettävä aloitusluento, joka ei ole läsnäolovelvollinen ja jota ei tallenneta. Osallistuminen aloitusluennolle ei ole pakollista, mutta erittäin suositeltavaa. Opinnossa on pari- tai ryhmätyöskentelyä. Opinto edellyttää aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun. Opinto suoritetaan pääosin täysin itsenäisesti kesäopintoina, ohjausta opettajalta on saatavilla kurssin alussa ja lopussa, mutta kesän aikana opinnot suoritetaan itsenäisesti. Opinnossa on useita erilaisia Canvas-työtilassa suoritettavia kirjallisia tehtäviä, verkkokeskusteluja ja tenttejä. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta sekä voidaan hyödyntää myös työelämä- ja vertaispalautteenantoa. Kurssin kirjallisissa töissä tai tenteissä ei saa käyttää tekoälyä.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:

Tutkintosäännön (2024) mukaisesti opintojaksolle hyväksytyn tulee vahvistaa osallistumisensa opinnolle palauttamalla orientoivat tehtävät opinnon aikataulun mukaisesti. Mikäli opiskelija ei vahvista osallistumaan tällä tavoin toimien, hänen ilmoittautumisensa toteutukselle hylätään ja tilalle voidaan ottaa toinen opiskelija.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa." Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.

Opinnon suuruus on yhteensä 5 op, mikä edellyttää noin 133,5 h työtä.

Sisältö ja sen jaksotus

Opinto koostuu yhteensä 5 eri osasta (orientaatio, 3 opintomoduulia sekä oppimispäiväkirja), joiden otsikot ja sisältö on kuvattu alla:

Orientaatio: Oikeusjärjestelmä ja oikeuden ajankohtaisuus

a) juristin etiikkaa koskeva orientoiva tehtävä (arvosana: hyväksytty-hylätty)

b) oikeuslähteiden hierarkiaa ja oikeuslähteiden käyttöä koskeva orientoiva tehtävä (arvosana: hyväksytty-hylätty)

c) Vieraile valitsemanasi ajankohtana yhdessä oikeuden tai eduskunnan istunnossa ja laadi muistiinpanot kurssin lopussa palautettavaa oppimispäiväkirjaa varten (toteutettavissa myös etänä esim. seuraamalla eduskunnan istuntoa verkkolähetyksenä)

Moduuli 1) Sopimusoikeus, velkasuhteet ja vakuudet

a) monivalintatentti (arvosana: H1-5, 25 % kurssiarvosanasta)


Moduuli 2) Yhtiöoikeus

a) monivalintatentti (arvosana: H1-5, 25 % kurssiarvosanasta)

b) esseen palautus (4-5 s.) (arvosana: H1-5, 25 % kurssiarvosanasta)


Moduuli 3) Markkinointijuridiikka ja immateriaalioikeus

a) muistion palautus (3-4 s.) (arvosana: H1-5, 25 % kurssiarvosanasta)

b) verkkokeskustelut ryhmissä ajankohtaisaiheista (arvosana: hyväksytty-hylätty), verkkokeskustelun täydennysmahdollisuus kuitenkin 31.8 asti.

Oppimispäiväkirja (sis. myös raportin vierailusta oikeuden tai eduskunnan istuntoon) (2. s) (arvosana: hyväksytty-hylätty)

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Osallistumisen edellytyksenä on aina, että opetussuunnitelman mukaiset mahdolliset osaamisedeltävyydet (edeltävä opinto tai vastaava osaaminen) täyttyvät. Opiskelija vastaa itse edeltävyysehtojen huomioimisesta.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä esim. Canvasissa tai Teamsissa.

Siirry alkuun