Social Guidance in Schools (5 cr)
Code: TO00BZ42-3004
General information
- Enrollment
-
19.05.2025 - 25.05.2025
Registration for the implementation has begun.
- Timing
-
01.09.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- RDI proportion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- 20 Sosiaali- ja terveysala
- Campus
- Laurea Tikkurila
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOS2), Terveys- ja hyvinvointialat
- Teachers
- Tanja Tikkanen-Lamminen
- Teacher in charge
- Tanja Tikkanen-Lamminen
- Groups
-
TOS225SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S25, Terveys- ja hyvinvointialat
- Study unit
- TO00BZ42
Learning outcomes
The student is able to
- consider the key regulations in their work that structure student welfare work.
-support children, young people, and their families in matters related to well-being and learning through multidisciplinary collaboration
- promote well-being, learning, and safety and social responsibility of the learning environment through community-based student welfare activities
Location and time
Opetus toteutetaan lähitoteutuksena Tikkurilan kampuksella. Opinnossa on yksilö- ja ryhmätyöskentelyä. Opiskelijat toteuttavat pienryhmissä hyvinvointitapahtuman yhteistyössä valitsemansa oppilaitoksen kanssa tai vaihtoehtoisesti toimivat tukihenkilöinä kuraattoreiden valitsemille tukea tarvitseville lapsille kesään -26 saakka. Opintojakso edellyttää aktiivisuutta ja sitoutumista ryhmätyöskentelyyn.
Materials
Opintojakson teemoihin liittyvä kattava materiaalipankki löytyy Canvasista.
Teaching methods
The implementation plan is available in Finnish.
Employer connections
Työelämäyhteistyö toteutuu LbD-toteutuksena yhteistyössä eri koulujen ja oppilaitosten kanssa koulun hyvinvointitapahtuman järjestämisenä tai tukiheknkilötoiminnassa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kanssa, sekä yhteistyönä vierailevien luennoitsijoiden kanssa.
Exam schedules
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perustelluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
Opetuskerroilla on läsnäolovelvollisuus.
International connections
Ei kv-yhteyksiä tällä opintojaksolla.
Completion alternatives
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
Opiskelijoiden, jotka haluavat osoittaa opintojakson tavoitteiden mukaisen osaamisen näytöllä, tulee sopia näytöstä ja aikataulusta opintojakson vastuuopettajan kanssa heti, kun ilmoittautuminen opintojaksolle on hyväksytty. Opiskelijan tulee myös osallistua opintojakson orientaatioon. Osaamisen näyttö annetaan opintojakson aikana, mikäli osaamisanalyysi on hyväksytty ja lupa osaamisen näyttöön annettu.
Student workload
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. 5 opintopisteen kokonaisuus tarkoittaa siten noin 134 tuntia opiskelua.
Content scheduling
Opintojakso jakautuu kahteen moduuliin:
- Opiskeluhuoltoa ohjaavat säädökset ja yksilökohtainen opiskeluhuolto 3 op
- Yhteisöllinen opiskeluhuolto 2 op
Evaluation scale
H-5
Further information
Tekoälyä voi tehtävissä käyttää Laurean tekoälyohjeistuksen mukaisesti.