Kliinisen hoitotyön perusteet (7 op)
Toteutuksen tunnus: SH00BY56-3027
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
19.05.2025 - 25.05.2025
Ajoitus
01.08.2025 - 31.12.2025
Opintopistemäärä
7 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
58 % Lähiopetus, 42 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Tikkurila, sote
Toimipiste
Laurea Tikkurila
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 45
Koulutus
- Sairaanhoitajakoulutus (SHV2), Laurea Tikkurila
Opettaja
- SH E Virtuaali
- Sari Juvonen
- Ulla Jauhiainen
- Tanja Hakkarainen
Vastuuopettaja
Tanja Hakkarainen
Ryhmät
-
SHV225SNSairaanhoitajakoulutus, päivätoteutus, S25, Tikkurila
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- soveltaa tutkimustietoa ja suosituksia potilaan toimintakyvyn ja peruselintoimintojen tukemisessa ja perustarpeista huolehtiessaan
- soveltaa tietojaan anatomiasta ja fysiologiasta perustellessaan potilaan peruselintoimintojen tukemisen menetelmiä
- perustella, toteuttaa ja tulkita peruselintoimintojen tarkkailussa tarvittavat diagnostiset perustutkimukset ja toimenpiteet osana potilaan hoitoa
- kuvata eri ikä- ja kohderyhmille suunnattujen ravitsemussuositusten keskeisen sisällön ja hyödyntää suorituksia potilaan hoidossa
- hyödyntää tietoa vajaaravitsemusriskiin vaikuttavista tekijöistä ja sen ennaltaehkäisyn periaatteista
- hyödyntää tietoa potilaan kivun tunnistamisesta, arvioinnista ja lääkkeettömistä kivunhoidon periaatteista ja menetelmistä
- kuvata potilas- ja asiakasturvallisuuden edistämisen velvoitteet ja hyvät käytänteet
- toimia aseptisesti ja infektioiden torjunnan periaatteita soveltaen
- toimia ergonomisesti ja käyttäen monipuolisia ohjausmenetelmiä sekä saatavilla olevia apuvälineitä potilaan siirtämisessä ja kaatumisten ehkäisyssä
- soveltaa ammatillisen vuorovaikutuksen perusteita hoitotyössä
- tunnistaa elottoman potilaan ja osaa toteuttaa peruselvytyksen
- toteuttaa kunnioittavasti vainajan laiton
- tukea ja ohjata läheisiä kuoleman jälkeen
- näytteitä ja ohjata potilasta näytteenotossa
- kirjata hoitotyön prosessia soveltaen potilastietojärjestelmään sekä arvioida kirjatun tiedon ajantasaisuutta, yhdenmukaisuutta ja laatua
Arviointiasteikko
H-5