Organisaation strategiatyöskentely (5 op)
Toteutuksen tunnus: HY00BY31-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
19.05.2025 - 25.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
-
01.08.2025 - 31.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- 30 Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot
- Toimipiste
- Laurea Verkkokampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 40 - 50
- Koulutus
- Strateginen johtaminen (HYD1), Laurea Verkkokampus
- Opettajat
- Minna Pura
- Vastuuopettaja
- Minna Pura
- Ryhmät
-
HYD125SJStrateginen johtaminen, yamk, verkko-opinnot, S25, Verkkokampus
- Opintojakso
- HY00BY31
Tavoitteet
Opinnon suorittamisen jälkeen, opiskelija osaa
- arvioida erilaisia strategiatyön toimintamalleja ja työkaluja
- soveltaa strategiatyökalua kohdeorganisaatiossa ja luoda tulosten pohjalta kehitysehdotuksia
- valita soveltuvia strategisen johtamisen mittareita
- selittää ja havainnollistaa tyypillisen strategiaprosessin toteutuksen ja arvioida sen erilaisia vaihtoehtoisia toteutusmalleja
- kuvata ja arvioida organisaation ainutlaatuisten kyvykkyyksien roolia strategian pohjana
Aika ja paikka
Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opintojaksolla ilmoitettava materiaali (artikkeleita, working papereita, Case-kuvauksia, kirjoja, joita hyödynnetään soveltuvin osin).
Teemme yhteistyötä Eurooppalaisten oppilaitosten kanssa. Vierasluentoja on myös englannin kielellä.
Toteutustapa
Vuorovaikutteinen verkkototeutus:
Opinto toteutetaan verkkototeutuksena eikä edellytä kampukselle tuloa. Opinnolla on aikataulutettua opetusta tai ohjausta verkossa, jota ei tallenneta. Opinnossa on pari- tai ryhmätyöskentelyä. Opinto edellyttää aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta sekä voidaan hyödyntää myös työelämä- ja vertaispalautteenantoa.
Kurssi koostuu kolmesta koko päivän moduulista ja niiden välissä tehtävistä ryhmä- ja yksilötehtävistä. opetuspäivät toteutetaan etänä videoyhteydellä (Teams) välityksellä syys-lokakuussa.
Opintojakson toteutus sisältää:
- luentoja
- ryhmä- ja parityöskentelyä
- itsenäistä työskentelyä
Kurssilla ei ole tenttiä vaan se arvostellaan ryhmän ryhmätöiden sekä henkilökohtaisten kurssin aikana palautettavien tehtävien perusteella. Moduulien välissä tehdään itseohjautuvasti tehtäviä, jotka palautetaan Canvasiin. Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö. Viestintään käytetään ensisijaisesti Canvas-alustaa ja Teamsiä. Hyödynnämme myös Miroa. Tehtäviä voi palauttaa itsenäisesti tehtäväpalautusten aikataulu huomioiden / määräaikaan mennessä haluamassaan muodossa (perinteinen raportti / video, audio, teksti). Palautteenanto perustuu osittain kyselyjen tekemiseen, joista saa palautetta automatisoidun korjauksen perusteella, osittain vertaispalautteeseen sekä opettajan antamiin pisteisiin harjoitustöistä. Opinto edellyttää aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Jaksotehtävä tehdään tutkimus-kehitys- ja innovaatiohankkeessa, joka tarkentuu opinnon alkaessa
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:
Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.
Ensimmäinen kontaktikerta on 16.9. klo 17-19.
Myös muina opetuspäivinä 30.9. ja 14.10. klo 17-19.vaaditaan läsnäoloa, koska työskentelemme yhdessä pienryhmissä.
Kansainvälisyys toteutuksella
Opintojaksolla on kansainvälisiä yhteistyökumppaneita, miksi luentoja voidaan pitää myös englanninkielellä. Opinnolla hyödynnetään englanninkielistä materiaalia.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Tutkintosäännön (2024) mukaan "Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. ... Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa." Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.
Varaa itsenäistä työskentelyaikaa myös moduulien välillä tehtävien ja ryhmätöiden tekoon sekä esitehtävien tekemiseen ennen kutakin opetuspäivämoduulia.
Sisältö ja sen jaksotus
Opinto toteutetaan virtuaalisesti luentojen, työpajatyöskentelyn, pari- ja ryhmätyötehtävien muodossa. Osallistuminen opetukseen Teams-yhteydellä on ensimmäisellä luentokerralla pakollista.
Opinnon suorittamisen jälkeen, opiskelija osaa
- arvioida erilaisia strategiatyön toimintamalleja ja työkaluja
- soveltaa strategiatyökalua kohdeorganisaatiossa ja luoda tulosten pohjalta kehitysehdotuksia
- valita soveltuvia strategisen johtamisen mittareita
- selittää ja havainnollistaa tyypillisen strategiaprosessin toteutuksen ja arvioida sen erilaisia vaihtoehtoisia toteutusmalleja
- kuvata ja arvioida organisaation ainutlaatuisten kyvykkyyksien roolia strategian pohjana
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opinto on vaatimuksiltaan yamk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.