Kliinisen hoitotyön perusteet (7 op)
Toteutuksen tunnus: SH00BY56-3022
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
19.05.2025 - 25.05.2025
Ajoitus
01.08.2025 - 31.12.2025
Opintopistemäärä
7 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
72 % Lähiopetus, 28 % Etäopetus
Yksikkö
20 Sosiaali- ja terveysala
Toimipiste
Laurea Hyvinkää
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Sairaanhoitajakoulutus (SHB2), Laurea Hyvinkää
Opettaja
- Anne Laaksonen
- Johannes Koskinen
- Helena Santanen
- Nanna Peltosaari
- Katja Laukkanen
Vastuuopettaja
Anne Laaksonen
Ryhmät
-
SHB225SASairaanhoitajakoulutus, monimuotototeutus, S25, Hyvinkää
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- soveltaa tutkimustietoa ja suosituksia potilaan toimintakyvyn ja peruselintoimintojen tukemisessa ja perustarpeista huolehtiessaan
- soveltaa tietojaan anatomiasta ja fysiologiasta perustellessaan potilaan peruselintoimintojen tukemisen menetelmiä
- perustella, toteuttaa ja tulkita peruselintoimintojen tarkkailussa tarvittavat diagnostiset perustutkimukset ja toimenpiteet osana potilaan hoitoa
- kuvata eri ikä- ja kohderyhmille suunnattujen ravitsemussuositusten keskeisen sisällön ja hyödyntää suorituksia potilaan hoidossa
- hyödyntää tietoa vajaaravitsemusriskiin vaikuttavista tekijöistä ja sen ennaltaehkäisyn periaatteista
- hyödyntää tietoa potilaan kivun tunnistamisesta, arvioinnista ja lääkkeettömistä kivunhoidon periaatteista ja menetelmistä
- kuvata potilas- ja asiakasturvallisuuden edistämisen velvoitteet ja hyvät käytänteet
- toimia aseptisesti ja infektioiden torjunnan periaatteita soveltaen
- toimia ergonomisesti ja käyttäen monipuolisia ohjausmenetelmiä sekä saatavilla olevia apuvälineitä potilaan siirtämisessä ja kaatumisten ehkäisyssä
- soveltaa ammatillisen vuorovaikutuksen perusteita hoitotyössä
- tunnistaa elottoman potilaan ja osaa toteuttaa peruselvytyksen
- toteuttaa kunnioittavasti vainajan laiton
- tukea ja ohjata läheisiä kuoleman jälkeen
- näytteitä ja ohjata potilasta näytteenotossa
- kirjata hoitotyön prosessia soveltaen potilastietojärjestelmään sekä arvioida kirjatun tiedon ajantasaisuutta, yhdenmukaisuutta ja laatua
Arviointiasteikko
H-5