Basics of Food Services (10 cr)
Code: ML00BW59-3013
General information
- Enrollment
-
19.05.2025 - 25.05.2025
Registration for introductions has not started yet.
- Timing
-
02.09.2025 - 19.12.2025
The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 10 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual proportion
- 10 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- 10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Palveluliiketoiminnan koulutus (MLA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
- Teachers
- Leila Jaakkola
- Mervi Niemelä
- Teacher in charge
- Leila Jaakkola
- Groups
-
MLA2M25SAPalveluliiketoiminnan koulutus, monimuotototeutus, S25, Leppävaara
- Study unit
- ML00BW59
Learning outcomes
The student is able to
- describe the key characteristics of the food services sector
- define and explain the quality factors of customer-oriented food services
- practically apply the quality factors of customer-oriented service in dining room and kitchen operations
- take an interactive and workplace-oriented approach as a member of a multicultural work community
Location and time
Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.
Materials
Tässä osa opintojakson oppimateriaalista:
- Ijäs, T., Saloniemi, M., Repo, T. & Välimäki A. 2019. Elintarvikkeet. Tunne ruokasi. Turku: Hygieniakonsultointi Välimäki.
- Kestävän ruokamatkailun opas. 2021. Visit Finland.
www.visitfinland.fi/491559/globalassets/finnish-customers/02-build-your-network/visit-finland/julkaisut/kestavan-
ruokamatkailun-opas-2021.pdf
- Ruokavirasto. 2025. Elintarvikkeet. www.ruokavirasto.fi
- Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. 2024. . Kestävää terveyttä ruoasta - kansalliset ravitsemussuositukset 2024. https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/150005/Kest%c3%a4v%c3%a4%c3%a4%20terveytt%c3%a4%20ruoasta%20-%20kansalliset%20ravitsemussuositukset%202024%20.pdf?sequence=10&isAllowed=y
Oppimateriaalit ilmoitetaan kokonaisuutena Canvas-työtilassa ML00BW59 - 3013 Ravitsemispalvelujen perusteet.
Teaching methods
The implementation plan is available in Finnish.
Employer connections
-
Exam schedules
Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:
Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä verkko-opetuskerralla Zoomissa läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle, leila.jaakkola@laurea.fi, opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.
Ensimmäinen verkko-opetuskerta on ti 2.9.2025 klo 15.15 - 16.45.
International connections
-
Completion alternatives
Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. ... Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa." Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.
Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.
Student workload
Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.
Opintojaksolla on seitsemän tehtävää ja seitsemän Zoom-verkkotapaamista.
Lisäksi on mahdollisuus hygieniosaamistestin suorittamiseen.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, alustava arvio on tunteina:
(huomio: muutokset ovat mahdollisia)
Esim.
Tehtävät
1. Ravitsemispalvelut-toimialan ominaispiirteitå 10 h
2. Työsuojelu ja ergonomia, 25 h
3. Elintarvikehygienia, 35 h
4. Elintarviketuntemus, 55 h
5. Ravitsemus ja erityisruokavaliot, 30 h
6. Vastuullisuus 25 h
7. Asiakaslähtöisen palvelun laatutekijät käytännössä 80 h
ja Zoom-verkkotapaamiset 1 h/tapaaminen, 7 h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on keskimäärin 267 tuntia.
Content scheduling
-
Evaluation scale
H-5
Further information
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.