Kurkistuskurssi: Restonomina nyt ja tulevaisuudessa (2 op)
Toteutuksen tunnus: AV00BR65-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
27.11.2023 - 19.05.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.02.2024 - 30.06.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 2 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Toimipiste
- Laurea Verkkokampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 200
- Opettajat
- Leila Jaakkola
- Heli Kulomaa
- Niklas Leppä
- Katariina Husman
- Vastuuopettaja
- Leila Jaakkola
- Ajoitusryhmät
- Koskee vain Avoimen AMK:n asiakkaita, älä ilmoittaudu tähän pienryhmään (Koko: 100 . Avoin AMK : 100.)
- Pienryhmät
- Koskee vain Avoimen AMK:n asiakkaita, älä ilmoittaudu tähän pienryhmään
- Opintojakso
- AV00BR65
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- nimetä matkailualaan liittyviä toimialoja
- tunnistaa matkailualalle tyypillisiä tai siihen vaikuttavia tekijöitä
- määritellä elämyksen
- tunnistaa ja analysoida elämyksen mahdollistavia tuotteen ominaisuuksia ja asiakkaan kokemisen tasoja
- nimetä matkailun elämyksiä ja tunnistaa niiden ominaisuuksia
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Elektorinen oppimateriaali, lähdekirjallisuus ja videot, kerrotaan moduuleissa tehtävien yhteydessä Canvas-työtilassa.
Opinnon oppimateriaalia ovat esimerkiksi:
Kaihola, O. 2023. Matkailun toimialaraportti. Työ- ja elinkeinoministeriö: TEM Toimialaraportit 2023:3. . Luettu 8.11.2023.
https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/164883/TEM_2023_3_T.pdf?sequence=1&isAllowed=y
Tarssanen, S. (toim.). 2009. Elämystuottajan käsikirja. 6. painos. LEO elämysteollisuuden osaamiskeskus. Luettu 8.11.2023.
https://www.kuusamo.fi/tiedostot/elamystuottajan-kasikirja-toim-anna-tarssanen/
Teemoista sisältöä elämyksiin. 2023. Visit Finland. Luettu 8.11.2023. https://www.visitfinland.fi/liiketoiminnan-kehittaminen/tuotekehitysteemat
Toteutustapa
Tämä opinto on täysin automatisoitu toteutus:
Opinto suoritetaan täysin itsenäisesti määräaikaan mennessä. Opinto edellyttää itseohjautuvuutta. Opinto ei sisällä yhteisiä tapaamisia eikä pari- tai ryhmätyöskentelyä. Opiskelet kokonaisuuden Canvasiin rakennetussa oppimisympäristössä, joka sisältää opiskelumateriaalin ja tehtävät/testit. Tehtävistä ei anneta henkilökohtaista palautetta: palautteen anto perustuu tehtävien oikeellisuuden tarkistamiseen tehtävän palautuksen jälkeen..
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
-
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opinto on suoritettavissa omaan tahtiin 1.2.- 30.6.2024 välillä.
Opinnolle on jatkuva ilmoittautuminen ja kurssin suorittamisen pääsee aloittamaan noin viikon kuluessa ilmoittautumisesta. Opinnon arviointi kirjataan opintosuoritusrekisteriin kolmen viikon sisällä kurssin suorittamisesta.
Kansainvälisyys toteutuksella
-
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opinnon laajuus on kaksi opintopistettä (2 op). Se tarkoittaa opiskelijalle laskennallisesti 54 opiskeluun käytettyä tuntia, kun yksi opintopiste (1 op) vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä.
Sisältö ja sen jaksotus
Kurssin suorittaminen tapahtuu itsenäisesti omaan tahtiin. Kurssin sisältö on suositeltavaa opiskella moduulien ja niiden tehtävien etenemisjärjestyksessä.
Kurssi sisältää kolme moduulia tehtävineen. Moduulit ovat
1. Orientaatio
2. Matkailun toimiala
ja
3. Elämys matkailualalla
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Kurkistuskurssin Restonomina nyt ja tulevaisuudessa opiskelu antaa sinulle yleiskuvaa matkailualasta ja sen elämyksistä, kuten ruoka- ja juomapalvelut, tapahtumat sekä matkailupalvelut. Näiden palvelujen tuottamista ja kehittämistä voi opiskella Laureassa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututukintoon johtavassa restonimikoulutuksessa (amk). Sen nimi on Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus.