Siirry suoraan sisältöön

Kurkistuskurssi: Restonomina nyt ja tulevaisuudessa (2 op)

Toteutuksen tunnus: AV00BR65-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
27.11.2023 - 19.05.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.02.2024 - 30.06.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
2 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 200
Opettajat
Leila Jaakkola
Heli Kulomaa
Niklas Leppä
Katariina Husman
Vastuuopettaja
Leila Jaakkola
Ajoitusryhmät
Koskee vain Avoimen AMK:n asiakkaita, älä ilmoittaudu tähän pienryhmään (Koko: 100 . Avoin AMK : 100.)
Pienryhmät
Koskee vain Avoimen AMK:n asiakkaita, älä ilmoittaudu tähän pienryhmään
Opintojakso
AV00BR65

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- nimetä matkailualaan liittyviä toimialoja
- tunnistaa matkailualalle tyypillisiä tai siihen vaikuttavia tekijöitä
- määritellä elämyksen
- tunnistaa ja analysoida elämyksen mahdollistavia tuotteen ominaisuuksia ja asiakkaan kokemisen tasoja
- nimetä matkailun elämyksiä ja tunnistaa niiden ominaisuuksia

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Elektorinen oppimateriaali, lähdekirjallisuus ja videot, kerrotaan moduuleissa tehtävien yhteydessä Canvas-työtilassa.

Opinnon oppimateriaalia ovat esimerkiksi:

Kaihola, O. 2023. Matkailun toimialaraportti. Työ- ja elinkeinoministeriö: TEM Toimialaraportit 2023:3. . Luettu 8.11.2023.
https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/164883/TEM_2023_3_T.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Tarssanen, S. (toim.). 2009. Elämystuottajan käsikirja. 6. painos. LEO elämysteollisuuden osaamiskeskus. Luettu 8.11.2023.
https://www.kuusamo.fi/tiedostot/elamystuottajan-kasikirja-toim-anna-tarssanen/

Teemoista sisältöä elämyksiin. 2023. Visit Finland. Luettu 8.11.2023. https://www.visitfinland.fi/liiketoiminnan-kehittaminen/tuotekehitysteemat

Toteutustapa

Tämä opinto on täysin automatisoitu toteutus:

Opinto suoritetaan täysin itsenäisesti määräaikaan mennessä. Opinto edellyttää itseohjautuvuutta. Opinto ei sisällä yhteisiä tapaamisia eikä pari- tai ryhmätyöskentelyä. Opiskelet kokonaisuuden Canvasiin rakennetussa oppimisympäristössä, joka sisältää opiskelumateriaalin ja tehtävät/testit. Tehtävistä ei anneta henkilökohtaista palautetta: palautteen anto perustuu tehtävien oikeellisuuden tarkistamiseen tehtävän palautuksen jälkeen..

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

-

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opinto on suoritettavissa omaan tahtiin 1.2.- 30.6.2024 välillä.

Opinnolle on jatkuva ilmoittautuminen ja kurssin suorittamisen pääsee aloittamaan noin viikon kuluessa ilmoittautumisesta. Opinnon arviointi kirjataan opintosuoritusrekisteriin kolmen viikon sisällä kurssin suorittamisesta.

Kansainvälisyys toteutuksella

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnon laajuus on kaksi opintopistettä (2 op). Se tarkoittaa opiskelijalle laskennallisesti 54 opiskeluun käytettyä tuntia, kun yksi opintopiste (1 op) vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä.

Sisältö ja sen jaksotus

Kurssin suorittaminen tapahtuu itsenäisesti omaan tahtiin. Kurssin sisältö on suositeltavaa opiskella moduulien ja niiden tehtävien etenemisjärjestyksessä.

Kurssi sisältää kolme moduulia tehtävineen. Moduulit ovat
1. Orientaatio
2. Matkailun toimiala
ja
3. Elämys matkailualalla

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Kurkistuskurssin Restonomina nyt ja tulevaisuudessa opiskelu antaa sinulle yleiskuvaa matkailualasta ja sen elämyksistä, kuten ruoka- ja juomapalvelut, tapahtumat sekä matkailupalvelut. Näiden palvelujen tuottamista ja kehittämistä voi opiskella Laureassa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututukintoon johtavassa restonimikoulutuksessa (amk). Sen nimi on Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus.

Siirry alkuun