Siirry suoraan sisältöön

English for Correctional Services (5 op)

Toteutuksen tunnus: SR00BY83-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

27.11.2023 - 03.12.2023

Ajoitus

11.03.2024 - 31.07.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Tikkurila, sote

Toimipiste

Laurea Tikkurila

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Sosionomikoulutus, rikosseuraamusala (SRV2), Laurea Tikkurila

Opettaja

  • Sari Myréen
  • Niina Kovalainen

Vastuuopettaja

Sari Myréen

Ryhmät

  • SRV224KAM
    Sosionomikoulutus, rikosseuraamusala, monimuotototeutus, K24, Tikkurila, ryhmä 2

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- viestiä oman alan työelämätilanteissa englannin kielellä suullisesti ja kirjallisesti vähintään eurooppalaisen viitekehyksen mukaisella taitotasolla B2
- osaa kertoa rikosseuraamusalan opinnoista ja työkokemuksesta, keskustella eri kohderyhmien tilanteista ja kohdata asiakkaita erilaisissa tilanteissa
- käyttää keskeistä rikosseuraamusalan englanninkielistä terminologiaa ammatillisesti
- hyödyntää englanninkielistä tutkimustietoa ja ajankohtaista sosiaalialan tietoa
- kehittää vuorovaikutus-, viestintä-, tiedonhaku- ja raportointitaitojaan englannin kielellä rikosseuraamusalan ammatillisissa tilanteissa.
- kehittää ammatillista kielitaitoaan erilaisia oppimistekniikoita ja -välineitä hyödyntäen.

Toteutustapa

Oppimistavoitteiden mukaan osaat:
kommunikoida ammattilaisena alan tehtävissä;
puhua ja kirjoittaa englantia sopivan tyylin ja rekisterin mukaisesti;
tunnistaa henkilökohtaiset kehitystarpeesi viestinnän ja kielitaidon osalta ja kehittää realistisia parannusstrategioita;
etsiä tietoa ammattijulkaisuista ja tietokannoista.

Opiskelun aikana harjoitellaan monipuolisesti suullisia ja kirjallisia viestintätaitoja. Kurssi toteutetaan osittain Seppo-virtuaalipelillä International Correctional Services Officer of the Year 2024.

Kurssilla käsiteltäviä osaamisalueita ovat mm:
työelämässä tarvittavat viestintätaidot, mukaan lukien esittelytaidot, palveluiden kuvaaminen, haastattelutaidot, reflektointitaidot jne;
urakehitys;
kulttuuriosaamisen taidot;
ammattialakohtainen sanasto.

Aika ja paikka

Lähiopetus järjestetään Tikkurilan kampuksella erillisen aikataulun mukaan keväällä 2024.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opettajan materiaali Canvasilla ja Seppo-pelissä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Jos opiskelijalla on aiempia korkea-asteen ammattikielen opintoja eri alalta, hänellä on oikeus suorittaa opinto hyväksiluvun täydennyksellä. Tässä tapauksessa opiskelija ottaa yhteyden opinnon opettajaan, joka ohjaa tarvittaessa eteenpäin.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Kansainvälisyys toteutuksella

Opintojaksolla opittua tietoa voi käyttää hyväksi yrityksissä ja organisaatioissa, joilla on kansainvälisiä yhteyksiä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

A Osallistuminen lähiopetukseen vähintään 75 %, osallistuminen mahdollisiin kansainvälisiin verkkotapahtumiin sekä suulliset oppimistehtävät (28h)
B Kirjalliset oppimistehtävät ja verkkotehtävät (52h)
C Laajemmat palautettavat oppimistehtävät (55h)

Lisätietoja opiskelijoille

Opiskelija on suorittanut englannin kielen tasotestin ennen ilmoittautumistaan opinnolle. Hylätyn tasotestin jälkeen suositellaan suorittamaan Valmentava englanti –opintojakso tai hankkimaan vastaava osaaminen muulla tavoin.

Arviointiasteikko

H-5

Hylätty (0)

Opiskelija ei suorita opintojaksoa hyväksytyllä tavalla osoittamalla osaamista sanasto- ja ymmärtämisen tehtävissä sekä suullisessa ja kirjallisessa viestinnässä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa tehokkaan ammatillisen viestinnän keskeiset periaatteet. Hän saavuttaa viestintätavoitteet erilaisissa työelämän tilanteissa, osaa muokata viestintätyyliään asiayhteyden ja viestin vaatimusten mukaan ja hallitsee vuorovaikutustilanteita erilaisista taustoista tulevien ihmisten kanssa. Puheviestinnän sujuvuus ja laajuus riittävät tavanomaisten ammatillisten tilanteiden hallintaan. Kirjoittaminen osoittaa kieliopin ja sanaston tyydyttävää hallintaa tavanomaisen ammatillisen viestinnän tuottamiseksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa hyvin tehokkaan ammatillisen viestinnän periaatteet. Hän saavuttaa viestinnälliset tavoitteet erilaisissa työelämän tilanteissa melko onnistuneesti ja pystyy mukauttamaan viestintätyylinsä yleisön ja asiayhteyden vaatimusten mukaiseksi. Puhe on sujuvaa ja kieliopillisesti sekä lauserakenteiltaan hyvin hallittua. Kirjoittaminen osoittaa kieliopin, sanaston ja tyylin hyvää hallintaa erilaisissa ammatillisen viestinnän teksteissä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa erinomaisesti tehokkaan ammatillisen viestinnän keskeiset periaatteet. Hän osaa viestiä selkeästi, tiiviisti ja asianmukaisesti monissa erilaisissa työelämän tilanteissa ja pystyy tehokkaasti mukauttamaan viestin tyyliä ja sisältöä eri kohderyhmille ja eri yhteyksissä. Puhe on hyvin sujuvaa, joustavaa ja helposti ymmärrettävää. Kieliopin hallinta ja lauserakenteiden tarkkuus ovat erinomaisella tasolla. Kirjoittaminen osoittaa erinomaista kieliopin, sanaston ja tyylin hallintaa tuotettaessa erilaisia tekstityyppejä ja -lajeja.