Skip to main content

Svenska för brottspåföljdsbranschen (Swedish in Correctional Services) (5 cr)

Code: SR00BY82-3002

General information


Enrollment
20.05.2024 - 07.08.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
26.08.2024 - 29.11.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
2 cr
Virtual proportion
3 cr
Mode of delivery
Blended learning
Campus
Laurea Tikkurila
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Sosionomikoulutus, rikosseuraamusala (SRV2), Laurea Tikkurila (Finnish)
Teachers
Teija Lehto
Teacher in charge
Teija Lehto
Groups
SRV224KAM
Sosionomikoulutus, rikosseuraamusala, monimuotototeutus, K24, Tikkurila, ryhmä 2
Study unit
SR00BY82

Learning outcomes

The student is able to
- communicate in oral and written Swedish in work life situations in their own sector at proficiency level B1 of the Common European Framework of Reference and at the level required under section 7 of the Government Decree on Universities of Applied Sciences (1129/2014)
- tell about the studies and work experience in correctional services, discuss the situations of different target groups and meet clients in a variety of different situations
- use the key English-language correctional services terminology used by professionals
- develop their interaction, communication, information search and reporting skills in Swedish in professional situations in their correctional services
- develop their professional language skills by using different types of learning techniques and tools

Materials

Opinnon kaikki materiaali löytyy Canvas-oppimisalustalta, johon saat pääsyn viimeistään opinnon alkaessa.

Teaching methods

Opintojaksolla lähiopetusta elo-marraskuussa sekä campuksella että yhtenä ZOOM-verkko-opetuskertana ilta-aikaan. Lähiopetuksessa keskitytään suullisen kielitaidon harjoittamiseen pari- ja ryhmätyönä. Opintojakso sisältää myös kirjallisia tehtäviä pääsääntöisesti itsenäisesti oppituntien ulkopuolella. Canvas toimii opintojakson keskeisimpänä tiedotuksen ja viestinnän välineenä. Sieltä löydät tarkat tiedot kaikesta opintojaksoon liittyvästä kuten aikatauluista, ohjelmasta, tehtävistä sekä arvioinnista. Canvas avautuu ennen ensimmäistä opetuskertaa ja mahdollistaa pientä ennakkoon opiskeluakin. Canvasin avautumisesta tulee erikseen sähköposti lehtoreilta.

Mahdolliset vierailut yhdyskuntaseuraamustoimistoon sekä vankilaan ruotsiksi (ei kovin todennäköistä). Mahdollisia haastattelutehtäviä työelämän edustajien kanssa sekä vierailuja oppitunnilla. Opetus ja arviointi toteutetaan osin yhteistoteutuksena SRV224KA-ryhmän kanssa. Tämä toteutus on tarkoitettu SRV224KAM-ryhmän opiskelijoille.

Henkilökohtainen ohjaus lähiopetusviikkoina campuksella, myös verkko-ohjaus aikavarauksella mahdollinen.

Huomaa, että opinnon läsnäolovelvoite on 75 %. Myös osittainen osallistuminen kokonaisiin campuspäiviin mahdollista. Mikäli poissaoloraja ylittyy, opiskelijalla on vain ensimmäinen tenttikerta sallittu, ei uusintoja.

Employer connections

Mahdollisesti vierailu yhdyskuntaseuraamustoimistolla tai vankilassa, ja vierailevia puhujia oppituntien yhteydessä, joko virtuaalisesti tai paikan päällä. Työelämäyhteistyö toteutuu, mikäli saadaan yhteistyökumppanit mukaan,

Exam schedules

Opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktiopetuskerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan viimeistään viikon sisällä.

Kirjallinen tentti 4.11.2024
1. uusintatentti opintoryhmän lähiopetusviikolla 50, ajankohta sovitaan lukujärjestysten vahvistuttua ensimmäisellä opetuskerralla.
2. uusintatentti erikseen sovittavana ajankohtana vuoden 2025 aikana toukokuun 2025 loppuun mennessä.

Suulliset tentit marraskuun aikana erikseen sovitun aikataulun mukaan verkossa ryhmätenttinä.

Opintojaksoon liittyy yksi laajempi palautustehtävä ja Canvastehtäviä. Tehtävät pitää olla palautettu tenttiin mennessä. Tarkemmat tiedot opintojakson aloituskerralla.

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

International connections

Opinnolla tutustutaan rikosseuraamusalaan Pohjoismaissa.

Completion alternatives

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ”

Jos opiskelijalla on aiempia korkea-asteen ammattikielen opintoja eri alalta, hänellä on oikeus suorittaa opinto hyväksiluvun alakohtaisen sanaston täydennyksellä. Tässä tapauksessa opiskelija ottaa yhteyden opinnon opettajaan, joka ohjaa tarvittaessa eteenpäin.

Student workload

Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Viiden opintopisteen opintojakso vastaa siis noin 135 opiskelijan työtä, ja tästä opetukseen ja tentteihin on varattu tällä opintojaksolla 34 tuntia, itsenäisen työn kalenteroitava osuus on siis noin 100 tuntia.

Content scheduling

- Opinnot rikosseuraamusalalla: opiskelusta ja työelämästä kertominen
- Rikosseuraamukset Suomessa: rikosseuraamuslaitos ja rangaistusmuodot
- Vankila, vankeus ja vapautuminen: vankilasanasto ja työtehtävät vankilassa, kuntoutusohjelmat
- Asiakaspalvelu rikosseuraamusalalla: KELA, perhetyö, lastensuojelu, syrjäytyminen

Evaluation scale

H-5

Further information

Opiskelija on suorittanut ruotsin kielen tasotestin ennen ilmoittautumistaan opinnolle. Hylätyn tasotestin jälkeen suositellaan suorittamaan Valmentava ruotsi –opinto, tai hankkimaan vastaava osaaminen muulla tavoin.

Lisätietoa intrasta: https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentFin_opintojensuunnittelu/SitePages/Kielitestit.aspx

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Go back to top of page