Henkilöstöjohtamisen uudistamisen projekti / Digitaalisuuden hyödyntäminen henkilöstön kouluttamisessa / Rantalainen Oy - Etätyöpainotteinen (15 op)
Toteutuksen tunnus: TP00BW00-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
20.05.2024 - 26.05.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.08.2024 - 31.12.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 15 op
- Lähiosuus
- 1 op
- Virtuaaliosuus
- 14 op
- TKI-osuus
- 15 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Toimipiste
- Laurea Hyvinkää
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 7 - 7
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOH2), Kauppa, hallinto ja oikeustieteet
- Opettajat
- Taru Tallgren
- Vastuuopettaja
- Taru Tallgren
- Ryhmät
-
TOH224SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S24, Kauppa, hallinto ja oikeustieteet
- Opintojakso
- TP00BW00
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- uudistaa henkilöstövoimavaroja ja henkilöstökäytänteitä yrityksen toimialan ja liiketoimintastrategian mukaisesti
- tukea yrityksen jatkuvan uudistumisen toteuttamista
- vahvistaa yksilöiden ja organisaation resilienssiä, toimia muutoskyvykkäästi ja ketterästi muuttuvissa työelämän toimintaympäristöissä
- edistää esihenkilöiden kyvykkyyttä johtaa valmentavalla johtamisotteella
Aika ja paikka
Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.
[Älä toista tässä toteutuksen aikatauluja]
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Projektin aihepiiriin tarvittava lähdeaineisto valitaan erikseen projektin toimeksiannon jälkeen.
Toteutustapa
Tässä projektissa toimeksiantona on toteuttaa sisältäsuunnitelma digitaalisen oppimisalustalle ja esimerkkimalli ideaalisesta etäkoulutuspäivistä. Mallissa on huomioitu monipuolinen ja vaihteleva pedagogiikka sekä oppimista sekä oppimisen varmistamista tukevat toimenpiteet. Vahvistat projektissa opiskelijana osaamisasi monipuolisesti henkilöstöjohtamisen eri osa-alueilla ja erityisesti henkilöstön kouluttamisessa sekä digitaalisuuden hyödyntämisessä HR-tehtävissä.
Projekti toteutetaan ajalle 3.9 - 17.12. sisältäen max. 2-3 lähiohjauskertaa. Ajankohdat sovitaan tiimin kanssa Kick offissa.
Projekti käynnistyy Kick off päivässä tiistaina 3.9 klo 9-16 tilassa 2-23, jolloin myös yritysyhteistyökumppani antaa toimeksiannon.
Projektin ohjaus on joka tiistaisin klo 10-11. HUOM! Opiskelu edellyttää aktiivisista sitoutumista ohjauksen lisäksi vuorovaikutteiseen projektityöskentelyyn tiimin kanssa. Tämä tarkoittaa, että projektitiimin jäsenten tulee voida sitoutua työskentelemään pääsääntöisesti tiistaisin tiimin kanssa yhdessä sovitun aikataulun mukaan, joko verkossa tai kampuksella.
Viestintäkäytänteistä sovitaan projektikohtaisesti.
Laurea pidättää oikeuden muutoksiin.
Opintototeutuksen laatua on arvioitu, ja raportti itsearvioinnista löytyy projektin Teams-työtilasta.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Katso tärkeät päivämäärät, kohta "toteutustapa"
Tutkintosäännön (2024) mukaisesti opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija. Projektissa ensimmäisellä kontaktikerralla tarkoitetaan projektitiimin ja ohjaajan ensimmäistä tapaamiskertaa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. ... Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa." Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.
Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.
Tyypillisesti opiskelija käyttää 15 opintopisteen projektiin työaikaa yhteensä n. 16 tuntia viikossa eli tiimityöskentelyyn n. 8 h ja itsenäiseen työskentelyyn n. 8 h viikossa.
Sisältö ja sen jaksotus
Henkilöstöjohtaminen, digitaalinen oppimisalusta ja kouluttaminen. Etäverkkopedagogiikka.
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa. Opinto toteutuu P2P:n projektiopintona edellyttäen osallistumista yhteiseen projektiohjaukseen ja työskentelyyn.
Osallistumisen edellytyksenä on aina, että opetussuunnitelman mukaiset mahdolliset osaamisedeltävyydet (edeltävä opinto tai vastaava osaaminen) täyttyvät. Opiskelija vastaa itse edeltävyysehtojen huomioimisesta. [Mikäli sellaisia osaamisedeltävyyksiä on, joita ei ole opinnon tiedoissa mainittu, kuvaa ne tähän. Jos ehtoja ei ole, poista tämä teksti]