Swedish for Bachelors of Business Administration (5 cr)
Code: R0013-3158
General information
- Enrollment
-
05.02.2024 - 11.02.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
04.03.2024 - 07.06.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Campus
- Laurea Tikkurila
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Business Information Technology, Developing Digital Services (NDV2), Laurea Tikkurila (in Finnish)
- Teachers
- Helena Riihimäki
- Teacher in charge
- Helena Riihimäki
- Groups
-
NDV223SNTietojenkäsittelyn koulutus, digitaalisten palveluiden kehittäminen, päivätoteutus, S23, Tikkurila
- Study unit
- R0013
Learning outcomes
The student is able to
- communicate in Swedish both orally and in writing in various field-specific work and communication tasks
- take into consideration the special characteristics of the Nordic operating environment
- communicate in Swedish at the B1.2 level in accordance with the Common European Framework of Reference for Languages and pass the civil service language proficiency certificate
Materials
Opinnon materiaali löytyy Canvas-oppimisalustalta, johon saat pääsyn viimeistään opinnon alkaessa.
Teaching methods
The implementation plan is available in Finnish.
Exam schedules
Opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktiopetuskerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan viimeistään viikon sisällä.
Kirjallinen tentti 27.5.2023 Tikkurilan kampuksella. Mahdolliset uusintatentit puolen vuoden sisällä opintojakson päättymisestä.
Suulliset tentit erikseen sovittavina aikoina kesäkuun ensimmäisellä viikolla 2024.
Opintojaksoon liittyy yksi laajempi itsenäisesti suoritettava kirjallinen palautustehtävä sekä itsenäisesti tehtävä suullinen palautustehtävä ja ryhmätehtävä. Lisäksi itsenäiseen harjoitteluun Canvastehtäviä. Tehtävät pitää olla palautettu kirjalliseen tenttiin mennessä. Tarkemmat tiedot opintojakson aloituskerralla.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
International connections
Opinnolla tutustutaan työelämään ja –kulttuureihin Pohjoismaissa.
Completion alternatives
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ”
Jos opiskelijalla on aiempia korkea-asteen ammattikielen opintoja eri alalta, hänellä on oikeus suorittaa opinto hyväksiluvun täydennyksellä.
Katso lisätietoa opiskelijaintrasta: https://laureauas.sharepoint.com/:u:/r/sites/studentFin_opintojensuunnittelu/SitePages/Kielten-ja-viestinn%C3%A4n-alakohtaiset-t%C3%A4ydennykset-ja-n%C3%A4yt%C3%B6t---vastuuhenkil%C3%B6t.aspx?csf=1&web=1&e=19N8tT
Student workload
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Viiden opintopisteen opintojakso vastaa siis noin 135 opiskelijan työtä, ja tästä opetukseen ja tentteihin on varattu tällä opintojaksolla n. 30 tuntia, itsenäisen työn kalenteroitava osuus on siis noin 105 tuntia.
Content scheduling
Opintojakson teemoja esim. opinnoista kertominen, työelämän sanasto, yrityksestä kertominen, työelämän viestintä ja asiakaspalvelu. Tarkemmat tiedot ja jaksotukset Canvasissa.
Evaluation scale
H-5
Further information
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.