Skip to main content

Basics of Food Services (10 cr)

Code: ML00BW59-3007

General information


Enrollment
27.11.2023 - 03.12.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
10.01.2024 - 07.04.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
10 cr
Local portion
9.5 cr
Virtual proportion
0.5 cr
RDI proportion
4 cr
Mode of delivery
Blended learning
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Restaurant and Event Management (PRA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
Teachers
Leila Jaakkola
Mervi Niemelä
Mika Vitikka
Henry Lybäck
Taneli Kesäläinen
Teacher in charge
Leila Jaakkola
Groups
PRA224KN
Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, K24, Leppävaara
Study unit
ML00BW59

Learning outcomes

The student is able to
- describe the key characteristics of the food services sector
- define and explain the quality factors of customer-oriented food services
- practically apply the quality factors of customer-oriented service in dining room and kitchen operations
- take an interactive and workplace-oriented approach as a member of a multicultural work community

Materials

TIETOA PÄIVITETÄÄN OPINNON ALKUUN MENNESSÄ..
Tässä osa opintojakson kirjallisuudesta ja oppimateriaalista:

- Kaikkonen, A., Mäkynen, T., Tiusanen, M. & Viinikka, E. 2017. Kokkiprokkis. 9. - 10. painos. Helsinki: Sanoma Pro.

- Ijäs, T., Saloniemi, M., Repo, T. & Välimäki A. 2019. Elintarvikkeet. Tunne ruokasi. Turku: Hygieniakonsultointi Välimäki.

- Ruokavirasto. Elintarvikkeet. www.ruokavirasto.fi

Teaching methods

The implementation plan is available in Finnish.

Employer connections

Opintojaksolla opiskellaan BarLaurea-LivingLabissa työssäoppimisvuoroissa.

Exam schedules

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

HUOMIO:
Työssäoppimisvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia. Työssäoppimisvuoroissa ammatillinen kehittyminen ja toiminta perustuvat yhteistyöhön tiimissä sosiaalista vastuullisuutta toteuttaen. Kaikki BarLaurea-vuorot ja lähiopetuksen tehtävät on tehtävä hyväksytysti arvioituna ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista. .

Lähi- ja teoriaopetuksessa läsnäolo on edellytys opintojakson hyväksytysti suorittamiselle, Läsnöolo mahdollistaa opinnon tehtävien tekemisen. Poissaolosta on ilmoitettava sähköpostilla kyseisen opetuskerran opettajalle etukäteen.

International connections

BarLaureassa viestitään suomen kielen lisäksi myös englanniksi. BarLaureaLivingLab-oppimisympäistössä opiskelee englanninkielisen koulutuksen opiskelijoita ja asiakaspalvellaan vieraskielisiä asiakkaita.

Completion alternatives

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Student workload

Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Näin 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 267 tuntia:

BarLaurea-työssäoppimisvuorot 23 kpl x 7 tuntia = 161 tuntia
Lähi- ja teoriaopetus 33,5 tuntia
Itsenäinen opiskelu yksilö- ja tiimitehtävissä 75,5 tuntia
.

Content scheduling

Opitaan määrittelemään ja selittämään asiakaslähtöisen ravitsemispalvelun laatutekijöitä, joilla ravitsemispalveluissa tällä opinnolla tarkoitetaan elintarvikehygieniaa ja omavalvontaa, työsuojelua ja ergonomiaa, elintarviketietoa ja tuotetuntemusta sekä ravitsemuksen ja yleisimpien erityisruokavalioiden perusteita. Opitaan soveltamaan edellä nimettyjä asiakaslähtöisen palvelun laatutekijöitä samanaikaisesti teriaopinnon kanssa käytännössä ravitsemisalalla sali- ja keittiötoiminnoissa BarLaurean oppimisympäristössä sekä opitaan toimimaan ja viestimään vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä. Lisäksi opitaan kuvaiemaan ravitsemisalan keskeisiä ominaispiirteitä,

Evaluation scale

H-5

Further information

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.

Go back to top of page