Siirry suoraan sisältöön

Kosmetiikkatuotteen koostumus ja toiminta (5 op)

Toteutuksen tunnus: PK00BW39-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
19.05.2025 - 25.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
01.10.2025 - 19.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
Toimipiste
Laurea Tikkurila
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus (PKV2), Laurea Tikkurila
Opettajat
Teija Hyppönen-Paloheimo
Vastuuopettaja
Teija Hyppönen-Paloheimo
Ryhmät
PKV224SN
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus, päivätoteutus, S24, Tikkurila
Opintojakso
PK00BW39

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- nimetä kosmetiikkatuotteen ainesosaluettelosta yleisimmät ainesosat ja kuvata niiden oleellisimmat funktiot
- kuvata yhteyden kosmetiikkatuotteen ominaisuuksien ja valmistusaineiden kemiallisen koostumuksen välillä
- koota kosmetiikkatuotteen ainesosista tietoa ja koostaa sitä kuluttajalle sopivaksi informaatioksi

Aika ja paikka

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaali ja linkit opintojakson sisältöön löytyvät Canvas-työtilasta. Opiskelun tueksi tulee etsiä lisää materiaaleja eri aihealueisiin esim. http://libguides.laurea.fi/kauneudenhoitoala -sivuston kautta kirjoista sekä erilaisista artikkeleista.

Toteutustapa

Opintojakson vastuuopettajana toimii Teija Hyppönen-Paloheimo.
Opintojaksolla järjestetään opetusta Tikkurilan kampuksella aikataulun mukaisesti. Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö.
Opintojakso syventää opiskelijan kosmetiikan kemian osaamista. Opintojaksolla tehdään tehtäviä ja pidetään oppimispäiväkirjaa. Nämä vaikuttavat arviointiin. Myöhässä palautetuista tehtävistä ei saa pisteitä ja myöhässä palautettu oppimispäiväkirjaosan palautus vähentää kokonaispistemäärää.
Ensimmäisellä kontaktilla on pakollinen läsnäolo tutkintosäännön mukaan.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksolla ei ole työelämäyhteistyötä tai TKI-hankkeeseen liittyviä tehtäviä.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakso alkaa 21.10.2025 ja viimeinen oppimispäiväkirjan palautus on 15.12.2024.

Tehtävien aikataulutus löytyy Canvas-työtilasta, kun opinto on alkanut. Ajantasaiset kontaktitiedot löydät aina Pakista!.

Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:
Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.
Ensimmäinen kontaktikerta on 21.10.2025.

Kansainvälisyys toteutuksella

Opintojaksolle ei ole liitetty KV-toimintaa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tutkintosäännön (2024) mukaan opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa. Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Opintojakson laajuus on 5 op eli opintojakson suorittaminen vaatii noin 133 tuntia opiskelijan työtä. Vain osa tästä työstä kuluu kontakteissa. Opintojakso sisältää opetuksen lisäksi muuta itsenäisesti tehtävää työtä.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojaksolla perehdytään kosmetiikkatuotteiden koostumukseen ja kosmetiikkatuotteissa yleisimmin käytettävien raaka-aineiden funktioihin ( kosteuttavat aineet, hoitavat ja pehmentävät aineet, auringonsuoja-aineet, tuoksut, silikoniyhdisteet). Lisäksi käydään läpi kosmetiikkatuotteen toimintaa ja imeytymistä iholla ja hiuksissa raaka-aineen ja ihon sekä hiusten välinen kemiallinen ja biologinen vuorovaikutus huomioiden.

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvas-työtilassa.

Koska opintojaksolla mennään syvemmälle raaka-aineiden rakenteisiin ja kemiallisiin ominaisuuksiin, tulisi opiskelijalla olla riittävät kemian taidot. Vähintään Kemian perusteet ja Kosmetiikan kemian yhdisteet ja reaktiot opintojaksot tulisi olla suoritettuna tai opiskelijalla tulisi olla vastaava osaaminen. Ole tarvittaessa yhteydessä opintojakson vastuuopettajaan.

Siirry alkuun