Tuki- ja liikuntaelimistön toiminnan tukeminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: G8238-3010
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
20.05.2024 - 26.05.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.08.2024 - 06.02.2025
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Toimipiste
- Laurea Otaniemi
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 45
- Koulutus
- Fysioterapeuttikoulutus (SFG2), Laurea Otaniemi
- Opettajat
- Elina Jääskeläinen
- Kaisa Porkka-Toivonen
- Vastuuopettaja
- Kaisa Porkka-Toivonen
- Ryhmät
-
SFG223SNFysioterapeuttikoulutus, päivätoteutus, S23, Otaniemi
- Opintojakso
- G8238
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- kuvata yleisimpien tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien ja toimintarajoitteiden vaikutuksia yksilön liikkumis- ja toimintakykyyn
- soveltaa kliinisen päättelyn ja erotusdiagnostiikan osaamistaan asiakaslähtöisen fysioterapian suunnittelussa ja toteutuksessa
- arvioida fysioterapian soveltuvuutta ja tuloksellisuutta
Aika ja paikka
Opintojakso toteutetaan Otaniemen kampuksella. Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaalina mm.
- Käypä hoito -suositukset www.kaypahoito.fi
- Polven ja lonkan nivelrikon fysioterapiasuositus, 2020. https://www.terveysportti.fi/dtk/sfs/avaa?p_artikkeli=sfs00001
- luentomateriaalit, jotka päivitetään Canvas -työtilaan
Hyvää kirjallisuutta aiheesta myös:
- Arokoski, J., Mikkelsson, M., Pohjolainen, J., Viikari-Juntura, E. (toim) Fysiatria. (painettu kirja tai e-kirja / duodecim oppiportti)
- Helenius, I., Laitinen, M. & Sirola, J. 2022. Ortopedia. Kandidaatti kustannus: Helsinki
Toteutustapa
Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö, mutta oppimisen kannalta on tärkeää osallistua kampuksella järjestettävään lähiopetukseen ja -ohjaukseen aikataulun mukaisesti. Opintojakson työpajoissa on 100% läsnäolovaatimus. Opinnossa on itsenäistä työskentelyä sekä ryhmätyöskentelyä.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
työpajoissa 100% läsnäolovaade
3.10.2024 Fysioterapiamessut Messukeskuksessa Helsingissä.
tentti 25.10.2024
uusintatentti 16.12.2024
Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:
Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija. Ensimmäinen kontaktikerta on 20.8.2024
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Tutkintosäännön (2024) mukaan opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamiskartoitukset tulee lähettää viikon sisällä orientaatiokerrasta. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa. Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Opintojakso on kokonaisuudessaan viisi (5) opintopistettä. Tällä opintojaksolla opiskelijat työmääräksi on siis arvioitu noin 135 tuntia, joka sisältää etukäteisperehtymisen luentojen aiheisiin ennakkolukutehtävien kautta, opiskelun luennoilla ja työpajoissa, itsenäisen opiskelun yksilötehtävää ja tenttiä varten sekä ryhmätyöskentelyn. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.
Sisältö ja sen jaksotus
Opintojaksolla tutustutaan yleisimpiin TULE-vaivoihin ja niiden vaikutuksiin ihmisen liikkumiseen ja toimintakykyyn. Työpajojen avulla syvennetään osaamista eri TULE-vaivojen kuntoutukseen terapeuttisen harjoittelun sekä pre- ja postoperatiivisen kuntoutuksen näkökulmasta. Lisäksi aiheeseen syvennytään tarkemmin tehtävien ja kirjallisuuden kautta.
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Osallistumisen edellytyksenä on aina, että opetussuunnitelman mukaiset mahdolliset osaamisedeltävyydet (edeltävä opinto tai vastaava osaaminen) täyttyvät. Opiskelija vastaa itse edeltävyysehtojen huomioimisesta.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä esim. Canvasissa tai Teamsissa.