Projektinhallinta ja viestintä (5 op)
Toteutuksen tunnus: YY00BW72-3049
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
20.05.2024 - 26.05.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.08.2024 - 08.12.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 2 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Laurea Hyvinkää, sote
- Toimipiste
- Laurea Hyvinkää
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Sosionomikoulutus (SSB2), Laurea Hyvinkää
- Opettajat
- Jani Lehtoranta
- Pia Nummila
- Monika Cseh
- Anja Mertanen
- Vastuuopettaja
- Pia Nummila
- Ryhmät
-
SSB224SASosionomikoulutus, monimuotototeutus, S24, Hyvinkää
- Opintojakso
- YY00BW72
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- suunnitella ja raportoida projektin etenemistä projektinhallinnan eri osa-alueita huomioiden ja projektinhallinnan perustyökaluja käyttäen
- kirjoittaa tutkittuun tietoon pohjautuvaa tekstiä luotettavia alansa lähteitä käyttäen ja niihin viitaten
- viestiä tavoitteellisesti kohderyhmä ja tarve huomioiden
- hyödyntää projektinhallinnassa ja viestinnässä tietoteknisiä työvälineitä
Aika ja paikka
Toteutus alkaa 15.8.2024 kello 10.15 Hyvinkään kampuksella.
Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Listaus opinnolla käytettävästä materiaalista löytyy canvas-ympäristöstä
Toteutustapa
Monimuotototeutus:
Opinto on suunnattu ensisijaisesti ensimmäisen lukukauden sosionomiopiskelijoille. Opinnolla on aikataulutettua opetusta tai ohjausta sekä kampuksella että etänä. Opetuskertoja ei tallenneta. Opintoon kuuluu osin läsnäolovelvollista opetusta ja ohjausta sekä itsenäistä ja pienryhmätyöskentelyä. Opinnon laajuus on 5 op ~135 h ja vain osa siitä on lukujärjestykseen merkittyä. Opiskelija vastaa itse ja/tai pienryhmänsä kanssa osan työskentelyn aikatauluttamisesta.
Opinnon sähköisenä oppimisympäristönä toimii Canvas. Canvaksesta löytyy mm. opinnon opetuksen materiaalit soveltuvin osin, suositeltu kirjallisuus sekä tehtävänannot. Canvas toimii myös opinnon ensisijaisena yleisenä viestintäkanavana.
Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta sekä voidaan hyödyntää myös työelämä- ja vertaispalautteenantoa.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opinnolla toteutetaan projekteja pienryhmissä, jotka raportoidaan osana opintojakson arvioitavia tehtäviä. Opinnolla ei tehtäne ulkopuolista työelämäyhteistyötä.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:
Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi, jolloin hänelle voidaan määritellä korvaava tehtävä. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.
Ensimmäinen kontaktikerta on 15.8.2024 kello 10.15 alkaen.
Opiskelijalla on läsnäolovelvollisuus:
15.8.2024 opintojakson orientaatiossa tutkintosäännön 18 § mukaisesti
29.8.2024 projektin käynnistämisessä ja viestinnässä
4.9. tiedonhakuohjauksessa
19.9.2024 projektinhallintapäivässä
24.10.2024 projektisuunnitelmaseminaarissa
22.11.2024 projektitoteutuspäivässä sekä
5.12.2024 loppuseminaarissa
Lisäksi opiskelijan tulee osallistua pienryhmäohjaukseen yhdessä pienryhmänsä kanssa. Myös muuhun opetukseen osallistuminen on suositeltavaa.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa." Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.
Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.
Opinnon kokonaislaajuus on 5 op vastaten n. 135 h työtä. Tämä jaottuu:
* 2,5 op projektinhallinta ja
* 2,5 op viestintä
Opinnon opetus painottuu aluksi viestintään, sen jälkeen projektinhallintaan. Lisäksi opinnolla on opetusta/ohjausta tiedonhankinnasta ja tietotyövälineistä. Opinnon osat linkittyvät luontevasti yhteen.
Vain osa opinnon työmäärästä on merkitty lukujärjestykseen, osan ajoittamisesta opiskelija vastaa itse/pienryhmänsä kanssa.
Sisältö ja sen jaksotus
Opinnon laajuus on 5 op joka jakautuu:
* 2,5 op projektinhallinta ja
* 2,5 op viestintä
Lisäksi opinnolla on opetusta tiedonhankinnasta ja tietotyövälineistä.
Projektihallinnan tehtävät
- Projektin suunnittelu ja toteutus pienryhmissä. Arvioidaan H-5.
- Muut canvasissa määritellyt tehtävät
Viestinnän tehtävät
- Essee, joka arvioidaan H - 5. Esseen kirjoittamisessa tekoälyn tai käännösohjelmien käyttö on kielletty. Essee käy läpi plagioinnin tarkastuksen.
- Oikeakielisyystesti, joka arvioidaan hyväksytty/hylätty
- Lähteet ja viitteet -testi, joka arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä esim. Canvasissa tai Teamsissa.