Siirry suoraan sisältöön

Sosiaali- ja terveysalan palveluiden kehittäminen ja yrittäjyys (6 op)

Toteutuksen tunnus: SH00BT03-3015

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

27.11.2023 - 03.12.2023

Ajoitus

01.01.2024 - 31.05.2024

Opintopistemäärä

6 op

Virtuaaliosuus

3 op

TKI-osuus

6 op

Toteutustapa

50 % Lähiopetus, 50 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Otaniemi, sote

Toimipiste

Laurea Otaniemi

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Sairaanhoitajakoulutus (SHG2), Laurea Otaniemi

Opettaja

  • Päivi Ylinen
  • Kirsi Leinonen
  • Meri Punkari

Vastuuopettaja

Kirsi Leinonen

Ryhmät

  • SHG222KA
    Sairaanhoitajakoulutus, monimuotototeutus, K22, Otaniemi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- toimia antaen näyttöä sisäisestä yrittäjyydestä omassa työskentelyssään
- toimia antaen näyttöä sitoutumisestaan asiakaslähtöisten ja vaikuttavien palveluiden kehittämiseen
- kriittisesti arvioida terveyttä ja hyvinvointia edistävien palvelujen vaikuttavuutta ja vaikutuksia sekä tunnistaa uudistamistarpeita yksilön, asiakasryhmien ja yhteiskunnan näkökulmasta
- suunnitella, toteuttaa ja arvioida oman alansa innovaatioprojektin hyödyntäen monialaista asiantuntijayhteisöä ja –verkostoa
- käyttää soveltuvia tutkimus-, kehittämistyöntyön ja palvelumuotoilun menetelmiä innovaatioprojektissa
- arvioida innovaatioprojektin tuloksia, prosessia sekä syntynyttä tulosta suhteessa asetettuihin tavoitteisiin
- viestiä vakuuttavasti syntyneistä tuote- ja palveluratkaisuista ja liikeideoista
- osaa tuottaa laadukasta ja motivoivaa ohjausmateriaalia asiakkaan ja työyhteisön käyttöön
- tunnistaa sosiaali- ja terveysalan yrittäjyyden erityispiirteet ja merkityksen palvelujärjestelmässä

Toteutustapa

Sosiaali-terveysalan palveluiden kehittäminen: Verkko-opiskelu Canvasissa palvelumuotoilun itsenäisten tehtävien osalta. Aktivoiva ja osallistava kontaktiopetus/-verkko-opetus, työskentely työpajoissa (kampus/Zoom) palvelumuotoilun vaiheiden mukaisesti. Kehittämisprojektin puitteissa yhteistyö työelämäkumppanin kanssa.

Yrittäjyys: Yrittäjyysopinnot suoritetaan kokonaan verkko-opintoina Canvas -työtilassa itsenäisesti ja omassa aikataulussa.

Canvas työtila avautuu hyvissä ajoin ennen opintojakson aloitusta. Avautumisesta tiedotetaan ilmoittautuneille opinnolle hyväkstytyille sähköpostiin saapuvalla Peppi-viestillä.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali ilmoitetaan Canvas -työtilassa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Campusonlinen vastaavat opinnot.

Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijalla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opintototeutuksesta vastaava opettaja tai muu korkeakouluyksikön johtajan nimeämä henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Osallistava yhteiskehittäminen -projekti toteutuu kokonaisuudessaan työelämäyhteistyössä.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Ks. ystävällisesti Pakki ja Tuudo.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson kokonaisuus on 26,7 h x 6, joka tarkoittaa noin 160 h opiskelijan työtä.

Opintojakso on jaettu kahteen teemaan:
Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen 4 op 107 h
Yrittäjyys 2 op 53,5 h

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojakso koostuu seuraavista asioista:

Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen, josta teoreettista opiskelua 1 op ja yhteiskehittämisprojekti 3 op. Yhteensä 4 op
Yrittäjyys 2 op

Lisätietoja opiskelijoille

Ensimmäisellä lähiopetuskerralla tulee olla paikalla, jolloin vahvistetaan osallistuminen ja paikka opintojaksolle.Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.)

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opinnon tavoitteena olevan osaamisen arvioinnissa käytetään Laurean yhteisten arviointikriteereiden vaativuustasoa 2. Kaikissa moduuleissa arviointi perustuu kirjallisiin tehtäviin, jotka arvioidaan T1-K5. Opintojakson tehtävien tarkemmat arviointiperusteet ilmoitetaan ja käydään läpi opintojakson orientaatioissa.

Canvas tehtävät suoritettu hyväksytysti
Aktiivinen osallistuminen opintojakson kontaktikertoihin
Yhteiskehittämisprojektista arvosana hyl, T1-K5
Yrittäjyydestä arvosana hyl, T1-K5

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Canvas tehtävät suoritettu hyväksytysti
Aktiivinen osallistuminen opintojakson kontaktikertoihin
Yhteiskehittämisprojektista arvosana hyl, T1-K5
Yrittäjyydestä arvosana hyl, T1-K5

Hylätty (0)

Opiskelija ei saavuta hyväksytyn suorituksen kriteerejä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa
-käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä ja osoittaa
perehtyneensä tietoperustaan
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti
-toimia itsenäisesti toimintaympäristö huomioiden
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahon kanssa
toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
-kuvata oman toimintansa
merkitystä yhteistyön onnistumiseksi
- kuvata osaamistaan suhteessa
opinnon osaamistavoitteisiin

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa
-arvioida kriittisesti tietoa ja perustella
toimintaansa tutkitun tiedon avulla
-esittää ratkaisuja ammatillisiin
tehtäviin luovuutta hyödyntäen
- edistää ammatillista yhteistyötä sekä kehittää asiakas-
tai kumppanisuhdetta
-edistää toiminnallaan ryhmän yrittäjämäistä
ja vastuullista työskentelyotetta
- kuvata oman osaamisensa
kehittymistä suhteessa opinnon
osaamistavoitteisiin

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa
-arvioida ja kehittää ryhmän
yrittäjämäistä ja vastuullista
työskentelyotetta
- arvioida osaamisen
hyödyntämismahdollisuuksia sekä
suunnitella omaa ja ryhmän
kehittymistä
-arvioida tuotetun tiedon, taidon
tai idean sovellettavuutta ja
vaikuttavuutta muihin yhteyksiin
- ennakoida asiakkaan ja/tai
yhteistyötahojen tarpeita
-analysoida hankittua tietoa ja tehdä
päätelmiä sekä yhdistää teoreettisen ja
kokemuksellisen tiedon toisiinsa