Terveydenhoitajatyön kehittäminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: ST00BT24-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
25.11.2024 - 17.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
03.02.2025 - 23.05.2025
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- 20 Sosiaali- ja terveysala
- Toimipiste
- Laurea Tikkurila
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Terveydenhoitajakoulutus (STV2), Laurea Tikkurila
- Opettajat
- Saara Helander
- Anne Suvitie
- Vastuuopettaja
- Anne Suvitie
- Ryhmät
-
STV222KNTerveydenhoitajakoulutus, päivätoteutus, K22, Tikkurila
- Opintojakso
- ST00BT24
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- suunnitella, toteuttaa ja arvioida ajankohtaisen terveyden edistämisen työelämätehtävän tai -projektin
- hyödyntää erilaisia kehittämisen menetelmällisiä ratkaisuja ja innovoinnin tapoja sekä soveltaa niitä terveyden edistämisen intervention suunnittelussa
- viestiä kehittämistyöstään sen eri vaiheissa
Aika ja paikka
Kevät 2025
Viikot 8-20
Tikkurilan kampus.
Canvas työtila aukeaa viikolla 6.
Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Koivisto & al, 2019. Palvelumuotoilun bisneskirja. E-kirja. Helsinki: Alma Talent.
Ojasalo K., Moilanen T., Ritalahti J. 2014. Kehittämistyön menetelmät - uudenlaista osaamista liiketomintaan.Helsinki: Sanoma Pro.
Patja K, Absetz, P. & Rautava P. (toim.) (2022) Terveyden edistäminen. Kustannus Oy Duodecim (saatavilla myös e-kirjana).
Sinikallio S. (toim.) (2019) Terveyden psykologia. PS-kustannus.
Muu opintojaksolla esitelty kirjallisuus.
Toteutustapa
Opinto toteutetaan lähitoteutuksena. Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö. Opinnolla on aikataulutettua opetusta tai ohjausta sekä kampuksella että etänä. Kaikkiin opetuskertoihin tulee osallistua. Kampuksella toteutettavassa seminaarikerrassa on läsnäolovelvoite.
Opinnossa on pari- tai ryhmätyöskentelyä. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta sekä voidaan hyödyntää myös työelämä- ja vertaispalautteenantoa.
Opinnolla tekoälyä voi käyttää oppimisen tukena. Mikäli palautettavan tehtävän tuottamisessa on käytetty tekoälyä, tulee opiskelijan kertoa miten ja mitä tekoälyä on käyttänyt sekä osoittaa myös oma osaamisensa asiasta. Muutoin opintojaksolla noudatetaan Laurean yleisiä tekoälylinjauksia
Opintojaksolla tehdään LbD-projekti.
Hyväksytty suoritus edellyttää luentokertoihin ja työpajoihin osallistumista sekä tehtävien suorittamista hyväksytysti aikataulun mukaisesti.
Suoritukset
- Pakollinen orientaatiokerta (Huomioi tutkintosääntö).
- Pakolliset työpajat
- Palvelumuotoiluprojektin 4 kehittämisvaiheen toteutus ja niiden tuotokset/ tulokset.
- Loppuseminaariesitys
- Loppuarviointi (sis. vertaisarvioinnin)
- Tietotesti
Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojaksolla opiskelija suunnittelee, toteuttaa ja raportoi tiimissä terveyden edistämiseen tähtäävän kehittämistehtävän yhteistyössä työelämäkumppanin kanssa.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:
Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.
Kansainvälisyys toteutuksella
Kehittämistehtävä on mahdollista toteuttaa myös kansainvälisessä ympäristössä.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. ... Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa."; Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.
Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.
Tarkempi laskennallinen kuormittavuus on kerrottu opntojakson Canvasissa.
Sisältö ja sen jaksotus
Opintojaksolla opiskelija perehtyy terveyden edistämisen projektissa tarvittavaan teoriatietoon ja palvelumuotoiluun sekä suunnittelee, toteuttaa ja raportoi tiimeissä terveyden edistämiseen tähtäävän kehittämistehtävän yhteistyössä työelämäkumppanin kanssa.
Opintojakson orientaatio
Työpaja 1 & 2 viikko 8
Työpaja 3 & 4 xx
Työpaja 5 & 6 xx
Seminaari 3 h viikko 20
Ohjaus tiimin erikseen varaamana ajankohtana
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Osallistumisen edellytyksenä on aina, että opetussuunnitelman mukaiset mahdolliset osaamisedeltävyydet (edeltävä opinto tai vastaava osaaminen) täyttyvät. Opiskelija vastaa itse edeltävyysehtojen huomioimisesta.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.