Skip to main content

Shelf-life of Cosmetics (5 cr)

Code: PK00BW43-3001

General information


Enrollment
27.11.2023 - 03.12.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
09.01.2024 - 29.03.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
2 cr
Virtual proportion
3 cr
Mode of delivery
Blended learning
Campus
Laurea Tikkurila
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus (PKV2), Laurea Tikkurila (Finnish)
Teachers
Mila Andersén
Teacher in charge
Teija Hyppönen-Paloheimo
Groups
PKV223KAM
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus, monimuotototeutus, K23, Tikkurila
Study unit
PK00BW43

Learning outcomes

The student is able to
- justify the significance of microbiology in the manufacture, preservation and use of cosmetics and identify the risks of deficient hygiene in the operating environments of the cosmetics sector thereby knowing how to prevent those risks
- recognise key ingredients that have an effect on the microbiological or chemical self life of a cosmetics product in the list of ingredients: preservatives and antioxidants
- describe the operating principles of ingredients that have an effect on shelf life

Materials

Materiaali ja linkit opintojakson sisältöön löytyvät Canvas-työtilasta. Lisää kannattaa etsiä esim. http://libguides.laurea.fi/kauneudenhoitoala -sivuston kautta.

Teaching methods

Opinnon vastuuopettaja selviää myöhemmin.
Opinnolla on aikataulutettua opetusta tai ohjausta sekä Tikkurilan kampuksella että etänä Zoomissa sekä itsenäistä opiskelua. Etäopetusta ei tallenneta. Opintojakso koostuu mikrobiologian osuudesta ja kosmetiikan säilyvyyden ja säilöntäaineiden osuudesta.
Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö. Täältä löytyvät niin kontaktien aiheet kuin tehtävien aikataulut, kun opinto on alkanut. Opintoon sisältyy myös mahdollisesti pari- tai ryhmätyöskentelyä.
Ensimmäisellä kontaktilla on pakollinen läsnäolo tutkintosäännön mukaan. Myös mahdollisen ryhmätyön esityskerta on pakollinen. Tentti on viimeisellä kontaktikerralla.

Employer connections

Opintojaksolla ei ole työelämäyhteistyötä tai TKI-hankkeeseen liittyviä tehtäviä.

Exam schedules

Opintojakso alkaa 9.1.. ja tentti on viimeisellä kontaktikerralla 18.3. Mahdollinen ryhmätyö esitetään tunnilla ja tältä kerralta poissaolo vaikuttaa arviointiin.
Uusintatenttien päivämäärät löydät Canvas-työtilasta.
Tehtävien aikataulutus löytyy Canvas-työtilasta.
Ajantasaiset kontaktitiedot löydät aina Pakista!

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Completion alternatives

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen).
Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Student workload

1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Eli 5 op on 135 tuntia työtä. Vain osa tästä työstä kuluu kontakteissa. Opintojakso sisältää opetuksen lisäksi muuta itsenäisesti tehtävää työtä ja mahdollista ryhmätyöskentelyä.

Content scheduling

Opintojaksolla käsitellään kosmetiikan mikrobiologista ja kemiallista säilyvyyttä sekä sitä, miten niihin voidaan vaikuttaa erilaisilla säilyvyyttä lisäävillä aineosilla kuten säilöntäaineilla ja antioksidanteilla. Lisäksi käydään läpi erilaisia säilyvyyteen vaikuttavien aineiden toimintaperiaatteita.
Opinto aloitetaan mikrobiologian osuudesta. Tässä perehdytään mikrobeihin ja niiden hyötyihin sekä haittoihin. Tämän jälkeen syvennytään käsittelemään kosmetiikan säilyvyyteen vaikuttavia asioita.

Evaluation scale

H-5

Further information

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Jos opinnon toteutustapaa on oleellisesti muutettu, hyödyntää opettaja toteutuksen laadun arvioinnissa opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä esim. Canvasissa.

Go back to top of page