Skip to main content

Kurkistuskurssi: Restonomina nyt ja tulevaisuudessa (2 cr)

Code: AV00BR65-3005

General information


Enrollment
01.01.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.02.2023 - 30.06.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
2 cr
Local portion
0 cr
Virtual proportion
2 cr
Mode of delivery
Distance learning
Campus
Laurea Virtual Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 200
Teachers
Heli Kulomaa
Leila Jaakkola
Niklas Leppä
Emmi Salmikangas
Teacher in charge
Leila Jaakkola
Scheduling groups
Avoin AMK 1 (Size: 50 . Open UAS : 50.)
Small groups
Avoin AMK 1
Study unit
AV00BR65

Learning outcomes

Opiskelija osaa
- nimetä matkailualaan liittyviä toimialoja
- tunnistaa matkailualalle tyypillisiä tai siihen vaikuttavia tekijöitä
- määritellä elämyksen
- tunnistaa ja analysoida elämyksen mahdollistavia tuotteen ominaisuuksia ja asiakkaan kokemisen tasoja
- nimetä matkailun elämyksiä ja tunnistaa niiden ominaisuuksia

Materials

Elektorinen oppimateriaali, lähdekirjallisuus ja videot, kerrotaan tehtävien yhteydessä Canvas-työtilassa.

Kurssin oppimateriaalia ovat esimerkiksi:

Hiltunen, E. 2019. Matkailun tulevaisuus-raportti. Helsingin Matkailusäätiö. Viitattu 28.11.2022
https://drive.google.com/drive/folders/1szZJZKprIVxa9izYHNKK8Yj2U8XjpCL_

Marski, L. 2021. Matkailun suuntana kestävä ja turvallinen tulevaisuus. TEM Toimialaraportit 2021:1. Työ- ja elinkeinoministeriö. Viitattu 28.11.2022.https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/162841/TEM_2021_01_t.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Tarssanen, S. (toim.). 2009. Elämystuottajan käsikirja. 6. painos. LEO elämysteollisuuden osaamiskeskus. Viitattu 28.11.2022.
https://www.kuusamo.fi/tiedostot/elamystuottajan-kasikirja-toim-anna-tarssanen/

Tuotekehitys ja teemat. 2022. Visit Finland. Viitattu 28.11.2022. https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/matkailun-edistaminen/tuotekehitys-ja-teemat/tuotekehitys-ja-teemat-lyhyesti/

Teaching methods

Opinto on opiskelijan itsenäisesti opiskeltava verkkokurssi, mooc. Opinto ei sisällä ohjaustapaamisia verkossa tai kampuksella.Opettaja ei ohjaa ja arvioi tehtäviä itseohjautuvalla opinnolla.

Opiskelu tapahtuu lukemalla tai katsomalla tehtävien yhteydessä olevaa lähdekirjallisuutta ja videoita sekä tekemällä tehtävät.

Employer connections

Ei koske tätä opintoa.

Exam schedules

Canvas-työtila avautuu opiskeluun 1.2.2023.
Canvas-työtila sulkeutuu pe 30.6.2023, jonka jälkeen toteutuksella ei voi enää opiskella.

International connections

Ei koske tätä opintoa.

Completion alternatives

Ei koske tätä opintoa.

Student workload

Opinnon laajuus on kaksi opintopistettä (2 op). Se tarkoittaa opiskelijalle laskennallisesti 54 opiskeluun käytettyä tuntia, kun yksi opintopiste (1 op) vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä.

Assessment criteria, approved/failed

Kurssi on suoritettu hyväksytysti, kun jokaisessa tehtävässä on saavutettu vähintään tehtävän hyväksyttyyn suoritukseen riittävä vähimmäispistemäärä.

Content scheduling

Kurssin suoritettua opiskelija osaa
- nimetä matkailualaan liittyviä toimialoja
- tunnistaa matkailualalle tyypillisiä tai siihen vaikuttavia tekijöitä
- määritellä elämyksen
- tunnistaa ja analysoida elämyksen mahdollistavia tuotteen ominaisuuksia ja asiakkaan kokemisen tasoja
- nimetä matkailun elämyksiä ja tunnistaa niiden ominaisuuksia

Kurssin suorittaminen tapahtuu itsenäisesti omaan tahtiin. Kurssin sisältö on suositeltavaa opiskella moduulien ja tehtävien etenemisjärjestyksessä.

Kurssi sisältää kolme moduulia, 1. Orientaatio, 2. Matkailun toimiala ja 3. Elämys matkailualalla sekä niissä yhteensä seitsemän tehtävää seuraavasti:

1. Orientaatio
- orientoiva tehtävä

2. Matkailun toimiala
-Tehtävä: Matkailuun liittyviä toimialoja
- Tehtävä: Matkailun toimiala tutuksi

3. Elämys matkailualalla
- Tehtävä: Elämyksen määrittelyä
- Tehtävä: Elämyksellisyys tuotteessa
- Tehtävä: Elämyksellisyys tuotteessa-esimerkki
- Tehtävä: Elämysten tunnistaminen matkailussa

Evaluation scale

H-5

Further information

Kurkistuskurssin Restonomina nyt ja tulevaisuudessa opiskelu antaa sinulle yleiskuvaa matkailualasta ja sen elämyksistä, kuten ruoka- ja juomapalvelut, tapahtumat sekä matkailupalvelut. Näiden palvelujen tuottamista ja kehittämistä voi opiskella Laureassa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututukintoon johtavassa restonimikoulutuksessa (amk). Sen nimi on Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus.

Go back to top of page