Siirry suoraan sisältöön

Sosiaali- ja terveysalan englannin kieli ja viestintä (5 op)

Toteutuksen tunnus: TH00BM50-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2023 - 31.07.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Tikkurila, sote

Toimipiste

Laurea Tikkurila

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 42

Koulutus

  • VALME Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille

Opettaja

  • Sari Myréen
  • Marja Tanskanen

Vastuuopettaja

Sari Myréen

Ryhmät

  • VALME23
    VALME Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille

Osaamistavoitteet

Opiskelija pystyy kommunikoimaan ymmärrettävästi erilaisissa sosiaali- ja terveysalan englanninkielisissä kirjallisissa ja suullisissa viestintätilanteissa. Opiskelija kartuttaa omaa englannin kielen osaamistasoaan ja pystyy hyödyntämään alan korkeakouluopinnoissa englanninkielistä lähdemateriaalia.

Sisältö

Opintojaksolla kerrataan englannin perusrakenteita, harjoitellaan sosiaali- ja terveysalan suullisia ja kirjallisia viestintätilanteita ja lisätään opiskelijoiden rohkeutta käyttää englannin kieltä. Keskeinen tavoite on selkeän, johdonmukaisen ja helppolukuisen tekstin tuottaminen tekstityypistä riippumatta. Kaikissa opintojakson suullisissa ja kirjallisissa harjoituksissa käytetään sosiaali- ja terveysalan teemoja, kuten alan käsitteet, palvelujärjestelmä, erilaiset työelämän tilanteet, eettiset asiat jne. Lisäksi kehitetään vieraan kielen opiskelutekniikoita (esim. ammattialan tekstien lukeminen ja sanaston opiskelu).

Toteutustapa

Lähiopetus, yksilö- ja ryhmätyöskentely, laajemmat oppimistehtävät.

Opintojaksolla kerrataan englannin perusrakenteita, harjoitellaan sosiaali- ja terveysalan suullisia ja kirjallisia ammatillisia viestintätilanteita sekä rohkaistaan opiskelijoita käyttämään englannin kieltä. Keskeinen tavoite on selkeän ja johdonmukaisen tekstin tuottaminen tekstityypistä riippumatta. Kaikissa opintojakson suullisissa ja kirjallisissa harjoituksissa käsitellään sosiaali- ja terveysalan teemoja, kuten alan keskeisiä käsitteitä, palvelujärjestelmiä, erilaisia työelämän tilanteita ja eettisiä näkökohtia. Lisäksi kehitetään vieraan kielen opiskelutekniikoita ammattialan tekstejä lukemalla ja sanastoa opiskelemalla.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opettajan materiaali Canvasilla.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Kaikki lähiopetuspäivät kampuksella ovat pakollisia, ja toiseksi viimeisellä kerralla on lopputentti.

Sisältö ja sen jaksotus

Opiskelija pystyy kommunikoimaan ymmärrettävästi erilaisissa sosiaali- ja terveysalan englanninkielisissä kirjallisissa ja suullisissa viestintätilanteissa. Opiskelija kartuttaa omaa englannin kielen osaamistasoaan ja pystyy hyödyntämään alan korkeakouluopinnoissa englanninkielistä lähdemateriaalia

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

1 Aktiivinen osallistuminen lähiopetuksessa ja Canvasilla 20 %
2 Laajemmat oppimistehtävät 30 %
3 Suullinen ja kirjallinen lopputentti ennakkoon ilmoitetuista opintojaksolla käsitellyistä sanastoista, teksteistä ja tehtävistä 50 %

Hylätty (0)

Opiskelija ei suorita opintojaksoa hyväksytyllä tavalla osoittamalla osaamista sanasto- ja ymmärtämisen tehtävissä sekä suullisessa ja kirjallisessa viestinnässä.