Terveydenhoitajatyön kehittäminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: ST00BT24-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
03.04.2023 - 09.04.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.05.2023 - 30.09.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Laurea Otaniemi, sote
- Toimipiste
- Laurea Verkkokampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Terveydenhoitajakoulutus (STG2), Laurea Otaniemi
- Opettajat
- Tiina Putkuri
- Meri Punkari
- Vastuuopettaja
- Tiina Putkuri
- Ryhmät
-
STG223KAMTerveydenhoitajakoulutus, verkko-opinnot, K23, Otaniemi
- Opintojakso
- ST00BT24
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- suunnitella, toteuttaa ja arvioida ajankohtaisen terveyden edistämisen työelämätehtävän tai -projektin
- hyödyntää erilaisia kehittämisen menetelmällisiä ratkaisuja ja innovoinnin tapoja sekä soveltaa niitä terveyden edistämisen intervention suunnittelussa
- viestiä kehittämistyöstään sen eri vaiheissa
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
- Patja K, Absetz, P. & Rautava P. (toim.) (2022) Terveyden edistäminen. Kustannus Oy Duodecim (saatavilla myös e-kirjana Oppiportti-palvelun kautta).
- Sinikallio S. (toim.) (2019) Terveyden psykologia. PS-kustannus.
- Nutbeam D. & Harris E (2010) Theory in a Nutshell: A guide to Health Promotion Theories. Mc Graw-Hill Publishing Co.
- Nutbeam D., Harris E. & Wise M. (2010) Theory in a nutshell: a practical guide to health promotion theories. North Ryde, N.S.W.
- Pietilä A-M. (toim.) (2010) Terveyden edistäminen. Teorioista toimintaan. WSOYpro Oy.
- Savola, E. & Koskinen-Ollonqvist P. (2005) Terveyden edistäminen esimerkein. Käsitteitä ja selityksiä. Terveyden edistämisen keskus ry, julkaisuja 3, 2005.
- Sosiaali- ja terveysministeriö. Valtakunnallien terveydenhuollon eettinen neuvottelukunta ETENE (2008) Terveyden edistämisen eettiset haasteet. ETENE-julkaisuja 19.
Muu opintojaksolla esitelty kirjallisuus.
Toteutustapa
Opintojakson oppimisympäristönä on Canvas, josta löytyy ohjeistus opintojakson suorittamiseen. Opintojakson orientaatiokerta 8.5. (tallennetaan ja katsottavissa jälkikäteen Canvasista).
Itsenäinen työskentely on opintojaksolla keskeistä ja opintojakson voi suorittaa pitkälti oman aikataulun mukaisesti keväällä-kesällä-alkusyksystä 2023. Opinnossa on pari- tai ryhmätyöskentelyä. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta ja/tai voidaan hyödyntää myös työelämä- ja vertaispalautteenantoa.
Toteutetut projektit esitellään koko ryhmälle seminaarissa (etäyhteydellä) 25.9.2023, seminaariin osallistuminen on pakollista.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojaksolla opiskelija suunnittelee, toteuttaa ja raportoi yksin tai 2-3 hengen ryhmässä terveyden edistämiseen tähtäävän projektin yhteistyössä työelämäkumppanin kanssa.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
Kansainvälisyys toteutuksella
Projekti on mahdollista toteuttaa myös kansainvälisessä ympäristössä.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä.
Sisältö ja sen jaksotus
Opintojaksolla opiskelija perehtyy terveyden edistämisen projektissa tarvittavaan teoriatietoon ja palvelumuotoiluun sekä suunnittelee, toteuttaa ja raportoi yksin tai 2-3 hengen ryhmässä terveyden edistämiseen tähtäävän projektin yhteistyössä työelämäkumppanin kanssa.
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.