Siirry suoraan sisältöön

Projektinhallinta ja viestintä (5 op)

Toteutuksen tunnus: YY00BW72-3012

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
22.05.2023 - 28.05.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2023 - 31.12.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Laurea Otaniemi, sote
Toimipiste
Laurea Otaniemi
Opetuskielet
suomi
Paikat
30 - 50
Koulutus
Sosionomikoulutus (SSG2), Laurea Otaniemi
Opettajat
Saara Helander
Teija Fontell
Katja Tikkanen
Monika Cseh
Vastuuopettaja
Teija Fontell
Ryhmät
SSG223SA
Sosionomikoulutus, monimuotototeutus, S23, Otaniemi
Opintojakso
YY00BW72

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- suunnitella ja raportoida projektin etenemistä projektinhallinnan eri osa-alueita huomioiden ja projektinhallinnan perustyökaluja käyttäen
- kirjoittaa tutkittuun tietoon pohjautuvaa tekstiä luotettavia alansa lähteitä käyttäen ja niihin viitaten
- viestiä tavoitteellisesti kohderyhmä ja tarve huomioiden
- hyödyntää projektinhallinnassa ja viestinnässä tietoteknisiä työvälineitä

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Projektikirjallisuus
Omaan projektiaiheeseen liittyvä aineisto
Yhteistyökumppaniorganisaation esittelymateriaali

Tiedot oppimateriaaleista ovat Canvas-työtilassa.

Toteutustapa

Opintojakson aikana määrätyt tiimit toteuttavat valitsemalleen vapaahtoisjärjestölle projektin "Anna hyvän kiertää" -periaatteella.

Opinto toteutetaan osin kampuksella, mutta pääasiallisesti verkkototeutuksena. Opinnolla on aikataulutettua opetusta tai ohjausta verkossa. Lisäksi määritellyt tiimit toteuttavat yksilölliset projektinsa työelämäkumppaninsa kanssa. Opinto edellyttää aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta sekä voidaan hyödyntää myös työelämä- ja vertaispalautteenantoa.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opiskelijat tekevät opintojaksolla työelämäyhteistyötä joko itse valitsemansa tai opintojaksolle valikoidun työelämäkumppanin kanssa. Yhteistyökumppanin kanssa sovitaan toteutettavasta projektista ja projekti toteutetaan opintojakson aikana.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakso toteutetaan syksyn 2023 aikana. Toteutuksen tarkempi aikataulu näkyy Pakissa suoraan toteutuksen varauksina sekä Canvasissa orientaatiomoduulin alla.

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Opintojaksolla osaamisen näyttämistä edeltää osaamisanalyysi (kts. lisätietoa opiskelijaintrasta). Osaamisanalyysit tulee olla palautettuna vastuuopettajalle sähköpostitse 20.9.2023 mennessä.

Toisen korkeakoulututkinnon / korkeakouluopintoja suorittanut voi anoa opintojaksolta hyväksilukua, jos aikaisemmat opinnot ovat sisältäneet projektihallinnan ja viestinnän opintojaksoja.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakso on kokonaisuudessaan viisi (5) opintopistettä. Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Tällä opintojaksolla opiskelijat työmääräksi on siis arvioitu noin 135 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

1) Orientaatio ja starttivaihe: viestinnän perusteet, info, tiimijako ja -sopimukset sekä projektin ideointi
2) Projektin suunnittelu (pitch, suunnittelu)
3) Projektin toteutus
4) Projektin arviointi ja raportointi (projektiraportti, tiimin itsearviointi ja loppuesitykset)

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä [esim. Canvasissa tai Teamsissa].

Siirry alkuun