Kosmetiikan lainsäädäntö (5 op)
Toteutuksen tunnus: V1583-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
06.02.2023 - 12.02.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
28.03.2023 - 31.05.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Toimipiste
- Laurea Tikkurila
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 45
- Koulutus
- Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus (PKV2), Laurea Tikkurila
- Opettajat
- Teija Hyppönen-Paloheimo
- Vastuuopettaja
- Teija Hyppönen-Paloheimo
- Ryhmät
-
PKV222SNKauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus, päivätoteutus, S22, Tikkurila
- Opintojakso
- V1583
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- arvioida kosmetiikkatuotteiden sisällön ja pakkausmerkintöjen lainmukaisuutta ja laatiakosmetiikkapakkaukseen lainmukaiset päällysmerkinnät
- seurata EU-lainsäädännön kehittymistä ja prosessin taustalla olevaa tiedottamistaainesosien turvallisuudesta ja hyödyntää tietoa kauneudenhoitoalan työtehtävissä
- arvioida EU-asetuksen lisäksi muun kosmetiikkaa määrittävän lainsäädännön merkityksen tuoteturvallisuudelle
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimismateriaali löytyy Canvas-työtilasta ja verkosta löytyvään EU:n Cosmetics-sivustoon.
Toteutustapa
Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö. Aikataulutettu opetus toteutetaan Tikkurilan kampuksella. Itsenäisesti tehtävät kotitehtävät vaikuttavat arviointiin. Osasta tehtäviä saat palautetta. Lisäksi voidaan hyödyntää myös vertaispalautteenantoa.
Canvas-oppimisalustalta löytyvät kuvaukset opintojakson suortuksesta ja arvioinnista.
Kontakteilla ei ole läsnäolopakkoa, mutta ensimmäisellä kontaktilla on oltava paikalla tutkintosäännön mukaisesti. Tentti on viimeisellä kontaktikerralla.
Opintojakson vastuuopettajana toimii Teija Hyppönen-Paloheimo
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojaksolla tutustutaan eri valmistajien kosmetiikkapakkausten merkintöihin ja niiden oikeellisuuteen. Opintojaksolla on myös työelämäkumppanien vierailuja.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Tenttien mahdolliset uusintapäivät ilmoitetaan Canvas-oppimisalustalla.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
Opintojakso alkaa 28.3. Tentti on 10.5.
Opintojakson tarkka aikataulu näkyy pakista.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä eli opintojakson suorittaminen vaatii noin 133 tuntia opiskelijan työtä. Opetuksen lisäksi opintojaksolle on itsenäistä opiskelua ja tehtävien tekemistä.
Sisältö ja sen jaksotus
Tällä opintojaksolla perehdytään Kosmetiikkaan vaikuttaviin lakeihin ja asetuksiin, CosIng-tietokantaan, Kosmetiikan viranomaisiin ja valvontaan sekä tiettyjen Kosmetiikan raaka-aineiden rajoituksiin ja niiden laskemiseen.
Tehtävien avulla opitaan arvioimaan kosmetiikkatuotteiden sisällön ja pakkausmerkintöjen lainmukaisuutta ja selvitetään miten EU-lainsäädännön kehittymistä ja prosessin taustalla olevaa tiedottamista ainesosien turvallisuudesta voidaan seurata.
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.