Laskentatoimi (projekti) (10 op)
Toteutuksen tunnus: HL00BQ80-3022
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
28.11.2022 - 04.12.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
19.01.2023 - 19.05.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Lähiosuus
- 6 op
- Virtuaaliosuus
- 4 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Toimipiste
- Laurea Hyvinkää
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 4 - 7
- Koulutus
- Liiketalouden koulutus (HLB2), Laurea Hyvinkää
- Opettajat
- Kati Tuppuri
- Vastuuopettaja
- Kati Tuppuri
- Ryhmät
-
HLB222SALiiketalouden koulutus, oikeudellinen osaaminen, monimuotototeutus, S22, Hyvinkää
-
HLB222SNLiiketalouden koulutus, päivätoteutus, S22, Hyvinkää
- Opintojakso
- HL00BQ80
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- hoitaa pienen yrityksen taloushallintoa, kirjanpitoa ja palkanlaskentaa
- arvioida yritystoiminnan kannattavuutta
- tehdä laskelmia hinnoittelupäätösten tueksi
- laatia budjetteja ja tehdä budjettiseurantaa
Aika ja paikka
Ohjaustapaamiset ja projektityöskentely tiimin kanssa Hyvinkään kampuksella joka torstai.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Tomperi: Käytännön kirjanpito. EDITA
Jormakka, Koivusalo, Lappalainen, Niskanen: Laskentatoimi, EDITA
Toteutustapa
Projekti tehdään P2P-opiskelijaprojektina yhteistyössä työelämän kumppanien kanssa. Projektissa toteuttaan useampi toimeksianto, joihin voi sisältyä seuraavia tehtäviä: juokseva kirjanpito, arvonlisäverotus, laskutus, palkanlaskenta, tilinpäätöksen tai välitilinpäätöksen laatiminen, veroilmoitus sekä taloushallinnon tietojärjestelmän käyttäminen ja käyttöönotto.
Projektin tietoperustan opiskelua tukee Canvas-oppimistalustan aineistot ja tehtävät.
Pre-briif torstaina 19.1. Varsinaiset briefit toimeksiantajien kanssa erikseen sovittavina ajankohtina.
Ohjaustapaamiset torstaisin klo:9:00 alkaen Hyvinkään kampuksella. Torstai varattava tiimin yhteiseksi työskentelypäiväksi. Muu työskentely on itsenäistä aikaan ja paikkaan sitomatonta opiskelua tai tiimin yhdessä sopimaa työskentelyä.
Projekti sopii myös monimuoto-opiskelijoille, joilla on mahdollista työskennellä fyysisesti yhdessä tiimin kanssa torstaisin.
Tälle toteutukselle ilmoittautuvat opiskelijat kehittävät projektissa vastaava Laskentatoimi-opinnon mukaista osaamista.
Mahdollisesta muusta projektin aikana kehitettävästä osaamisesta sovitaan projektin aikana.
Tällä toteutussuunnitelmalla kuvatussa projektissa voi toimia myös täydentävää osaamista kartuttava opiskelija (huom. ilmoittautuminen täydentävän osaamisen projektiin).
Projektin ohjaus- ja työskentelyajat ovat katsottavissa Lukkarikoneesta. Viestintäkäytänteistä sovitaan projektikohtaisesti.
Laurea pidättää oikeuden muutoksiin.
Opintototeutuksen laatua on arvioitu, ja raportti itsearvioinnista löytyy Canvasista.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Projekti toteutetaan yhteistyössä toimeksiantajien kanssa.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. … Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna.” Projektissa ensimmäisellä kontaktikerralla tarkoitetaan projektitiimin ja ohjaajan ensimmäistä tapaamiskertaa (pre-briiffi) 19.1. klo:9:00-11:00 Hyvinkäällä.
Projektin aloitusbriiffiin osallistuminen on välttämätöntä, jotta kaikki toimijat saavat projektin toimeksiannon tietoonsa. Ensimmäinen briif 19.1. klo:13:00-15:00 Hyvinkäällä.
Ohjaustapaamiset näkyvät Lukkarikoneessa ja projektiin hyväksynnän jälkeen Outlook-kalenterissa.
Projektia ohjataan viikoittain. Opiskelija voi vertailla työskentelyaikoja Lukkarikoneessa ja valita projektit/opinnot, jotka eivät osu päällekkäin. Torstaipäivät tulisi varata tähän projektiin ja työskentelyyn fyysisesti yhdessä tiimin kanssa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
Opinto on mahdollisuus suorittaa myös opintojaksona.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Tietoperustat ja Canvasin aineistot 5op
Projektityöskentely 5op
Projektin työaika jakautuu niin, että opiskelija käyttää tiimityöskentelyyn n. 8 h viikossa ja loppu aika opinnoista jakautuu itsenäiseen ja tiimin kanssa sovittuun työskentelyyn.
Sisältö ja sen jaksotus
Projektin tavoitteet:
Toimeksiantojen mukaisesti opintoihin sisältyy esimerkiksi juokseva kirjanpito, arvonlisäverotus, laskutus, palkanlaskenta, tilinpäätöksen tai välitilinpäätöksen laatiminen, veroilmoitus sekä taloushallinnon tietojärjestelmän käyttäminen ja käyttöönotto.
Projektiissa on mukana toimeksiantajia, joille tehdään tietojärjestelmän käyttöönotto sekä toimeksiantajia, joille palvelua jatketaan syksyn projektin tilanteesta.
Käytettävä tietojärjestelmä: SimplBooks.
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa. Opinto toteutuu P2P.n projektiopintona edellyttäen osallistumista yhteiseen projektiohjaukseen ja työskentelyyn.