Skip to main content

Cosmetics Legislation (5 cr)

Code: V1583-3005

General information


Enrollment
11.09.2023 - 17.09.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
03.10.2023 - 22.12.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
3 cr
Virtual proportion
2 cr
RDI proportion
1 cr
Mode of delivery
Blended learning
Campus
Laurea Tikkurila
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus (PKV2), Laurea Tikkurila (Finnish)
Teachers
Teija Hyppönen-Paloheimo
Mila Andersén
Sari Viitala
Teacher in charge
Teija Hyppönen-Paloheimo
Groups
PKV223KAM
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus, monimuotototeutus, K23, Tikkurila
Study unit
V1583

Learning outcomes

The student is able to
- assess the compliance with legislation of cosmetics products and labelling, and draw up legal labels for cosmetics packaging
- follow the development of EU legislation and the dissemination of information on the safety of ingredients that underlies this process, and draw on this knowledge in duties in the beauty care sector
- assess the significance for product safety of other legislation concerned with cosmetics in addition to EU regulation

Materials

Opetusmateriaali löytyy Canvas-työtilasta. Lisäksi kannattaa lukea opintojaksoa tukevaa kirjallisuutta http://libguides.laurea.fi/kauneudenhoitoala -sivustolta. Tähän opintojaksoon kuuluu myös oleellisena osana tutustua verkosta löytyvään EU:n Cosmetics-sivustoon sekä muihin kosmetiikan lainsäädäntöön liittyviin sivustoihin ja materiaaleihin.

Teaching methods

Opintojaksoon kuuluu teoriapohjaista opetusta, ryhmätyöskentelyä ja ryhmässä oppimista.
Opintojakson sisältöön kuuluvat mm. kosmetiikkaan vaikuttavat lait ja asetukset, CosIng-tietokanta, viranomaiset ja valvonta, rajoitukset ja niiden laskeminen. Lakiin ja asetuksiin tutustutaan tehtävien harjoitusten avulla. Osan tehtävistä voi tehdä myös virtuaalisesti.

Employer connections

Opintojaksolla tutustutaan eri valmistajien kosmetiikkapakkausten merkintöihin ja niiden oikeellisuuteen. Opintojaksolla on myös työelämäkumppanien vierailuja.

Exam schedules

Opintojakso alkaa 3.10.2023 ja tentti on viimeisellä kontaktikerralla 11.12.2023.

Uusintatentit ovat tammi- ja helmikuussa, päivämäärät löytyvät Canvas-työtilasta.
Tehtävien aikataulutus löytyy Canvas-työtilasta.

Ajantasaiset kontaktitiedot löydät aina Pakista!.

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Completion alternatives

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Student workload

1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Eli 5 op on 135 tuntia työtä. Vain osa tästä työstä kuluu kontakteissa. Opintojakso sisältää opetuksen lisäksi muuta itsenäisesti tehtävää työtä.

Content scheduling

Kosmettiika-asetuksen luvut I-X ja siihen kuuluvat liitteet sekä ohjeistukset, Laki kosmeettisista valmisteista 492/2013, CosIng-tietokannan käyttö ja muut tarpeelliset sivustot kosmetiikan lainsäädännön ajanmukaiseen seurantaan.

Evaluation scale

H-5

Further information

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvas-työtilassa.

Go back to top of page