Usage of Wild Herbs in the Experience Economy (5cr)
Code: TO00BN16-3004
General information
- Timing
- 16.05.2022 - 25.05.2022
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 40
Learning outcomes
The student is able to
- recognize different wild herbs and be able to present information about these
- promote different ways to use wild herbs in the experience economy
- be able to implement marketing using wild herbs
- market and sell wild herb products to different experience consepts and to be able to execute different styles of wild herb recepies.
Teaching methods
Opintokurssi toteutetaan 16.5.-17.5.& 23.5.-25.5 lopussa.
Opintojakso toteutetaan pääosin lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat Canvas-työtilassa.
Time and location
Opetuspäivät:. 16.5.-17.5.& 23.5.-25.5 pääsääntöisesti klo 9-16.
Lähitapaamiset toteutetaan Leppävaaran, Metropolian tai Haagan kampuksella lehtoreiden ja työelämä-vierailijoiden sekä asiantuntijoiden avulla. Myös vierailuja lähiluontoon sekä elinkeinotuottajille, kuten panimolle.
Tuntien sisältö: Villiyrttien perustieto, villiyrttien keräys ja tunnistus, villiyrttien hyöty markkinoinnissa, villiyrttien tuotekehitys, villiyrtit juomissa, kokkaus villiyrteillä.
Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyönä oma villiyrtteihin liittyvä konseptitehtävä, johon liittyy sekä juoma- että ruokatuotekehitystä.
Learning materials and recommended literature
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa.
Alternative completion methods of implementation
Opintoaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Co-operation with working life and/or RDI
Keruuagentuuri
BarLaurea
Asiantuntijat
3 AMK
Important dates
Osallistuminen intensiiviopintojaksoon aktiivisesti.
Opetuspäivät:. ¨16.5.,17.5, 23.5.,24.5. ja 25.5. pääsääntöisesti klo 9-16.
Student workload
Yhteensä 133,5 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Content and scheduling
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa
•Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
• Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
• Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta
Further information
Intensiiviviikon ohjelma: (opetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16)
ma 16.5. Klo 9-11.30 Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike)
Klo 11.30-12.30 lounas
Klo 12.30-13.30 tehtävänanto ja ryhmäytyminen
Klo 13.30-16 villiyrttien keräys ja tunnistus
Laurea
L&K/Tuomas Lilleberg
ti 17.5. Klo 9-10.00 Vililiyrttien säilöntä kuivaamalla
10-11 Aistinvaraisen työn teoria ja esittely
Klo 11.00-12.00 Lounas
Klo 12.00-14.00 ryhmä 1 kaupallinen luento ja ryhmä 2 Profiilien luominen eri pestoille (Kuusenkerkkäpesto, nokkospesto ja ”tavallinen” pesto)
Klo 14.00-16.00 ryhmä 2 kaupallinen luento ja ryhmä 1 Profiilien luominen eri pestoille
Metropolia ja Laurea
ma 23.5. Klo 9-11:30 ryhmä 1 demo, inspiraatio ja kokkaamista, ryhmä 2 juomasiirappien jne teko, juomateoria.
Klo 11.30-12.30 lounas/tauko
Klo 12:30-16.30): 30 ryhmä 2 demo, inspiraatio ja kokkaamista, ryhmä 1 juomasiirappien jne teko, juomateoria.
Metropolia
Ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla ja cocktailpohjien valmistus Laurean johdolla.
ti 24.5. Klo 9-11.30 Oluen ja kombutchan valmistus, juomateoria
Klo 11.30-12.30 Lounas
Klo 12.30-16.00 Oluen valmistus jatkuu, cocktail- ja virvoitusjuomavalmistus
Metropolia, Laurea
ke 25.5. Klo 9-12 Opiskelijaryhmien omien tuotteiden loppuesitykset. Metropolia, tarvittaessa etänä, mukana Laurea ja HH
Evaluation scale
Approved/Failed