Skip to main content

Usage of Wild Herbs in the Experience Economy (5cr)

Code: TO00BN16-3004

General information


Timing
16.05.2022 - 25.05.2022
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 40
Teachers
Henry Lybäck
Anikó Lehtinen
Teacher in charge
Anikó Lehtinen
Study unit
TO00BN16

Learning outcomes

The student is able to
- recognize different wild herbs and be able to present information about these
- promote different ways to use wild herbs in the experience economy
- be able to implement marketing using wild herbs
- market and sell wild herb products to different experience consepts and to be able to execute different styles of wild herb recepies.

Teaching methods

Opintokurssi toteutetaan 16.5.-17.5.& 23.5.-25.5 lopussa.
Opintojakso toteutetaan pääosin lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat Canvas-työtilassa.

Time and location

Opetuspäivät:. 16.5.-17.5.& 23.5.-25.5 pääsääntöisesti klo 9-16.

Lähitapaamiset toteutetaan Leppävaaran, Metropolian tai Haagan kampuksella lehtoreiden ja työelämä-vierailijoiden sekä asiantuntijoiden avulla. Myös vierailuja lähiluontoon sekä elinkeinotuottajille, kuten panimolle.
Tuntien sisältö: Villiyrttien perustieto, villiyrttien keräys ja tunnistus, villiyrttien hyöty markkinoinnissa, villiyrttien tuotekehitys, villiyrtit juomissa, kokkaus villiyrteillä.

Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyönä oma villiyrtteihin liittyvä konseptitehtävä, johon liittyy sekä juoma- että ruokatuotekehitystä.

Learning materials and recommended literature

Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa.

Alternative completion methods of implementation

Opintoaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Co-operation with working life and/or RDI

Keruuagentuuri
BarLaurea
Asiantuntijat
3 AMK

Important dates

Osallistuminen intensiiviopintojaksoon aktiivisesti.
Opetuspäivät:. ¨16.5.,17.5, 23.5.,24.5. ja 25.5. pääsääntöisesti klo 9-16.

Student workload

Yhteensä 133,5 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

Content and scheduling

Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa
•Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
• Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
• Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta

Further information

Intensiiviviikon ohjelma: (opetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16)
ma 16.5. Klo 9-11.30 Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike)
Klo 11.30-12.30 lounas
Klo 12.30-13.30 tehtävänanto ja ryhmäytyminen
Klo 13.30-16 villiyrttien keräys ja tunnistus
Laurea
L&K/Tuomas Lilleberg

ti 17.5. Klo 9-10.00 Vililiyrttien säilöntä kuivaamalla
10-11 Aistinvaraisen työn teoria ja esittely
Klo 11.00-12.00 Lounas
Klo 12.00-14.00 ryhmä 1 kaupallinen luento ja ryhmä 2 Profiilien luominen eri pestoille (Kuusenkerkkäpesto, nokkospesto ja ”tavallinen” pesto)
Klo 14.00-16.00 ryhmä 2 kaupallinen luento ja ryhmä 1 Profiilien luominen eri pestoille
Metropolia ja Laurea

ma 23.5. Klo 9-11:30 ryhmä 1 demo, inspiraatio ja kokkaamista, ryhmä 2 juomasiirappien jne teko, juomateoria.
Klo 11.30-12.30 lounas/tauko
Klo 12:30-16.30): 30 ryhmä 2 demo, inspiraatio ja kokkaamista, ryhmä 1 juomasiirappien jne teko, juomateoria.
Metropolia
Ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla ja cocktailpohjien valmistus Laurean johdolla.

ti 24.5. Klo 9-11.30 Oluen ja kombutchan valmistus, juomateoria
Klo 11.30-12.30 Lounas
Klo 12.30-16.00 Oluen valmistus jatkuu, cocktail- ja virvoitusjuomavalmistus
Metropolia, Laurea

ke 25.5. Klo 9-12 Opiskelijaryhmien omien tuotteiden loppuesitykset. Metropolia, tarvittaessa etänä, mukana Laurea ja HH

Evaluation scale

Approved/Failed

Go back to top of page