Siirry suoraan sisältöön

Lääkehoito ja lääkelaskut 2. (4 op)

Toteutuksen tunnus: SH00BS85-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

23.05.2022 - 01.06.2022

Ajoitus

16.08.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

4 op

Virtuaaliosuus

4 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Laurea Otaniemi, sote

Toimipiste

Laurea Otaniemi

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Sairaanhoitajakoulutus (SHG2), Laurea Otaniemi

Opettaja

  • Anne Kokko
  • Minna Nikula
  • Anna Ojala
  • Pirjo Huikko

Vastuuopettaja

Pirjo Huikko

Ryhmät

  • SHG222KA
    Sairaanhoitajakoulutus, monimuotototeutus, K22, Otaniemi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- soveltaa tietoa patofysiologiasta, farmakologiasta sekä lääkehoidon perusteista suunnitellessaan, toteuttaessaan ja arvioidessaan sisätauti- ja infektiopotilaan hoitoa
- kuvata keskeiset pitkäaikais- ja akuuttihoidossa käytettävät lääkeaineryhmät, lääkeaineet ja lääkkeet ja niiden vaikutusmekanismit
- suunnitella, toteuttaa ja arvioida laskimonsisäistä lääke- ja nestehoitoa
- perustella turvallisen rokottamisen ja rokotusten tarpeellisuuden ja hyödyt yksilölle, yhteisölle ja yhteiskunnalle
- perustella turvallisen ja aseptisen rokottamisen käytännöt
- toteuttaa turvallista ja aseptista lääkehoitoa eri antoreittejä käyttäen

Toteutustapa

Toteutus tapahtuu osin lähiopetuksena työpajaharjoituksissa ja osin itsenäisinä verkko-opintoina Canvas ja Moodle verkko-oppimisympäristössä.

Opintojakson orientaatioihin osallistuminen on pakollista.

Suonensisäinen neste- ja lääkehoidon työpajoissa ryhmä on jaettu pienryhmiin. Ryhmäjako tehdään opintojen alkaessa. Orientaatiossa käydään läpi opintojakson toteutus, ryhmäjaot ja pakolliset harjoitukset. Opintojakso sisältää verkkotehtäviä, verkkoluentoja, testaa osaamisesi -testejä, verkkotentin ja työpajaharjoitukset.

Rokotusosaamisen perusteet opiskellaan Moodle-oppimisympäristössä. Opintojakso sisältää verkkotehtävät (portfolio ja tentti) ja harjoitukset.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Canvasin ja Moodlen (rokotusosaaminen) verkko-oppimisalustalla verkkotehtävien yhteydessä on opintojakson oppimateriaalit kirjattuna.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opintototeutuksesta vastaava opettaja tai muu korkeakouluyksikön johtajan nimeämä henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Tarkemmat ohjeet annetaan opintojakson orientaatiossa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakson aikataulu löytyy Pakista. Hylätyn tentin voi tutkintosäännön mukaan uusia kaksi kertaa opintojakson orientaatiossa ilmoitettuina ajankohtina.

Verkkotehtävien palautuspäivät on kirjattu Canvasissa olevaan opintojakson toteutussuunnitelmaan.

Työpajaharjoituksiin osallistuminen edellyttää Canvasin verkkotehtävien tekemistä kyseisestä aihealueesta ennen harjoituksia.

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Laurean tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson laajuus on 4 opintopistettä. Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä.
Opintojakson suorittaminen vastaa keskimäärin 108 tuntia opiskelijan työtä.

Yksityiskohtaisempi ajankäytön kuvaus esitetään opintojakson orientaatiossa.

Sisältö ja sen jaksotus

Farmakologia
Rokotusosaaminen
Suonensisäinen neste- ja lääkehoito
Sisätautien hoitotyön lääkelaskut

Lisätietoja opiskelijoille

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opintojakso sopii avoimen AMK:n opintoihin.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Laurean opetussuunnitelma on osaamisperustainen ja osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmassa esitettyihin osaamistavoitteisiin. Opintojakson arviointiperusteet kuvataan opintojakson toteutussuunnitelmassa.

Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja verkkotehtäviä, harjoituksia tai tenttiä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)

Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Urkundin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.

Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Opintojakson hyväksytty suoritus edellyttää, että kaikki opintojakson osat on hyväksytysti suoritettu.

Osa 1 Farmakologia: arvioidaan hyväksytty/hylätty. Hyväksytty suoritus edellyttää tentistä min.24 p /40 p.
.
Osa 2 Rokotusosaaminen: arvioidaan hyväksytty/hylätty. Hyväksytty suoritus edellyttää hyväksyttyä portfoliota ja tenttiä. Tentti on hyväksytty, kun yli 85 % vastauksista on oikein (vähintään 38/44 pistettä). Lisäksi opiskelija on osallistunut rokotusosaamisen harjoituksiin.

Osa 3 Turvallinen ja aseptinen lääkehoito: arvioidaan hyväksytty / hylätty. Hyväksytty suoritus edellyttää, että opiskelija on tehnyt verkkotehtävät, hyväksytysti Testaa tietosi -testit ja hyväksytysti valvotun verkkotentin (60 % tai yli oikein). Lisäksi opiskelija on osallistunut työpajaharjoituksiin ja osoittanut aktiivisella työskentelyllä osaamisensa.
.
Osa 4 Lääkelaskut: arvioidaan hyväksytty/hylätty. Hyväksytty suoritus edellyttää 100 % lääkelaskutentin laskuista oikein

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole suorittanut hyväksytysti verkkotehtäviä, osallistunut pakollisiin harjoituksiin tai läpäissyt tenttiä hyväksytysti.