Tutkimus- ja kehittämismenetelmät (5 op)
Toteutuksen tunnus: R0184-3141
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
23.11.2020 - 29.11.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
26.01.2021 - 31.07.2021
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Toimipiste
- Laurea Verkkokampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan koulutus (MLA2), Laurea Leppävaara
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- valita kehittämisprojektiinsa sopivat menetelmät ja perustella valintansa
- hankkia empiiristä aineistoa ja analysoida sitä
- tulkita empiirisiä tuloksia ja tehdä johtopäätöksiä niiden pohjalta
- tunnistaa tutkimus- ja kehittämistyön eettisen näkökulman
- arvioida tutkimuksen luotettavuutta ja pätevyyttä
- soveltaa tutkimusviestinnän periaatteita suullisesti ja kirjallisesti
- laatia ja tulkita tutkimus- ja kehittämisraportteja
Aika ja paikka
Kurssin aloitus ja orientaatio pidetään Zoom-webinaarissa 26.1.2021, jolloin myös Canvas -työtila avautuu kurssin osallistujille.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Kaikki opintojaksolla tarvittava materiaali ja linkit hyödynnettäviin materiaaleihin tarjotaan opiskelijoille verkko-opetuksen työtilassa.
Toteutustapa
Opintojakso toteutetaan verkossa. Oppiminen tapahtuu monipuolisten tehtävien avulla. Tehtävät etenevät annetun aikataulun mukaisesti. On siten tärkeää, että suunnittelet ajankäytön huolellisesti ja pysyt aikataulussa. Tarkemman aikataulun ja tehtävien palautuspäivät löydät opintojakson verkko-opetuksen työtilasta. Vaikka opintojakso toteutetaan aikaan ja paikkaan sitomattomasti, muista varata riittävästi aikaa tehtävien tekemiseen.
Opintojakso toteutetaan verkko-opetuksena Canvas -digitaalisessa oppimisympäristössä. Oppiminen tapahtuu itsenäisen materiaaleihin perehtymisen kautta, webinaareilla (jos sisältyy toteutukseen) sekä monipuolisten tehtävien avulla, joita voit tehdä yksin tai parin kanssa. Tehtävät etenevät annetun aikataulun mukaisesti. On siten tärkeää, että suunnittelet ajankäytön huolellisesti ja pysyt aikataulussa.
Tarkemman aikataulun ja tehtävien palautuspäivät löydät opintojakson Canvas -työtilasta.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Toteutuksen tärkeät päivämäärät ja aikataulut ilmoitetaan verkko-opetustilassa.
HUOM! Opintojaksolle hyväksytyn opiskelijan on osoitettava aktiivisuutta opintojaksolla siten, että suoritus käynnistyy tosiasiallisesti. Jos opiskelija ei aloita suoritusta, tilalle voidaan Laurean tutkintosäännön mukaisesti ottaa ilmoittautuneiden jonossa seuraavana oleva opiskelija (ks. tarkemmin kohta Lisätietoa opiskelijalle). Kurssille osallistuminen vahvistetaan ennakkotehtävän suorittamisella.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Korkeakoulutasoiset vastaavat suoritukset ja niiden hyväksiluku tulee sopia opintojakson alussa vastuuopettajan kanssa. Näytöstä tai korvaavasta opintosuorituksesta noudatetaan Laurean ohjeistusta, ks, Laurean AHOT -ohjeistus suorituksen hyväksiluvusta kokonaan tai osittain. Hyväksiluettava suoritus voi olla suoritettu yliopistossa, toisessa ammattikorkeakoulussa tai toisella laurean vastaavalla toteutuksella (todistuspohjainen hyväksiluku). Toisella tutkintoon kuuluvalla muulla suorituksella tai sen osalla ei voi korvata opintojaksoa tai sen osaa, ts. kurssin, opiskelijaprojektin tai muun opintojakson opintopisteitä ei voi samassa tutkinnossa käyttää kahteen kertaan.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Opintojakso on 5 op, mikä tarkoittaa 135h opiskelijan itsenäistä työtä. Varaa siten koko opintojakson ajalle riittävästi aikaa itsenäisten tehtävien tekemiseen.
Sisältö ja sen jaksotus
Opintojakso koostuu moduuleista, joiden sisältöjen avulla hankit osaamista tutkimuksellisesta kehittämisestä ja siihen liittyvistä menetelmistä (esim. aineiston hankinta ja analyysi) ja tulosten raportoinnista (tieteellinen kirjoittaminen). Opintojakso antaa valmiudet opinnäytetyön tekemiseen.
Opintojakson tehtävät etenevät annetun aikataulun mukaisesti. On siten tärkeää, että suunnittelet ajankäytön huolellisesti ja pysyt aikataulussa.
Keskeinen sisältö:
- mitä tutkimuksellisuus tarkoittaa kehittämistyössä?
- tutustuminen Laurean opinnäytetyöprosessiin ja -ohjeistukseen
- kirjallisen aineiston haku ja akateemisten lähteiden hyödyntäminen tutkimus- ja kehittämistyössä
- tutustuminen tutkimuksen arviointikriteereihin ja valmiin tutkimusraportin ja kriittiseen arviointiin
- menetelmävaihtoehtoihin perehtyminen: laadulliset ja määrälliset tutkimusotteet, niiden keskeiset piirteet ja sovellettavuus kehittämisprojekteissa
- tutkimussuunnitelman laatiminen: tutkimusongelman määrittäminen, teoreettinen viitekehys, tutkimusasetelma, aineiston keruun ja analysoinnin suunnittelu
- tutkimusraportin laatiminen, asiatyylin käyttö ja oikeakielisyys, viittaustekniikat ja muut kirjallisen raportoinnin esitystekniset käytännöt
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”
Opintojakson hyväksytty suoritus on edellytys opinnäytetyön aloittamiselle (suositus).