Skip to main content

Food and Food Services Safety (5 cr)

Code: R0382-3004

General information


Enrollment
23.11.2020 - 31.05.2021
Registration for the implementation has ended.
Timing
20.09.2021 - 05.11.2021
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual proportion
5 cr
RDI proportion
3 cr
Mode of delivery
Distance learning
Campus
Laurea Virtual Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
15 - 40
Degree programmes
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Teachers
Mervi Niemelä
Teacher in charge
Mervi Niemelä
Study unit
R0382

Learning outcomes

The student is able to
- apply knowledge of legislation related to food and food services
- describe the effects of microbiological, chemical and other risks related to food production
- amend corrective actions to company's quality control system and processes

Materials

-

Teaching methods

The implementation plan is available in Finnish.

Employer connections

Opintojaksolla toteutetaan tutkimuksellinen kirkoitusprojekti liityen elintarviketurvallisuuteen.

Exam schedules

-

International connections

-

Completion alternatives

-

Student workload

Opintojaksolla on kolme tehtävää ja kaikki tehtävät ovat yksilötehtäviä.

Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio on tunteina

1.) Käsitteenmäärittely- tehtävä, 9h
2.) Osaamisloki, 20h
3.) Essee, 85h
Muu perehtyminen opintojakson materiaaleihin, 20h

Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on 134 tuntia.

Content scheduling

Opintojakso etenee moduleittain, Canvas-työtilassa olevan aikataulun mukaan.

Qualifications

Competence in food service and hygiene included in the compulsory studies of the Bachelor's degree in Hospitality Management program, or equivalent competence.

Further information

-

Go back to top of page