Thesis (15 cr)
Code: R0045-3090
General information
- Enrollment
-
25.11.2019 - 01.12.2019
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.01.2020 - 31.07.2020
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 15 cr
- Local portion
- 15 cr
- RDI proportion
- 15 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Campus
- Laurea Porvoo
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 10 - 50
- Degree programmes
- Sairaanhoitajakoulutus (SHP2), Laurea Porvoo (Finnish)
- Teachers
- Tarja Kantola
- Riikka Sorri
- Maija-Leena Kukkonen
- Erja Annola
- Sini Aalto-Friman
- Kirsi Kiiveri
- Lilja Palo
- Outi Kukkola
- Anu Sinisalo
- Ann-Marie Suvisaari
- Anu Haavisto
- Study unit
- R0045
Learning outcomes
The student is able to
- present justified suggestions for development in relation to working life
- conceptualize phenomena related to working life based on research results
- use appropriate research and development methods in order to produce new knowledge
- act in development projects cooperatively and in a responsible manner with working life and other partners
- evaluate personal activities and solutions critically
- understand concepts in an extensive scale and present topics logically with justification
Location and time
pinnäytetyön prosessi etenee Laurean yhteisen prosessikuvauksen mukaisesti. Laurea Link on ainoa informaatio- ja viestintäkanava opinnäytetyöprosessissa. Ohjeet ja muut toimintatavat opinnäytetyöprosessissa ovat Laurealaisen linjauksen mukaiset. Kampuskohtaiset seminaariaikataulut ja ilmoittautumiskäytänteet löytyvät Laurea Linkistä (Link Laurea > Opintojen kulku > Opinnäyteyö > aikatauluja ja yhteystietoja > Porvoo).
Porvoo kampuksen opinnäytetyön koordinoinnista ja opinnäytetyöprosessin kehittämisestä vastaavat yliopettaja Tarja Kantola (tarja.kantola@laurea.fi) ja lehtori Maija-Leena Kukkonen (maija-leena.kukkonen@laurea.fi)
Materials
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Suomeksi
Tutkimus- ja kehittämismenetelmät R0046 5 op. Tämän opintojakson aikana suositeltu menetelmäkirjallisuus ja opintojakson muu materiaali.
Vuorela K. (2015). Lähdeviitteiden ja lähteiden merkintätavat Laureassa. (Link FI)
Opinnäytetyöpohja LINKissä > Dokumenttipohjat (tai Opinnäytetyö)
Plagioinnin (eli luvaton tekstin lainaaminen) tunnistamiseen käytetään Urkund-ohjelmaa. Urkundkäyttöohje opiskelijalle > Laurea Link ja Plagiointitapausten käsittely Laureassa Link FI > Plagiointi
Teaching methods
Opinnäytetyö alkaa aiheen valinnasta ja aiheanalyysistä. Tutustu prosessin etenemiseen
LINK > Opinnäytetyö. Laurea Linkissä on esillä kampus - ja laureatasoisia projekteja ja hankkeita, joissa opiskelijat voivat tehdä opinnäytetöitään (Link Laurea > Opintojenkulku > Opinnäytetyö > Opinäytetyön aiheita ja/tai Opinnäytetyötorit ja ohjaukseen hakeutuminen)
Opinnäytetyö laatimiseen kuuluu yhden arviointivaiheessa olevan opinnäytetyön kirjallinen ja suullinen opponointi, oman työn esittely kaksi kertaa opinnäytetyön prosessin aikana; 1. suunnitelmavaiheessa ja 2. julkaisuvaiheessa. Lisäksi arviointikeskustelu ja kypsyysnäytteen hyväksytty suorittaminen.
Opinnäytetyö on pääosin itsenäistä työskentelyä. Jokaisella opinnäytetyöllä on oma ohjaaja. Ohjausajoista ja ohjausmenetelmistä sovitaan oman opinnäytetyön ohjaajan kanssa erikseen.
Employer connections
Opinnäytetyöltä odotetaan selkeää yhteyttä työelämän kehittämiseen ja työelämäkumppanin mukanaoloa. Opinnäytetyön tavoitteena voi olla esimerkiksi palvelun, toimintamallien tai uuden työkulttuurin kehittäminen. Opinnäytetyö voi olla osa ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämistoimintaa.
Työelämäkumppanuus toteutuu yleensä erilaisissa yhteisissä hankkeissa ja kehittämisprojekteissa. Työelämän edustaja osallistuu opinnäytetyön ohjaukseen ja opinnäytetyön tuotoksen/tuloksen arviointiin erikseen sovitulla tavalla.
Exam schedules
Opinnäytetyön seminaarit toteutuvat noin kasi kertaa kuukaudessa, perjantaisin ja tiistai-iltaisin, alkaen viikolla 4 Seminaariajat löytyvät Laurea Linkistä. Opinnäytetyö -opintojakson käynnistyminen ja siihen liittyvä info viikolla 2. Opinnäytetyön infot toteutuvat kaksi kertaa lukukaudessa ja niiden aikataulut löytyvät Laurea Linkistä.
Completion alternatives
Laureassa opinnäytetyön voi tehdä joko toiminnallisena opinnäytetyönä tai tutkimuksellisena opinnäytetyönä. Kuvaukset löytyvät Laurean opinnäyteyönohjeistosta, Laurea Linkistä.
Hyväksilukua hakiessaan opiskelija ottaa yhteyttä Laurean opintopäällikköön (Satu Kaunio) tai ONT-koordinaattoriin Tarja Kantola (tarja.kantola@laurea.fi) ja lehtori Maija-Leena Kukkonen (maija-leena.kukkonen@laurea.fi)
Link FI > Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen > Opinnäytetyön
hyväksilukeminen AMK-tutkinnossa
Student workload
1 opintopiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä.
Opinnäytetyö on ammattikorkeakouluissa laajuudeltaan 15 op
Assessment criteria, approved/failed
Opinnäytetyön arvioinnin tasot ja ulottuvuudet on kuvattuna Laurean opinnäytetyön ohjeistossa (LaureaLink)
Content scheduling
Opinäytetyöprosessi on kuvattu Laurea Linkissä. Opinnäytetyön 15 op toteutuu seuraavien vaiheiden kautta:
1. Suunnitelmavaihe
2. Toteutusvaihe
3. Julkaisuvaihe (arviointivaihe)
Evaluation scale
H-5
Qualifications
The prerequisite for starting the thesis is that the student has completed or is currently completing the study unit Methods for Research-based Development Work (or the study unit Research and Development Methods) or has equivalent competences that have been recognized as part of the degree through a demonstration of competence or credit transfer.
Further information
Opinnäytetyön tekemiseen kannattaa varata aikaa vähintään puoli vuotta, mieluummin kokonainen vuosi. Opinnäytetyöprosessiin liittyy vaiheita, jotka eivät ole riippuvaisia opinäytetyöntekijästä esim. lupakäytänteet, jotka ovat organisaatiokohtaiset.