Skip to main content

Operating Environment in a Service Company (5 cr)

Code: A9129-3005

General information


Enrollment
25.11.2019 - 01.12.2019
Registration for the implementation has ended.
Timing
10.01.2020 - 03.05.2020
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual proportion
5 cr
RDI proportion
4 cr
Mode of delivery
Distance learning
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Seats
15 - 35
Degree programmes
Palveluliiketoiminnan koulutus (MLA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
Teachers
Leila Jaakkola
Mervi Niemelä
Teacher in charge
Leila Jaakkola
Study unit
A9129

Learning outcomes

The student is able to
- interpret the operating environment of the hospitality sector and identify the changes in it
- recognize value chains and value networks

Location and time

Opintojakson aikataulu ja Optima-työtila avautuvat pe 10.1. Muutokset sisällössä ovat mahdollisia.
Zoom-tapaamisia on keskiviikko-aamuisin klo 8 - 9, poikkeuksena yksi torstai-aamu klo 8 - 9, Pakissa olevan aikataulun mukaan.
MUUTOKSET ZOOM-TAPAAMISTEN TOTEUTUMISESSA OVAT MAHDOLLISIA JA NIISTÄ ILMOITETAAN TEAMSISSA ETUKÄTEEN.

Materials

Marttonen, S. & Parkko, J. 2009. Yrityksen ulkoisen toimintaympäristön arviointi. Kandidaatin työ. Lappeenrannan teknillinen yliopisto. https://doria.fi/bitstream/handle/10024/45022/nbnfi-fe200905071426.pdf?sequence=3

Lindholm T. ja Kettunen J. 2016. Globaali Kansantalous. Keruu. Otava. Kirjaa voi lainta myös e-kirjana!

Viitala, R. & Jylhä, E. 2013. Liiketoimintaosaaminen. Menestyvän yritystoiminnan perusta. Helsinki: Edita. Kirjaa voi lainata e-kirjana.


Muu oppimateriaali ilmoitetaan tehtävien yhteydessä opintojakson työtilassa Optimassa.

Teaching methods

Toteutus on virtuaalitoteutus. Toteutuksella on yksi lähiopetuskerta pe 10.1. aamupäivällä, jolloin käydään läpi mm. opintojakson tavoitteet, toteutus, tehtävät ja aikataulu.
Opintojakson tarkempi aikataulu, tehtävät ja kaikki muu opiskeluun liittyvä materiaali on opintojakson Optima- työtilassa.
Ohjaus ja viestintä tapahtuu Teamsissa ja Zoom-tapaamisissa.
Tervetuloa opintojaksolle!

HUOMIO: VARMISTAT OPISKELUPAIKKASI OPINTOJAKSOLLA OSALLISTUMALLA ENSIMMÄISELLE LÄHIOPETUSKERRALLE PE 10.1. - ILMOITATHAN, JOS ET PÄÄSE! LISÄKSI OPINTOJAKSON ENSIMMÄISEN TEHTÄVÄN, KÄSITTEET.TEHTÄVÄN TEKEMINEN JA PALAUTTAMINEN VIIMEISTÄÄN SU 25.1. VAHVISTAA OSALLISTUMISEN TOTEUTUKSELLE.

Employer connections

Opintojaksolla tehdään projektityö opiskelijoiden muodostamissa pienryhmissä: Tuotoksena on PESTEL- analyysi ja -raportti MaRaVA-alan toimintaympäristöstä yritykselle.
Pieneryhmä valitsee itse kohdeyrityksen analyysille tehtäväohjeiden mukaan opintojaksototeutuksen alkuvaiheessa syyskuussa.

Exam schedules

Toteutus alkaa 10.1.
Toteutus päättyy 3.5.
Zoom-tapaamiset keskiviikko-aamuisin klo 8-9 ja yhtenä torstai-aamuna Pakissa olevan aikataulun mukaan.
Tehtävien palautuspäivät Pakissa olevan aikataulun mukaan. Palautuspäivien kalenterimerkinnät Pakkiin tulevat viimeistään tammikuussa toteutuksen alkuun mennessä.

International connections

Ei ole tällä toteutuksella.

Completion alternatives

Ei koske tätä opintojaksoa.

Student workload

Keskimääräinen työmäärä/opiskelija (h) tehtävää kohden:
Käsitteet 12 h
Pestel-tekijät ja toimialan muutostekijät 8 h
PESTEL-analyysi ja -raportti 95 h
Opponointi, itse- ja vertaisarviointi 10 h
Osallistuminen Zoom-tapaamisiin ja lähiopetuskertaan 10 h
Yhteensä 135 h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 135 tuntia.

Content scheduling

MaRaVa-alalla keskeistä sisältöä:
- yrityksen makroympäristö ja PESTEL-viitekehys: taloudellinen ympäristö, ekologinen ympäristö, sosiaalinen ympäristö, teknologinen ympäristö, poliittiinen ympäristö ja lainsäädännöllinen ympäristö
- toimialat ja niiden muutostekijät sekä muutostekijöiden ennakointi Pestel-viitekehyksessä
Opintojakson muita käsiteitä:
- työlainsäädäntö, elintarvikelainsäädäntö, alkoholilainsäädäntö, ympäristölainsäädäntö ym.
- arvoketjut- ja verkostot

Evaluation scale

H-5

Go back to top of page