•   Villiyrttien käyttö elämystaloudessa TO00BN16-3003 30.08.2021-03.09.2021  5 op  (TOP221SY) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Opiskelija osaa
    - tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa
    - esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
    - hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
    - ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta

    Vastuuopettaja

    Anikó Lehtinen

    Toteutusmuoto

    60% Lähiopetus, 40% Etäopetus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa.

    Toteutustapa

    Opintokurssi toteutetaan elokuun lopussa.
    Opintojakso toteutetaan pääosin lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat Canvas-työtilassa.

    Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

    1. Villiyrttitiedon perusteet ja yrttien tunnistus -tehtävä (yksilötehtävä): arviointi hyv/hyl (H/0)(20%)
    2. Projekti: Villiyrttien käyttö tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa -projekti (tiimitehtävä): arviointi T1 - K5 (60 %)
    Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia(20%).

    Opetuskieli/-kielet
    • suomi
    Suorituskieli/-kielet
    • suomi
    Ajoitus

    30.08.2021 - 03.09.2021

    Ilmoittautumisaika

    24.05.2021 - 30.05.2021

    Ryhmä(t)
    • TOP221SY
    Paikkoja

    20 - 40

    Yksikkö

    Korkeakouluyksikkö W

    Opettaja(t)

    Anikó Lehtinen, Henry Lybäck

    Lisätietoja opiskelijoille

    Päivä 1. Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike), (TEHTÄVÄNANTO JA TIIMIEN MUODOSTUS) Iltapäivällä: Tuoman Lilleberg: luontoon jalkautuminen ja asiantuntijan näkökulma villiyrttien ABC.
    Päivä 2. Juoman valmistus, juomatietous eri kategoriosta, miten viliyrttejä käytetään. Villiyrttien markkinointia. (villiyrttioluen teko Perhossa)
    Päivä 3. Aamupäivä: tuotteistaminen Denis Kähkönen
    Iltapäivä: inspiraatio ja kokkaamista, yrittämisnäkökulma, retket ja matkailu: YhteistyössäJouni Toivanen (Myös villiyrttien keräämistä ja ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla).
    Päivä 4. Villiyrtit baarikäytössä, yrittämisen tarinallistaminen (Ossi Paloneva). Kysyntä, tarjonta, logistinen ketju. Verkosto. Suomen luonto ja arktiset aromit
    Päivä 5. Säilöntä ja aistivarainen arviointi. Säilykkeet, hapattaminen, kuivatus, Aistinvaraisen arvioinnin teoriapohja ja arviointia.
    Päivä 5. Opiskelijaryhmien omien tuotteiden valmistus ja loppuesitykset.

    Koulutus

    Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat

    T&K osuus

    2 op

    Virtuaaliosuus

    2 op

    Arviointiasteikko

    Hyväksytty/Hylätty

    Vaihtoehtoiset suoritustavat

    Opintoaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

    Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

    Keruuagentuuri
    BarLaurea
    Asiantuntijat

    Toteutuksen tärkeät päivät

    Osallistuminen intensiiviopintojaksoon aktiivisesti.
    Opetuspäivät:. 30.8-3.9.2021 pääsääntöisesti klo 9-16.

    Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

    Yhteensä 133,5 tuntia.
    Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

    Sisältö ja sen jaksotus

    Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
    •Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa
    •Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
    • Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
    • Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta

    Aika ja paikka

    Opetuspäivät:. 30.8-3.9.2021 pääsääntöisesti klo 9-16.

    Lähitapaamiset toteutetaan Leppävaaran kampuksella lehtoreiden ja työelämä-vierailijoiden sekä asiantuntijoiden avulla. Myös vierailuja lähiluontoon sekä elinkeinotuottajille, kuten panimolle.
    Tuntien sisältö: Villiyrttien perustieto, villiyrttien keräys ja tunnistus, villiyrttien hyöty markkinoinnissa, villiyrttien tuotekehitys, villiyrtit juomissa, kokkaus villiyrteillä.

    Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyönä oma villiyrtteihin liittyvä konseptitehtävä, johon liittyy sekä juoma- että ruokatuotekehitystä.