Siirry suoraan sisältöön

Ruuansulatuselimistö ja ravinto-oppi (2 op)

Toteutuksen tunnus: SU00BV92-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.01.2000

Ajoitus

17.04.2023 - 28.05.2023

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Tikkurila, sote

Toimipiste

Laurea Tikkurila

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

51 - 60

Koulutus

  • Ortopedinen osteopatia, täydennyskoulutus (USV3), Laurea Tikkurila

Opettaja

  • Satu Vuorela
  • Marja Vellonen

Vastuuopettaja

Marja Vellonen

Ryhmät

  • USV322SU
    Ortopedinen osteopatia, S22, täydennyskoulutus

Osaamistavoitteet

- tietää keskeiset kansalliset ja kansainväliset ravitsemusohjelmat ja -suositukset
- ymmärtää kehittyvän ravitsemustieteellisen tiedon merkityksen kansansairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa
- osaa arvioida potilaan ravitsemustilaa ja perustella potilaan ravitsemushoitoa suositusten perusteella
- tuntee keskeiset sairauksien hoitoon liittyvät erikoisruokavaliot

Toteutustapa

Opintojakso sisältää lähiopetusta sekä tehtäviä. Lähiopetus toteutetaan Tikkurilan kampuksella. Lähiopetus muodostuu luennoista sekä ryhmätyöskentelystä. Ryhmätyöskentelyssä tehdään tehtäviä ryhmissä ja ne palautetaan ryhmäpalautuksena Canvasiin. Lisäksi opintojakso sisältää yksilötehtäviä, jotka palautetaan Canvasiin.

Aika ja paikka

Opetus toteutetaan Tikkurilassa seuraavasti:

22.5.2022 klo 9-11.30
24.5.2022 klo 8.15-11.30
25.5.2022 klo 10-13.45
26.5.2022 klo 8.15-11.30

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojakson materiaali löytyy opintojakson Canvas-työtilasta.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

22.5.2022 opetuspäivä
24.5.2022 opetuspäivä
25.5.2022 opetuspäivä
26.5.2022 opetuspäivä
10.6. etätehtävien palautus

Sisältö ja sen jaksotus

- Ruoansulatus ja ravintoaineiden imeytyminen
- Ravintoaineet ja niiden saanti elintarvikkeista
- Ravitsemussuositukset
- Erityisruokavaliot
- Ravitsemustilan arviointi

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty