Ruuansulatuselimistö ja ravinto-oppi (2 op)
Toteutuksen tunnus: SU00BV92-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.01.2000
Ajoitus
17.04.2023 - 28.05.2023
Opintopistemäärä
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laurea Tikkurila, sote
Toimipiste
Laurea Tikkurila
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
51 - 60
Koulutus
- Ortopedinen osteopatia, täydennyskoulutus (USV3), Laurea Tikkurila
Opettaja
- Satu Vuorela
- Marja Vellonen
Vastuuopettaja
Marja Vellonen
Ryhmät
-
USV322SUOrtopedinen osteopatia, S22, täydennyskoulutus
Osaamistavoitteet
- tietää keskeiset kansalliset ja kansainväliset ravitsemusohjelmat ja -suositukset
- ymmärtää kehittyvän ravitsemustieteellisen tiedon merkityksen kansansairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa
- osaa arvioida potilaan ravitsemustilaa ja perustella potilaan ravitsemushoitoa suositusten perusteella
- tuntee keskeiset sairauksien hoitoon liittyvät erikoisruokavaliot
Toteutustapa
Opintojakso sisältää lähiopetusta sekä tehtäviä. Lähiopetus toteutetaan Tikkurilan kampuksella. Lähiopetus muodostuu luennoista sekä ryhmätyöskentelystä. Ryhmätyöskentelyssä tehdään tehtäviä ryhmissä ja ne palautetaan ryhmäpalautuksena Canvasiin. Lisäksi opintojakso sisältää yksilötehtäviä, jotka palautetaan Canvasiin.
Aika ja paikka
Opetus toteutetaan Tikkurilassa seuraavasti:
22.5.2022 klo 9-11.30
24.5.2022 klo 8.15-11.30
25.5.2022 klo 10-13.45
26.5.2022 klo 8.15-11.30
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opintojakson materiaali löytyy opintojakson Canvas-työtilasta.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
22.5.2022 opetuspäivä
24.5.2022 opetuspäivä
25.5.2022 opetuspäivä
26.5.2022 opetuspäivä
10.6. etätehtävien palautus
Sisältö ja sen jaksotus
- Ruoansulatus ja ravintoaineiden imeytyminen
- Ravintoaineet ja niiden saanti elintarvikkeista
- Ravitsemussuositukset
- Erityisruokavaliot
- Ravitsemustilan arviointi
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty