Well-being and Inclusion (10 cr)
Code: R0207-3037
General information
- Enrollment
-
23.05.2022 - 29.05.2022
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
15.09.2022 - 31.12.2022
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 10 cr
- Local portion
- 5 cr
- Virtual proportion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Campus
- Laurea Hyvinkää
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 50
- Degree programmes
- Sosionomikoulutus (SSB2), Laurea Hyvinkää (Finnish)
- Teachers
- Kari Eklund
- Sanni Einovaara
- Teacher in charge
- Sanni Einovaara
- Groups
-
SSB222SASosionomikoulutus, monimuotototeutus, S22, Hyvinkää
- Study unit
- R0207
Learning outcomes
The student is able to
- analyse the special needs of client groups and strengthen client inclusion in communities and society
- outline well-being and social problems
- examine social structures that create and maintain social exclusion
- recognise the importance of civic activities in social work
Materials
Opintojakson oppimateriaalit ilmoitetaan Canvas-oppimisympäristössä.
Teaching methods
The implementation plan is available in Finnish.
Exam schedules
Opintojakson läsnäolovelvolliset päivät ovat orientaatiotapaaminen, tenttipäivä, tenttipäivänä toteutettava blogien välitsekkaus sekä seminaaripäivät. Tentin tutkintosäännön mukaiset uusintamahdollisuudet järjestetään Laurean yleisinä uusintatenttipäivinä.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
International connections
Tällä opintojaksolla ei ole kansainvälisiä yhteyksiä.
Completion alternatives
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
Halutessaan näyttää osaamistaan opiskelijan tulee olla yhteydessä opintojakson vastuulehtoriin hyvissä ajoin ennen opintojakson orientaatiota.
Student workload
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Työmäärä koostuu opetuspäivistä, itsenäisestä työskentelystä sekä oppimistehtävien tekemisestä yksin ja ryhmässä.
Content scheduling
Opintojakso koostuu seuraavista arviointiosista:
1. Näkökulmat hyvinvointiin (2 op)
2. Osallisuuden haasteet ja mahdollisuudet (3 op)
3. Kansalaisyhteiskunta (2 op)
4. Yksilö, yhteisö ja yhteiskunta hyvinovoinnin näkökulmina (3 op)
Opintojaksolla tutustutaan hyvinvoinnin ja osallisuuden teoreettiseen perustaan, hyvinvointipolitiikkaan sekä kansalaisyhteiskunnan rooliin hyvinvoinnin tuottamisessa. Opintojaksolla perehdytään myös syrjäytymisen ja huono-osaisuuden problematiikkaan sekä sosiaalialan asiakkuuteen.
Evaluation scale
H-5
Further information
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.