Pedagogic Potential of Drama (10 cr)
Code: R0142-3002
General information
- Enrollment
-
24.05.2021 - 30.05.2021
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.09.2021 - 31.12.2021
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 10 cr
- Local portion
- 10 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Campus
- Laurea Tikkurila
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 20
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOS2), Terveys- ja hyvinvointialat
Learning outcomes
The student
- acquires a command of social pedagogy work models that help build growth, development and inclusion using drama
- is able to plan, guide and evaluate group processes that utilise dramatic methods
- is able to apply the language of drama and theatre by examining and visualising difficult and important social questions
- is capable of being encouraging in drama and social work, of developing methods and influencing in the field of social expertise
Location and time
Tikkurilan kampus / monitoimitila B403
Työelämäkumppanit
Materials
Oppimateriali ilmoitetaan opintojakson aikana
Teaching methods
Opintojaksolla opiskellaan ja tutkitaan draaman ja teatterin keinoja opetus- ja kasvatustyössä sekä ryhmäprosessien tunnistamista, ohjaamista ja kehittämistä. Opiskelussa korostuu teorian ja käytännön tiivis vuorovaikutus sekä ryhmässä tapahtuva työskentely. Opintojaksolla saa yleiskäsityksen draaman eri genreistä sekä dramaturgisesta ajattelusta. Jaksolla opiskellaan erityisesti osallistavan draaman työtapoja. Opintojaksolle osallistuminen ei edellytä aikaisempia draaman tai teatteritaiteen opintoja.
Opetuksessa huomioidaan mahdolliset Korona-rajoitukset, työskentelyä tehdään vahvasti pienryhmissä turvallisuus huomioiden.
Jaksolla toteutetaan yhteisö- ja asiakasprojekteja pienryhmissä, harjoitellaan draamatyöskentelyn ohjaamista oman ryhmän kanssa sekä perehdytään ajankohtaiseen kirjallisuuteen draaman tutkimuksesta ja soveltamisesta. Jaksolla tapahtuvaa oppimista koostetaan portfolioon.
Opiskelija voi suunnata opintonsa ja projektityöskentelyn oman kiinnostuksen ja suuntautumisen mukaisesti esim. varhaiskasvatukseen tai kuntoutukseen.
Opintojakso koostuu kolmesta kokonaisuudesta:
Kontaktiopetus 4 op
Asiakas- ja yhteisöprojektit 3,5 op
Kirjallisuusessee ja portfolio 2,5 op
Employer connections
Laurean hankkeet, nuorten työpajat, lbd- hankkeet
Exam schedules
Kontaktiopetusta toteutetaan koko syyslukukauden 6.9. -7.12.2021 välisenä aikana.
Opetusta on 1 -2 päivänä viikossa, alussa tiiviimmin. Opetuksessa huomioidaan Korona-rajoitukset; työskentely toteutetaan tarvittaessa pienryhmissä.
Opintojakson alussa opiskelija tekee pienimuotoisen ennakkotehtävän oman oppimisen tueksi. Tehtävässä kartoitetaan opiskelijoiden tarpeita ja kokemusta / osaamista opintojaksoon liittyen.
Draama on olemukseltaan kokemuksellista, yhteisöllistä ja yhteisiin prosesseihin perustuvaa, joten oppiminen edellyttää kontaktiopetuksen. Läsnäolovaade opintojaksolla on 80 %
Completion alternatives
Aiemman hankitun osaamiseen näyttöön ( HOT) ja työn opinnollistamiseen ( TOPI) liittyviä suoritusehdotuksia pyydetään opiskelijan toimittamaan ennen opintojakson aloitusta vastuulehtori Anu Hagmanille anu.hagman@laurea.fi Toimita myös tietoja / dokumentteja, mihin aiemmin hankittuun osaamiseesi liittyy ehdotuksesi.
Katso ohjeistuksia: Link.laurea.fi – Opintojen kulku – Opintojen suunnittelu - Hyväksiluvut ja näyttö sekä Työn opinnollistaminen, TOPI.
Link.laurea.fi - Hyväksiluvut ja näyttö - Hakeminen:
Hyväksiluvun hakeminen
Koko opintojakson hyväksilukua haet hyväksilukulomakkeella (oikealla valikossa). Liitä hakemukseesi dokumentit, joihin vetoat. Tarvittaessa liitteeksi tulee toimittaa myös korvaavien opintojen sisällön kuvaus. Opintojen osittaisesta hyväksiluvusta sovit opintojakson opettajan kanssa. Ulkomailla suoritettujen opintojen osalta sinun tulee tarvittaessa pystyä osoittamaan opintojen verrannollisuus (esimerkiksi korkeakoulutasoisuus, sisältö ja laajuus) suomalaiseen koulujärjestelmään. Tarvittaessa todistuksista tulee toimittaa virallinen käännös.
Toimita hakemus oman kampuksesi opintopäällikölle.
Osaamisen osoittaminen näytöllä:
Näytön avulla osaamisen osoittaminen kerryttää opintopisteitä normaalisti. Näyttö tarkoittaa, että osoitat osaamisesi sovitusti. Näytöllä voit osoittaa tutkinnon tavoitteiden mukaista osaamista riippumatta siitä, miten osaamisen olet hankkinut. Osaaminen voidaan osoittaa esimerkiksi työnäytteellä ja kirjallisella tehtävällä.
Student workload
Opintojakson työmäärän jakautuminen opintopisteinä:
Kontaktitunnit 4 op
Kirjalliset tehtävät 2,5 op
Asiakas- ja yhteisöprojektit 3,5 op
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä.
Assessment criteria, approved/failed
Arviointikriteerit T1 - K5
Content scheduling
Opintojaksolla saa yleiskäsityksen draaman eri genreistä sekä dramaturgisesta ajattelusta. Jaksolla opiskellaan erityisesti osallistavan draaman työtapoja. Opintojaksolle osallistuminen ei edellytä aikaisempia draaman tai teatteritaiteen opintoja.
Jaksolla osallistutaan ryhmän yhteiseen työskentelyyn, toteutetaan yhteisö- ja asiakasprojekteja pienryhmissä, harjoitellaan draamatyöskentelyn ohjaamista oman ryhmän kanssa sekä perehdytään ajankohtaiseen kirjallisuuteen draaman tutkimuksesta ja soveltamisesta. Jaksolla tapahtuvaa oppimista koostetaan portfolioon.
Opiskelija voi suunnata opintonsa ja projektityöskentelyn oman kiinnostuksen ja suuntautumisen mukaisesti esim. varhaiskasvatukseen tai kuntoutukseen.
Evaluation scale
H-5
Further information
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija.