Matkailu- ja tapahtumapalvelut (5 op)
Toteutuksen tunnus: ML00BJ53-3007
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
24.05.2021 - 30.05.2021
Ajoitus
20.09.2021 - 01.12.2021
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen (MSA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Marjaana Salomaa
- Kaija Meriläinen
Vastuuopettaja
Marjaana Salomaa
Ryhmät
-
MSA221SNPalveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen, päivätoteutus, S21, Leppävaara
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- muodostaa kokonaiskäsityksen matkailu- ja tapahtumapalveluista
- kuvata toimialan keskeiset käsitteet
Toteutustapa
Osittainen verkkototeutus. Läsnäoloa edellytetään verkkotehtävien ja harjoitusten käsittelyjen yhteydessä. Verkkoluennot ja lähgiopetuskerrat erikseen ilmoitettavana aikana.
Tämä on ensimmäisen vuoden pakollinen opintojakso restonomiopiskelijoille. Sisältö on sama kuin Restonomina nyt ja tulevaisuudessa -opintojaksolla.
Aika ja paikka
Erillisen aikataulun mukaan.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opintojakson pääteoksena ovat seuraavat teokset:
Matkailututkimuksen avainkäsitteet. 2017. Edelheim & Ilola (toim.) Lapland University Press.
Luvut 2-3, 7-11, 17
ja
Human Resource Management for the Event Industry
Lynn Van Der Wagen and Lauren White
Luvut 1-3
Opintojaksolla jaettava materiaali
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
N/A
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
-
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Tehtävien palautusaikataulu julkaistaan opintojakson alussa.
Kansainvälisyys toteutuksella
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot
Yksilötehtävät
Verkkotentti
Ryhmätehtävä
Sisältö ja sen jaksotus
Opiskelija osaa
• muodostaa kokonaiskäsityksen matkailu- ja tapahtumapalveluista.
• kuvata toimialan keskeiset käsitteet.
Opintojaksolla käydään läpi sekä matkailupalveluiden että tapahtumapalveluiden peruskäsitteet. Pohditaan massaturismia ja massojen liikkeitä sekä mietitään sidosryhmiä sekä matkailupalveluiden että tapahtumapalveluiden näkökulmista.
Lisätietoja opiskelijoille
Tämä on ensimmäisen vuoden pakollinen opintojakso restonomiopiskelijoille. Sisältö on sama kuin Restonomina nyt ja tulevaisuudessa -opintojaksolla.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Yksilötehtävät
Verkkotentti
Ryhmätehtävä
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija osaa:
• Käyttää keskeisiä/yksittäisiä ja asianmukaisia ammattikäsitteitä sekä osoittaa perehtyneensä tietoperustaan.
• Noudattaa sääntöjä ja ohjeita sekä perustella toimintaansa annetuilla ohjeilla.
• Toimia ohjattuna asianmukaisesti.
• Käyttää opittuja tekniikoita ja malleja.
• Ottaa toiminnassaan asiakkaat huomioon.
• Toimia ryhmän jäsenenä.
• Toimia ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa:
• Käyttää systemaattisesti ammattikäsitteitä.
• Perustella, vertailla ja analysoida toimintaansa yleisillä ohjeilla.
• Selviytyä itsenäisesti erilaisissa tehtävissä kulloisessakin toimintaympäristössä.
• Soveltaa monipuolisesti opittuja tekniikoita ja malleja.
• Toimia ammatillisesti asiakastilanteissa.
• Toimia ryhmässä tavoitesuhteisesti.
• Perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa:
• Käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä.
• Perustella toimintaa tutkitun tiedon avulla.
• Toimia itsenäisesti ja aloitteellisesti tavoitteiden suunnassa. Toiminta on usein joustavaa, järjestelmällistä, kehittämispainotteista, luovaa ja aktiivista.
• Valita toimintaan soveltuvia tekniikoita ja malleja ja perustella valintansa.
• Toimia asiakaslähtöisesti ja tilanteenmukaisesti.
• Edistää ryhmän toimintaa.
• Kriittisesti soveltaa ammattieettisiä periaatteita toiminnassaan.
Lisätiedot
Opintojaksosta ei ole enää toteutuksia. Se on korvattavissa opintojaksoilla ML00BW55 Matkailun perusteet 5 op ja ML00BW56 Tapahtumatuotannon perusteet 5 op.