Laatu ravitsemispalveluissa (10 op)
Toteutuksen tunnus: A9467-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
26.11.2018 - 02.12.2018
Ajoitus
20.03.2019 - 26.05.2019
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
90 % Lähiopetus, 10 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea-ammattikorkeakoulu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 20
Koulutus
- Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen (MSA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Leila Jaakkola
- Tuula Kuivanen
- Henry Lybäck
- Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja
Leila Jaakkola
Ajoitusryhmät
- Ryhmä 2A (Koko: 10. Avoin AMK: 0.)
- Ryhmä 2B (Koko: 10. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
MSA219KNPalveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen, päivätoteutus, K19, Leppävaara
Pienryhmät
- Ryhmä 2A
- Ryhmä 2B
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja laadukkaasti
- toimia ergonomisesti ja turvallisesti työyhteisössä
- toimia ja viestiä vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä
Toteutustapa
Opintojakson toteutus koostuu
•kontaktiopetuksesta keskiviikkoisin/torstaisin, satunnaisesti myös muita viikonpäiviä, ja
•käytännön oppimisvuoroista BarLaurean ruokapalveluissa.
Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Optima-työtilaan A9467/3002 Laatu ravitsemispa.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee BarLaurea-työtilaan Optimassa.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia, ne suoritetaan loppuun asti opintojakson aikana sekä kaikki kontaktiopetuksen tehtävät hyväksytysti ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.
Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen ja BarLaurea-harjoitteluvuorojen välillä. Osaa tehtävistä tehdään myös harjoitteluvuoroissa.
Aika ja paikka
Opintojakso toteutetaan Leppävaaran kampuksella.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaalit ja kirjallisuus ilmoitetaan tehtävänantojen yhteydessä lähikerroilla. Tehtävänannot ovat Optima-työtilassa A9467/3002 Laatu ravitsemispal.
Harjoitteluvuoroihin liittyvää materiaalia on BarLaurea-työtilassa Optimassa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei koske tätä opintojaksoa.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojaksolla opiskellaan BarLaurea-LivingLabissa ja tehdään yhteistyötä Löfsbergin kahvipaahtimon kanssa.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa A0467/3002 Laatu ravitsemispalv. Työtila avautuu ke 20.3.
Opintojakson aloitusinfo on ke 20.3. klo 12.45 - 16.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa alkavat perehdytykselllä 25.3. ja 26.3.
1. lähiopetuskerta on to 21.3.
Toteutus päättyy su 26.5.
Kansainvälisyys toteutuksella
Harjoitteluvuoroissa BarLaureassa viestitään suomen kielen lisäksi myös englanniksi.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
BarLaurea-oppimisvuorot 24 x 7 tuntia = 168 tuntia
Lähiopetus 30 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 72 tuntia
Yhteensä 270 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 270 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
Sisällön jaksotus on Optima-työtilassa.
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja laadukkaasti:
aiheissa elintarvikehygienia ja omavalvonta, erityisruokavaliot ja ravitsemus, elintarviketieto ja tuotetuntemus,
•toimia ergonomisesti ja turvallisesti työyhteisössä
Keskeisen sisällön lisäksi tavoitteena on osata toimia vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä.
Lisätietoja opiskelijoille
Arvioinnissa käytetään alkuvaiheen opiskelijan arviointkriteerejä. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9467/3002 Laatu ravitsemispal-työtilassa Optimassa.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioinnissa käytetään amk-tutkintosaamisen opiskelijan arviointikehikkoa, vaativuustaso1. Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti 1 - 5 tai hyv/hyl. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat A9467/3001 Laatu ravitsemispal-työtilassa Optimassa.
Tehtävät ja niiden arviointi:
1) BarLaurea-harjoitteluvuorot, yksilötehtävä, arviointi 1 - 5
2) Erityisruokavaliot ja ravitsemustehtävä, ryhmätehtävä, arviointi 1 - 5
3) Elintarviketieto-tehtävä, ryhmätehtävä, arviointi 1-5
4) Palvelupolkutehtävä, ryhmätehtävä, arviointi 1-5
5) Työsuojelu ja ergonomia-tehtävä, yksilötehtävä, arviointi 1-5
6) Hygieniaosaamistesti, yksilötehtävä, arviointi HYV/HYL
7) Ravitsemuspassi, yksilötehtävä, arviointi HYV/HYL
8) Kokoava itsearviointi, yksilötehtävä, arviointi HYV/HYL