Siirry suoraan sisältöön

Viestintä, avoimuus ja vaikuttavuus TKI-toiminnassaLaajuus (1 op)

Opinnon tunnus: JY00CA16

Laajuus

1 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- yhdistää viestinnän tavoitteet ja ydinviestit sekä vertailla viestinnän kohderyhmiä ja kanavia
- yleistää viestinnän roolin hankkeen elinkaaren aikana
- luoda viestintäsuunnitelman
- suhteuttaa avoimuuden, julkaisemisen sekä aineistonhallinnan merkityksen TKI-hankkeessa

Ilmoittautumisaika

04.04.2024 - 19.05.2024

Ajoitus

08.04.2024 - 31.07.2024

Opintopistemäärä

1 op

Virtuaaliosuus

1 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Korkeakouluyksikkö D, Tikkurila, liko

Toimipiste

Laurea Verkkokampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 600

Opettaja
  • Heli Kulomaa
  • Clarissa Bingham
  • Niklas Leppä
  • Essi Tammisto
Vastuuopettaja

Clarissa Bingham

Ajoitusryhmät
  • Avoin AMK 1 (Koko: 400. Avoin AMK: 400.)
Ryhmät
  • TYJ23SJ
    Täydentävä osaaminen (yamk-tutkinto), S23, yhteiset opinnot
Pienryhmät
  • Avoin AMK 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- yhdistää viestinnän tavoitteet ja ydinviestit sekä vertailla viestinnän kohderyhmiä ja kanavia
- yleistää viestinnän roolin hankkeen elinkaaren aikana
- luoda viestintäsuunnitelman
- suhteuttaa avoimuuden, julkaisemisen sekä aineistonhallinnan merkityksen TKI-hankkeessa

Toteutustapa

Opinto suoritetaan täysin itsenäisesti tehtäväpalautusten aikataulu huomioiden kurssin päättymispäivään mennessä. Opinto edellyttää itseohjautuvuutta. Opinto ei sisällä yhteisiä tapaamisia eikä pari- tai ryhmätyöskentelyä. Opiskelet kokonaisuuden Canvasiin rakennetussa oppimisympäristössä, joka sisältää opiskelumateriaalin ja tehtävät/testit. Tehtävistä ei anneta henkilökohtaista palautetta: palautteen anto perustuu tehtävien oikeellisuuden tarkistamiseen sekä mallivastausten jakamiseen tehtävän palautuksen jälkeen.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Kaikki opintojaksolla käytettävä materiaali löytyy opintojakson oppimisympäristöstä. Tekstien lisäksi jokaisessa teemassa on linkkejä lähteisiin, joista saat tarvittaessa lisätietoja. Tutustut myös videoihin, joissa haastatellaan TKI-hankkeissa toimineita asiantuntijoita.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojaksolla ei ole vaihtoehtoista suoritustapaa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Jotta opiskelija saa arvioinnin Laurean rekisteriin, hänen tulee suorittaa kurssin sisällöt hyväksytysti 31.07.2024 mennessä.

Kesälomakaudella heinäkuussa ja vuodenvaihteen lomien aikana ei kirjata arviointeja. Lukukauden loppuun mennessä tehdyt suoritukset kirjataan kuluneelle lukukaudelle, 31.12. mennessä tehdyt syyslukukaudelle ja 31.7. mennessä tehdyt kevätlukukaudelle.

Kansainvälisyys toteutuksella

Ei KV-yhteyttä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Tämän täysin automatisoidun opintojakson suorittamiseen vaaditaan keskimäärin 27 tuntia opiskelua.

Sisältö ja sen jaksotus

Tässä MOOCissa perehdyt TKI-hankkeissa tehtävään viestintään. Lisäksi tutustut avoimuuden ja vaikuttavuuden käsitteisiin sekä siihen miten ne liittyvät TKI-hankkeisiin hankkeiden eri vaiheissa.

1. Johdanto
Tämä osio sisältää tärkeää tietoa MOOCin suorittamiseen ja sisältöihin liittyen.

2. Hankeviestintä
Hankeviestintää käsittelevässä teemassa keskitytään viestintään hankkeen ulkoisille sidosryhmille.
Teeman aikana pääset tutustumaan:
- hankeviestintään yleisesti
- viestinnän tavoitteisiin sekä niiden mittaamiseen
- viestinnän kohderyhmiin ja kanaviin
- viestinnän rooleihin hankkeen elinkaaren eri vaiheissa
- saavutettavuuteen
- GDPR:ään
- hankkeen viestintäsuunnitelman laatimiseen

3. Avoimuus
Tässä osiossa käsittelemme hankkeiden avoimuutta, keskittyen avoimen TKI-toiminnan periaatteisiin, avoimeen julkaisemiseen ja TKI-hankkeiden aineistonhallintaan. Kuulemme myös ammattikorkeakoulujen asiantuntijoilta, miten avoimuus on ollut konkreettisesti näkyvillä heidän TKI-hankkeissaan.

4. Vaikuttavuus
Tässä osiossa tarkastelemme mitä vaikuttavuuteen kuuluu ja miten vaikuttavuutta voi lisätä esim. viestinnällä, hankkeiden tuloksilla ja yhteistyöllä.

5. Yhteenveto ja valmis suoritus

Tässä kootaan yhteen MOOC:n asiat. Voit myös pyytää itsellesi suoritusmerkinnän, kun olet käynyt kaikki tarvittavat materiaalit läpi ja tehnyt pakolliset tehtävät hyväksytysti

Lisätietoja opiskelijoille

Opinto on vaatimuksiltaan yamk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa. Opinto on tarjolla niin Laurean tutkinto-opiskelijoille, kuin 3AMKn ja CampusOnlinen kautta ristiinopiskeleville ja avoimen AMKn opiskelijoille. Opinto on kaikille maksuton.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella. (Laurean tutkintosääntö).

Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

Hyväksytty arvosana vaatii

Arviointikriteerit: Jokaisessa teemassa on etenemiseen vaadittavia tehtäviä, jotka näet tämän MOOC:in edistymisen seurannasta. Edistymisen seurannasta näet myös kyseisen tehtävän hyväksytysti suorittamisen edellytykset. Joissain tehtävissä pelkkä tehtävänpalautus riittää, mutta jossain tehtävissä sinulta vaaditaan minipistemäärä. Kun olet käynyt kaikki teemat läpi ja suorittanut vaaditut tehtävät, olet suorittanut opintojakson hyväksytytysti ja voit pyytää siitä suoritusmerkinnän.

Opiskelijan, joka ei ole osoittanut osaamistaan arviointikriteeristön edellyttämällä hyväksytyllä tasolla, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)

Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Ouriginalin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää kaikkien tehtävien palauttamista ja arvosteltavien tehtävien suorittamista vähintään 70 % oikeilla arvosanoilla. Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. (Laurean tutkintosääntö.)