Siirry suoraan sisältöön

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus, S20, Otaniemi: SZG220SE

Opetussuunnitelman tunnus: SZG220SE

Tutkinto:
Ei tutkintoonjohtava koulutus

Laajuus:
30 op

Kesto:
1 vuotta (30 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2020

Opetuskieli:
suomi

Kuvaus

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena erikoistumiskoulutuksen tavoitteena on laajentaa ja syventää sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan ammattilaisten ja insinöörien teoreettisia perusteita kuntoutuksen etäratkaisujen kehittämiseen sekä vahvistaa monialaisen etäratkaisujen käyttöönottoon ja soveltamiseen liittyvää osaamista osana uudistuvia sote-palveluita.
Tavoitteena on kehittää, testata ja arvioida uusien ja jo olemassa olevien etäratkaisujen soveltuvuutta asiakastyöhön. Erikoistumiskoulutuksessa keskitytään etäkuntoutuksen palvelutuotteiden ja sovellusten arviointiin, muotoiluun ja kehittämiseen tarvittavien valmiuksien kehittämiseen yhteistyössä teknologian asiantuntijoiden, soten ammattilaisten ja kuntoutuksen asiakasryhmien kanssa. Erikoistumiskoulutus lisää opiskelijoiden tiedollista ja taidollista osaamista kuntoutumisen etäratkaisuista ja niiden asiakaslähtöisestä kehittämisestä yhteistyössä eri ammattiryhmien ja kuntoutujien kanssa.
Opinnot tarjoavat mahdollisuuden kansalliseen verkostoitumiseen ja kehittämiseen.
Koulutuksen aikana kehitetään monialaisesti kuntoutumisen etäratkaisuihin liittyvää osaamista, joka täydentää ja syventää opiskelijoiden ammatillista osaamista uusimpaan tutkittuun tietoon perustuen.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen aikana opiskelijat oppivat kehittämään kuntoutuspalveluja hyödyntäen monialaisuutta ja teknologiaa sekä arvioimaan etäratkaisujen kustannustehokkuutta ja vaikuttavuutta osana asiakkaan kuntoutumisprosessia. Koulutuksen opiskelijoilla on vahva asiantuntijuus omalla alallaan. Koulutuksen aikana opiskelijoille kehittyy kykyä ymmärtää muiden alojen osaamisia niin, että opiskelija saa omasta substanssiosaamisestaan parhaan
hyödyn uusien kuntoutumista tukevien etäratkaisujen kehittämiseen asiakkaan ja yhteiskunnan tarpeet huomioiden.

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

Koulutusta seurataan, arvioidaan ja kehitetään opiskelijoilta, työelämältä ja kouluttajaverkostolta koottavan palautteen perusteella. Opiskelijat arvioivat koulutusta ja tavoitteiden saavuttamista antamalla palautetta lähiopetuspäivien yhteydessä, lukukauden lopulla kerättävässä kirjallisessa palautteessa sekä henkilökohtaisissa ohjauskeskusteluissa.

Lisätiedot

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena erikoistumiskoulutus on suunnattu korkeakoulututkinnon tai opistoasteen tutkinnon suorittaneille sosiaali-, terveys- ja liikunta- alan työntekijöille sekä insinööreille. Koulutus on suunniteltu siten, että sen voi toteuttaa työn ohessa. Koulutus on EQF- tasoa 7.

Opiskelu tapahtuu 15-45 opiskelijan ryhmässä seitsemässä eri ammattikorkeakoulussa yhteisiä opintojaksoja hyödyntäen. Jokaisella opiskelijaryhmällä on oma tutoropettaja tai opettajapari, joka vastaa opiskelijoiden henkilökohtaisesta ohjauksesta sekä ryhmäkohtaisesta ohjauksesta opintojen aikana. Ohjauksella varmistetaan henkilökohtaisen asiantuntijuuden kehittyminen, opintojen integrointi työelämään ja myös eri ammattikorkeakoulujen järjestämistä opintojaksoista syntyvä looginen kokonaisuus. Tämän lisäksi jo hakuvaiheessa opiskelijaksi hakeutuva keskustelee oman esimiehensä/tiiminsä kanssa opiskelujen aikaisesta mentoroinnista, jonka avulla hän implementoi sekä teoreettisia että käytännöllisiä koulutuksen teemoja omaan työhönsä.

Oppimistulokset arvioidaan suhteessa kunkin opintojakson osaamistavoitteisiin. Opintojakson arviointikriteerit kuvataan tarkemmin opintojakson alussa. Asteikko on hyväksytty/hylätty kaikissa muissa opintojaksoissa paitsi kehittämistehtävässä, joka arvioidaan numeerisesti 0-5. Jokaisen opintojakson suoritus on hylätty (0), mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.

Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2020-2021 Syksy
2020
Kevät
2021
1. / 2020 2. / 2021
SZ00BM36 Henkilölähtöisyys ja kohtaaminen digitaalisessa ympäristössä 5
SZ00BM35 Kuntoutumisen etäratkaisujen asiantuntijaksi kehittyminen 10
SZ00BM37 Etäratkaisujen vaikuttavuuden ja käytettävyyden arviointi 5
SZ00BM38 Etäratkaisujen kehittäminen palvelumuotoilun keinoin 10
Yhteensä 30 30 5 25 5 25

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.