Siirry suoraan sisältöön

Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S24, Palvelualat: TOP224SY

Opetussuunnitelman tunnus: TOP224SY

Kesto
1 vuotta (60 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2024
Opetuskieli
suomi

Kuvaus

Täydentävä osaaminen syventää tai laajentaa osaamista ja antaa opiskelijalle mahdollisuuden yksilöllisen tutkinnon rakentamiseen.  Opiskelija voi ottaa opintoja myös toisen Laurean kampuksen opintotarjonnasta. Opetussuunnitelman liitteenä on kuvaus, jossa on kerrottu mm. täydentävän osaamisen opintojen arvioinnista.

Opetussuunnitelmaa kehitetään jatkuvasti. Tarkista, että voimassa olevassa opetussuunnitelmassa olevan opinnon ja HOPSissasi olevan opinnon koodit vastaavat toisiaan . Ylläpidämme alakohtaisia ohjeita opintovalintojen teon ja HOPsin päivittämisen tueksi opiskelijaintrassa. Näissä ohjeissa on kerrottu mm. opetussuunnitelmaan tulleista muutoksista.

Alustava opintotarjonta seuraavalle vuodelle julkaistaan aina syyskuun alussa. Näet tulevien toteutusten ajoituksen toteutusten tiedoista.

Toteutussuunnitelmat täydennetään opettajien toimesta siten, että ne ovat luettavissa noin kaksi viikkoa ennen kuin toteutukselle ilmoittautuminen alkaa. Toteutussuunnitelmissa kuvataan tarkemmin opintojen toteutustapa, kuten tarkennetut sisällöt, arviointikriteerit ja -menetelmät sekä toteutusaikataulu ja opetuskieli.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2024-2025 Syksy 2024 Kevät 2025 1. / 2024 2. / 2025
TOP224SY-1001
MATKAILU-, RAVITSEMIS- JA TALOUSALAN TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 60 )

0 - 60
TOP224SY-1002
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 )

0
TO00BX18 Tapahtumaprojekti 10
TO00BN92 Tapahtumamuotoilu 5
TO00BU89 Trendit ja tapahtumien tulevaisuus 5
A9235 Tapahtumaturvallisuus 5
TO00BX26 Business events (BE) elämyksenä 5
TO00BX28 Tapahtumatuotannon erityisalat 5
TO00BX27 Vastuullisuus tapahtumamatkailussa 5
TOP224SY-1003
RUOKA- JA JUOMAPALVELUIDEN UUDISTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 )

0
TO00BL82 Elämyksellinen juomamaailma 5
A9221 Ruoka- ja juomakulttuuri 5
TO00BX19 Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi 10
A9222 Terveyttä ruoasta 5
R0382 Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus 5
TO00BX22 Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen 5
TO00BX21 Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys 5
TO00BN16 Villiyrttien käyttö elämystaloudessa 5
TOP224SY-1004
MATKAILULIIKETOIMINTA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 )

0
TO00BX31 Majoitusliiketoiminnan johtaminen 10
TO00BX32 Matkailumarkkinointi 5
TO00BX33 Special interest -matkailu 5
TO00BX05 Liiketoiminta matkailukohteessa 5
TO00BX34 Matkailun tiekartta tulevaisuuteen 5
TO00BX35 Kansainvälinen matkailuprojekti 5 - 10
TO00BX24 Ruoka- ja juomamatkailu 5
TOP224SY-1006
KAUNEUDENHOITO- JA KOSMETIIKKA-ALAN TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 45 )

0 - 45
TOP224SY-1007
KOSMETIIKKATUOTE

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15 )

0 - 15
TO00BW47 Kosmetiikkalaboratorio 5
TO00BW46 Kosmetiikkabrändi 10
TOP224SY-1008
KOSMETIIKKATUOTTEEN RAAKA-AINE

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15 )

0 - 15
TO00BW50 Raaka-ainetietous 10
TO00BW49 Ideasta tuotteeksi 5
TOP224SY-1009
HYVINVOINTIA KOSMETIIKAN RAJAPINNOILLA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15 )

0 - 15
PK00BT78 Valmentava johtajuus 5
TO00BW48 Kosmetiikka tänään 5
R0397 Kosmetiikan ravintolisät 5
TOP224SY-1010
TURVALLISUUDEN JA RISKIENHALLINNAN TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 60 )

0 - 60
TOP224SY-1013
RISKIENHALLINTA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 20 )

0 - 20
TO00BN75 Riskienhallinta ja turvallisuusjohtaminen 10
TO00BN76 Liiketoiminnan jatkuvuus 5
TO00BN77 Ympäristöriskien hallinta 5
TOP224SY-1011
YRITYSTURVALLISUUS

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 20 )

0 - 20
TO00BN71 Työterveys, -turvallisuus ja laatu 10
TOP224SY-1012
YHTEISKUNNAN VARAUTUMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 20 )

0 - 20
TO00BN73 Kriittisen infrastruktuurin suojaaminen 10
TO00BN74 Rikoksentorjunta 5
TOP224SY-1015
RISKIENHALLINTA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 20 )

0 - 20
TO00CC35 Riskienhallinta ja turvallisuusjohtaminen 10
TO00CC36 Strategisten ja taloudellisten riskien hallinta 5
TO00CC37 Ympäristöriskien hallinta 5
TOP224SY-1016
ORGANISAATIOTURVALLISUUS

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 20 )

0 - 20
TO00CC38 Työsuojelujohtaminen ja laadunhallinta 5
TO00BN70 Tieto- ja kyberturvallisuuden hallinta 10
TO00CC88 Tapahtumaturvallisuus 5
TOP224SY-1017
VARAUTUMINEN JA VALMIUS

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 20 )

0 - 20
TO00CC40 Kriittisen infrastruktuurin suojaaminen 5
TO00CC41 Häiriötilanteiden hallinta 5
TO00CC42 Kansainvälinen turvallisuus 5
TO00CC43 Rikoksentorjunta 5
TOP224SY-1018
TURVALLISUUS- JA RISKIENHALLINTA-ALAN MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 8 )

0 - 8
TO00CB18 Turvallisesti matkalla maailmalle - Esihenkilön tehtävät ja vastuut 3
TOP224SY-1014
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15 )

0 - 15
TO00BS57 Turvallisuusjohtamisen ja riskienhallinnan perusteet 5
HT00CD70 Organisaatioturvallisuuden ja riskienhallinnan perusteet 5
TO00CC62 Suojassa sisällä - Sisälle suojautuminen päiväkodissa ja koulussa 1
TO00CE28 Hyvä turvallisuuskulttuuri työn imun vahvistajana 2
TO00BZ02 Lähi(ö)ruuan kaupallistaminen käsityönä 5
TP00BU74 Innovation Lab Project with UCLL Belgium 3
TO00CE34 Enhancing Citizen Preparedness Against Misinformation Through Behavioral Science 2
Yhteensä 60 0 0 0 0 0

Opintotyypit

1. Perusopinnot
Turvallisuusjohtamisen ja riskienhallinnan perusteet
2. Ammattiopinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

3. Vapaasti valittavat opinnot
Tapahtumaprojekti
Tapahtumamuotoilu
Trendit ja tapahtumien tulevaisuus
Tapahtumaturvallisuus
Business events (BE) elämyksenä
Tapahtumatuotannon erityisalat
Vastuullisuus tapahtumamatkailussa
Elämyksellinen juomamaailma
Ruoka- ja juomakulttuuri
Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi
Terveyttä ruoasta
Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus
Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen
Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys
Villiyrttien käyttö elämystaloudessa
Majoitusliiketoiminnan johtaminen
Matkailumarkkinointi
Special interest -matkailu
Liiketoiminta matkailukohteessa
Matkailun tiekartta tulevaisuuteen
Kansainvälinen matkailuprojekti
Ruoka- ja juomamatkailu
Kosmetiikkalaboratorio
Kosmetiikkabrändi
Raaka-ainetietous
Ideasta tuotteeksi
Valmentava johtajuus
Kosmetiikka tänään
Kosmetiikan ravintolisät
Riskienhallinta ja turvallisuusjohtaminen
Liiketoiminnan jatkuvuus
Ympäristöriskien hallinta
Työterveys, -turvallisuus ja laatu
Kriittisen infrastruktuurin suojaaminen
Rikoksentorjunta
Riskienhallinta ja turvallisuusjohtaminen
Strategisten ja taloudellisten riskien hallinta
Ympäristöriskien hallinta
Työsuojelujohtaminen ja laadunhallinta
Tieto- ja kyberturvallisuuden hallinta
Tapahtumaturvallisuus
Kriittisen infrastruktuurin suojaaminen
Häiriötilanteiden hallinta
Kansainvälinen turvallisuus
Rikoksentorjunta
Turvallisesti matkalla maailmalle - Esihenkilön tehtävät ja vastuut
Turvallisuusjohtamisen ja riskienhallinnan perusteet
Organisaatioturvallisuuden ja riskienhallinnan perusteet
Suojassa sisällä - Sisälle suojautuminen päiväkodissa ja koulussa
Hyvä turvallisuuskulttuuri työn imun vahvistajana
Lähi(ö)ruuan kaupallistaminen käsityönä
Innovation Lab Project with UCLL Belgium
Enhancing Citizen Preparedness Against Misinformation Through Behavioral Science
4. Harjoittelu

Ei liitettyjä opintojaksoja

5. Opinnäytetyö

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat

Moduulin tyyppi

1. Ydinosaaminen

Ei liitettyjä opintojaksoja

2. Täydentävä osaaminen
Tapahtumaprojekti
Tapahtumamuotoilu
Trendit ja tapahtumien tulevaisuus
Tapahtumaturvallisuus
Business events (BE) elämyksenä
Tapahtumatuotannon erityisalat
Vastuullisuus tapahtumamatkailussa
Elämyksellinen juomamaailma
Ruoka- ja juomakulttuuri
Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi
Terveyttä ruoasta
Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus
Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen
Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys
Villiyrttien käyttö elämystaloudessa
Majoitusliiketoiminnan johtaminen
Matkailumarkkinointi
Special interest -matkailu
Liiketoiminta matkailukohteessa
Matkailun tiekartta tulevaisuuteen
Kansainvälinen matkailuprojekti
Ruoka- ja juomamatkailu
Kosmetiikkalaboratorio
Kosmetiikkabrändi
Raaka-ainetietous
Ideasta tuotteeksi
Valmentava johtajuus
Kosmetiikka tänään
Kosmetiikan ravintolisät
Riskienhallinta ja turvallisuusjohtaminen
Liiketoiminnan jatkuvuus
Ympäristöriskien hallinta
Työterveys, -turvallisuus ja laatu
Kriittisen infrastruktuurin suojaaminen
Rikoksentorjunta
Riskienhallinta ja turvallisuusjohtaminen
Strategisten ja taloudellisten riskien hallinta
Ympäristöriskien hallinta
Työsuojelujohtaminen ja laadunhallinta
Tieto- ja kyberturvallisuuden hallinta
Tapahtumaturvallisuus
Kriittisen infrastruktuurin suojaaminen
Häiriötilanteiden hallinta
Kansainvälinen turvallisuus
Rikoksentorjunta
Turvallisesti matkalla maailmalle - Esihenkilön tehtävät ja vastuut
Turvallisuusjohtamisen ja riskienhallinnan perusteet
Organisaatioturvallisuuden ja riskienhallinnan perusteet
Suojassa sisällä - Sisälle suojautuminen päiväkodissa ja koulussa
Hyvä turvallisuuskulttuuri työn imun vahvistajana
Lähi(ö)ruuan kaupallistaminen käsityönä
Innovation Lab Project with UCLL Belgium
Enhancing Citizen Preparedness Against Misinformation Through Behavioral Science
Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
TOP224SY-1001
MATKAILU-, RAVITSEMIS- JA TALOUSALAN TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 60 )

0 - 60
TOP224SY-1002
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 )

0
TO00BX18 Tapahtumaprojekti 10
TO00BN92 Tapahtumamuotoilu 5
TO00BU89 Trendit ja tapahtumien tulevaisuus 5
A9235 Tapahtumaturvallisuus 5
TO00BX26 Business events (BE) elämyksenä 5
TO00BX28 Tapahtumatuotannon erityisalat 5
TO00BX27 Vastuullisuus tapahtumamatkailussa 5
TOP224SY-1003
RUOKA- JA JUOMAPALVELUIDEN UUDISTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 )

0
TO00BL82 Elämyksellinen juomamaailma 5
A9221 Ruoka- ja juomakulttuuri 5
TO00BX19 Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi 10
A9222 Terveyttä ruoasta 5
R0382 Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus 5
TO00BX22 Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen 5
TO00BX21 Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys 5
TO00BN16 Villiyrttien käyttö elämystaloudessa 5
TOP224SY-1004
MATKAILULIIKETOIMINTA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 )

0
TO00BX31 Majoitusliiketoiminnan johtaminen 10
TO00BX32 Matkailumarkkinointi 5
TO00BX33 Special interest -matkailu 5
TO00BX05 Liiketoiminta matkailukohteessa 5
TO00BX34 Matkailun tiekartta tulevaisuuteen 5
TO00BX35 Kansainvälinen matkailuprojekti 5 - 10
TO00BX24 Ruoka- ja juomamatkailu 5
TOP224SY-1006
KAUNEUDENHOITO- JA KOSMETIIKKA-ALAN TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 45 )

0 - 45
TOP224SY-1007
KOSMETIIKKATUOTE

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15 )

0 - 15
TO00BW47 Kosmetiikkalaboratorio 5
TO00BW46 Kosmetiikkabrändi 10
TOP224SY-1008
KOSMETIIKKATUOTTEEN RAAKA-AINE

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15 )

0 - 15
TO00BW50 Raaka-ainetietous 10
TO00BW49 Ideasta tuotteeksi 5
TOP224SY-1009
HYVINVOINTIA KOSMETIIKAN RAJAPINNOILLA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15 )

0 - 15
PK00BT78 Valmentava johtajuus 5
TO00BW48 Kosmetiikka tänään 5
R0397 Kosmetiikan ravintolisät 5
TOP224SY-1010
TURVALLISUUDEN JA RISKIENHALLINNAN TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 60 )

0 - 60
TOP224SY-1013
RISKIENHALLINTA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 20 )

0 - 20
TO00BN75 Riskienhallinta ja turvallisuusjohtaminen 10
TO00BN76 Liiketoiminnan jatkuvuus 5
TO00BN77 Ympäristöriskien hallinta 5
TOP224SY-1011
YRITYSTURVALLISUUS

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 20 )

0 - 20
TO00BN71 Työterveys, -turvallisuus ja laatu 10
TOP224SY-1012
YHTEISKUNNAN VARAUTUMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 20 )

0 - 20
TO00BN73 Kriittisen infrastruktuurin suojaaminen 10
TO00BN74 Rikoksentorjunta 5
TOP224SY-1015
RISKIENHALLINTA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 20 )

0 - 20
TO00CC35 Riskienhallinta ja turvallisuusjohtaminen 10
TO00CC36 Strategisten ja taloudellisten riskien hallinta 5
TO00CC37 Ympäristöriskien hallinta 5
TOP224SY-1016
ORGANISAATIOTURVALLISUUS

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 20 )

0 - 20
TO00CC38 Työsuojelujohtaminen ja laadunhallinta 5
TO00BN70 Tieto- ja kyberturvallisuuden hallinta 10
TO00CC88 Tapahtumaturvallisuus 5
TOP224SY-1017
VARAUTUMINEN JA VALMIUS

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 20 )

0 - 20
TO00CC40 Kriittisen infrastruktuurin suojaaminen 5
TO00CC41 Häiriötilanteiden hallinta 5
TO00CC42 Kansainvälinen turvallisuus 5
TO00CC43 Rikoksentorjunta 5
TOP224SY-1018
TURVALLISUUS- JA RISKIENHALLINTA-ALAN MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 8 )

0 - 8
TO00CB18 Turvallisesti matkalla maailmalle - Esihenkilön tehtävät ja vastuut 3
TOP224SY-1014
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15 )

0 - 15
TO00BS57 Turvallisuusjohtamisen ja riskienhallinnan perusteet 5
HT00CD70 Organisaatioturvallisuuden ja riskienhallinnan perusteet 5
TO00CC62 Suojassa sisällä - Sisälle suojautuminen päiväkodissa ja koulussa 1
TO00CE28 Hyvä turvallisuuskulttuuri työn imun vahvistajana 2
TO00BZ02 Lähi(ö)ruuan kaupallistaminen käsityönä 5
TP00BU74 Innovation Lab Project with UCLL Belgium 3
TO00CE34 Enhancing Citizen Preparedness Against Misinformation Through Behavioral Science 2

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Siirry alkuun