Palveluliiketoiminnan koulutus, monimuotototeutus, S24, Leppävaara: MLA224SAM
Opetussuunnitelman tunnus: MLA224SA
- Tutkintonimike
- Restonomi (AMK)
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Syksy 2024
- Opetuskieli
- suomi
Kuvaus
The degree consists of core competence and complementary competence modules. The learning outcomes of a module describe the learning outcomes of the entire set of studies. Core competence studies lay the foundation of the degree and ensure expertise in the field. Complementary competence studies deepen or extend the student’s competence and makes it possible for them to build an individual study path. The description of the curriculum, with information on the degree programme, degree structure, and assessment, is attached.
The curriculum depicts Laurea’s study offering based on the situation at the beginning of the studies. Students may also choose studies from another Laurea campus.
Please note that the complementary competence studies currently offered are shown in separate complementary competence curricula each academic year. Any changes made to the study units are not updated into group-specific curricula of the degree programme.
A preliminary study offering for the following year is always published at the beginning of September. Implementation plans are completed by the teachers so that they are available about two weeks before enrolment for the implementation begins. The implementation plans describe the method of completion of the study unit in more detail, such as detailed contents, evaluation criteria and methods, schedule, and the language of instruction.
The curriculum is updated annually. If you do not study at the same pace as your own group, find out if you need to make changes to your PSP to account for any changes.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2024-2025 | 2025-2026 | 2026-2027 | 2027-2028 | Syksy 2024 | Kevät 2025 | Syksy 2025 | Kevät 2026 | Syksy 2026 | Kevät 2027 | Syksy 2027 | 1. / 2024 | 2. / 2025 | 1. / 2025 | 2. / 2026 | 1. / 2026 | 2. / 2027 | 1. / 2027 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
MLA224SA-1001 |
YDINOSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 170) |
170 | ||||||||||||||||||
MLA224SA-1002 |
PALVELUT MATKAILU- JA RAVITSEMISALALLA
(Valitaan kaikki ) |
35 | ||||||||||||||||||
ML00BW54 | Asiakaslähtöisyys palveluissa | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BW55 | Matkailun perusteet | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BW56 | Tapahtumatuotannon perusteet | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BW57 | Ruoka- ja juomaelämysosaaminen | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BZ28 | Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset | 0 | ||||||||||||||||||
ML00BZ27 | Hygieniapassi | 0 | ||||||||||||||||||
ML00BW59 | Ravitsemispalveluiden perusteet | 10 | ||||||||||||||||||
YY00BZ26 | Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti | 0 | ||||||||||||||||||
ML00BY86 | Serviceinriktad svenska | 5 | ||||||||||||||||||
MLA224SA-1003 |
YRITTÄJYYS JA VASTUULLINEN LIIKETOIMINTA
(Valitaan kaikki ) |
40 | ||||||||||||||||||
ML00BW60 | Liiketoiminta ja yrittäjyys | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BW61 | Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet | 10 | ||||||||||||||||||
R0217 | Corporate Social Responsibility | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BW65 | Työyhteisötaidot ja johtaminen | 10 | ||||||||||||||||||
MLA224SA-1004 |
Liiketoiminnan kehittämisen vaihtoehtoiset opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 | ||||||||||||||||||
ML00BW62 | Liiketoiminnan kehittäminen | 10 | ||||||||||||||||||
HL00BQ81 | Digital Marketing and Sales | 10 | ||||||||||||||||||
MLA224SA-1005 |
TULEVAISUUS- JA INNOVAATIOTOIMINTA
(Valitaan kaikki ) |
35 | ||||||||||||||||||
ML00BW66 | Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BW67 | Ravitsemispalveluprosessit | 10 | ||||||||||||||||||
ML00BW68 | Palvelumuotoilua käytännössä | 10 | ||||||||||||||||||
YY00BZ25 | Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti | 0 | ||||||||||||||||||
ML00BY87 | Intercultural Approach to Futures Thinking in English | 10 | ||||||||||||||||||
MLA224SA-1006 |
AMMATILLISENA ASIANTUNTIJANA TYÖYHTEISÖSSÄ
(Valitaan kaikki ) |
30 | ||||||||||||||||||
R0003 | Harjoittelu 1 | 15 | ||||||||||||||||||
R0004 | Harjoittelu 2 | 15 | ||||||||||||||||||
MLA224SA-1007 |
KEHITTÄMISOSAAJA JA TYÖELÄMÄN UUDISTAJA
(Valitaan kaikki ) |
30 | ||||||||||||||||||
YY00BW72 | Projektinhallinta ja viestintä | 5 | ||||||||||||||||||
YY00CA29 | Tutkimuksellisen kehittämistyön menetelmät | 5 | ||||||||||||||||||
R0045 | Opinnäytetyö | 15 | ||||||||||||||||||
MLA224SA-1008 |
Opiskelijasta asiantuntijaksi
(Valitaan kaikki ) |
5 | ||||||||||||||||||
YY00BN52 | Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen | 2 | ||||||||||||||||||
YY00BN53 | Ammatillinen kehittyminen | 2 | ||||||||||||||||||
YY00BN54 | Onnistuneelle työuralle | 1 | ||||||||||||||||||
MLA224SA-1009 |
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 40) |
40 | ||||||||||||||||||
MLA224SA-1014 |
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 | ||||||||||||||||||
TO00BX18 | Tapahtumaprojekti | 10 | ||||||||||||||||||
TO00BN92 | Tapahtumamuotoilu | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BU89 | Trendit ja tapahtumien tulevaisuus | 5 | ||||||||||||||||||
A9235 | Tapahtumaturvallisuus | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX26 | Business events (BE) elämyksenä | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX28 | Tapahtumatuotannon erityisalat | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX27 | Vastuullisuus tapahtumamatkailussa | 5 | ||||||||||||||||||
MLA224SA-1015 |
RUOKA- JA JUOMAPALVELUIDEN UUDISTAJA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 | ||||||||||||||||||
TO00BL82 | Elämyksellinen juomamaailma | 5 | ||||||||||||||||||
A9221 | Ruoka- ja juomakulttuuri | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX19 | Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi | 10 | ||||||||||||||||||
A9222 | Terveyttä ruoasta | 5 | ||||||||||||||||||
R0382 | Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX22 | Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX21 | Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BN16 | Villiyrttien käyttö elämystaloudessa | 5 | ||||||||||||||||||
MLA224SA-1016 |
MATKAILULIIKETOIMINTA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 | ||||||||||||||||||
TO00BX31 | Majoitusliiketoiminnan johtaminen | 10 | ||||||||||||||||||
TO00BX32 | Matkailumarkkinointi | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX33 | Special interest -matkailu | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX05 | Liiketoiminta matkailukohteessa | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX34 | Matkailun tiekartta tulevaisuuteen | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX35 | Kansainvälinen matkailuprojekti | 5 - 10 | ||||||||||||||||||
TO00BX24 | Ruoka- ja juomamatkailu | 5 | ||||||||||||||||||
MLA224SA-1013 |
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40) |
0 - 40 | ||||||||||||||||||
Yhteensä | 210 | 62 | 67 | 51 | 0 | 31 | 31 | 46 | 21 | 50.5 | 0.5 | 0 | 31 | 31 | 46 | 21 | 50.5 | 0.5 | 0 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Opintotyypit
Moduulin tyyppi
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
MLA224SA-1001 |
YDINOSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 170 ) |
170 |
MLA224SA-1002 |
PALVELUT MATKAILU- JA RAVITSEMISALALLA
(Valitaan kaikki ) |
35 |
ML00BW54 | Asiakaslähtöisyys palveluissa | 5 |
ML00BW55 | Matkailun perusteet | 5 |
ML00BW56 | Tapahtumatuotannon perusteet | 5 |
ML00BW57 | Ruoka- ja juomaelämysosaaminen | 5 |
ML00BZ28 | Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset | 0 |
ML00BZ27 | Hygieniapassi | 0 |
ML00BW59 | Ravitsemispalveluiden perusteet | 10 |
YY00BZ26 | Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti | 0 |
ML00BY86 | Serviceinriktad svenska | 5 |
MLA224SA-1003 |
YRITTÄJYYS JA VASTUULLINEN LIIKETOIMINTA
(Valitaan kaikki ) |
40 |
ML00BW60 | Liiketoiminta ja yrittäjyys | 5 |
ML00BW61 | Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet | 10 |
R0217 | Corporate Social Responsibility | 5 |
ML00BW65 | Työyhteisötaidot ja johtaminen | 10 |
MLA224SA-1004 |
Liiketoiminnan kehittämisen vaihtoehtoiset opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 10 ) |
10 |
ML00BW62 | Liiketoiminnan kehittäminen | 10 |
HL00BQ81 | Digital Marketing and Sales | 10 |
MLA224SA-1005 |
TULEVAISUUS- JA INNOVAATIOTOIMINTA
(Valitaan kaikki ) |
35 |
ML00BW66 | Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet | 5 |
ML00BW67 | Ravitsemispalveluprosessit | 10 |
ML00BW68 | Palvelumuotoilua käytännössä | 10 |
YY00BZ25 | Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti | 0 |
ML00BY87 | Intercultural Approach to Futures Thinking in English | 10 |
MLA224SA-1006 |
AMMATILLISENA ASIANTUNTIJANA TYÖYHTEISÖSSÄ
(Valitaan kaikki ) |
30 |
R0003 | Harjoittelu 1 | 15 |
R0004 | Harjoittelu 2 | 15 |
MLA224SA-1007 |
KEHITTÄMISOSAAJA JA TYÖELÄMÄN UUDISTAJA
(Valitaan kaikki ) |
30 |
YY00BW72 | Projektinhallinta ja viestintä | 5 |
YY00CA29 | Tutkimuksellisen kehittämistyön menetelmät | 5 |
R0045 | Opinnäytetyö | 15 |
MLA224SA-1008 |
Opiskelijasta asiantuntijaksi
(Valitaan kaikki ) |
5 |
YY00BN52 | Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen | 2 |
YY00BN53 | Ammatillinen kehittyminen | 2 |
YY00BN54 | Onnistuneelle työuralle | 1 |
MLA224SA-1009 |
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 40 ) |
40 |
MLA224SA-1014 |
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30 ) |
0 - 30 |
TO00BX18 | Tapahtumaprojekti | 10 |
TO00BN92 | Tapahtumamuotoilu | 5 |
TO00BU89 | Trendit ja tapahtumien tulevaisuus | 5 |
A9235 | Tapahtumaturvallisuus | 5 |
TO00BX26 | Business events (BE) elämyksenä | 5 |
TO00BX28 | Tapahtumatuotannon erityisalat | 5 |
TO00BX27 | Vastuullisuus tapahtumamatkailussa | 5 |
MLA224SA-1015 |
RUOKA- JA JUOMAPALVELUIDEN UUDISTAJA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30 ) |
0 - 30 |
TO00BL82 | Elämyksellinen juomamaailma | 5 |
A9221 | Ruoka- ja juomakulttuuri | 5 |
TO00BX19 | Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi | 10 |
A9222 | Terveyttä ruoasta | 5 |
R0382 | Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus | 5 |
TO00BX22 | Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen | 5 |
TO00BX21 | Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys | 5 |
TO00BN16 | Villiyrttien käyttö elämystaloudessa | 5 |
MLA224SA-1016 |
MATKAILULIIKETOIMINTA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30 ) |
0 - 30 |
TO00BX31 | Majoitusliiketoiminnan johtaminen | 10 |
TO00BX32 | Matkailumarkkinointi | 5 |
TO00BX33 | Special interest -matkailu | 5 |
TO00BX05 | Liiketoiminta matkailukohteessa | 5 |
TO00BX34 | Matkailun tiekartta tulevaisuuteen | 5 |
TO00BX35 | Kansainvälinen matkailuprojekti | 5 - 10 |
TO00BX24 | Ruoka- ja juomamatkailu | 5 |
MLA224SA-1013 |
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40 ) |
0 - 40 |