Siirry suoraan sisältöön

Palveluliiketoiminnan koulutus, monimuotototeutus, S24, Leppävaara: MLA224SAM

Opetussuunnitelman tunnus: MLA224SA

Tutkintonimike
Restonomi (AMK)
Laajuus
210 op
Kesto
3.5 vuotta (210 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2024
Opetuskieli
suomi

Kuvaus

The degree consists of core competence and complementary competence modules. The learning outcomes of a module describe the learning outcomes of the entire set of studies. Core competence studies lay the foundation of the degree and ensure expertise in the field. Complementary competence studies deepen or extend the student’s competence and makes it possible for them to build an individual study path. The description of the curriculum, with information on the degree programme, degree structure, and assessment, is attached.

The curriculum depicts Laurea’s study offering based on the situation at the beginning of the studies. Students may also choose studies from another Laurea campus.

Please note that the complementary competence studies currently offered are shown in separate complementary competence curricula each academic year. Any changes made to the study units are not updated into group-specific curricula of the degree programme.

A preliminary study offering for the following year is always published at the beginning of September. Implementation plans are completed by the teachers so that they are available about two weeks before enrolment for the implementation begins. The implementation plans describe the method of completion of the study unit in more detail, such as detailed contents, evaluation criteria and methods, schedule, and the language of instruction.

The curriculum is updated annually. If you do not study at the same pace as your own group, find out if you need to make changes to your PSP to account for any changes.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2024-2025 2025-2026 2026-2027 2027-2028 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 Kevät 2026 Syksy 2026 Kevät 2027 Syksy 2027 1. / 2024 2. / 2025 1. / 2025 2. / 2026 1. / 2026 2. / 2027 1. / 2027
MLA224SA-1001
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 170)

170
MLA224SA-1002
PALVELUT MATKAILU- JA RAVITSEMISALALLA

(Valitaan kaikki )

35
ML00BW54 Asiakaslähtöisyys palveluissa 5
ML00BW55 Matkailun perusteet 5
ML00BW56 Tapahtumatuotannon perusteet 5
ML00BW57 Ruoka- ja juomaelämysosaaminen 5
ML00BZ28 Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset 0
ML00BZ27 Hygieniapassi 0
ML00BW59 Ravitsemispalveluiden perusteet 10
YY00BZ26 Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
ML00BY86 Serviceinriktad svenska 5
MLA224SA-1003
YRITTÄJYYS JA VASTUULLINEN LIIKETOIMINTA

(Valitaan kaikki )

40
ML00BW60 Liiketoiminta ja yrittäjyys 5
ML00BW61 Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet 10
R0217 Corporate Social Responsibility 5
ML00BW65 Työyhteisötaidot ja johtaminen 10
MLA224SA-1004
Liiketoiminnan kehittämisen vaihtoehtoiset opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
ML00BW62 Liiketoiminnan kehittäminen 10
HL00BQ81 Digital Marketing and Sales 10
MLA224SA-1005
TULEVAISUUS- JA INNOVAATIOTOIMINTA

(Valitaan kaikki )

35
ML00BW66 Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet 5
ML00BW67 Ravitsemispalveluprosessit 10
ML00BW68 Palvelumuotoilua käytännössä 10
YY00BZ25 Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
ML00BY87 Intercultural Approach to Futures Thinking in English 10
MLA224SA-1006
AMMATILLISENA ASIANTUNTIJANA TYÖYHTEISÖSSÄ

(Valitaan kaikki )

30
R0003 Harjoittelu 1 15
R0004 Harjoittelu 2 15
MLA224SA-1007
KEHITTÄMISOSAAJA JA TYÖELÄMÄN UUDISTAJA

(Valitaan kaikki )

30
YY00BW72 Projektinhallinta ja viestintä 5
YY00CA29 Tutkimuksellisen kehittämistyön menetelmät 5
R0045 Opinnäytetyö 15
MLA224SA-1008
Opiskelijasta asiantuntijaksi

(Valitaan kaikki )

5
YY00BN52 Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen 2
YY00BN53 Ammatillinen kehittyminen 2
YY00BN54 Onnistuneelle työuralle 1
MLA224SA-1009
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 40)

40
MLA224SA-1014
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
TO00BX18 Tapahtumaprojekti 10
TO00BN92 Tapahtumamuotoilu 5
TO00BU89 Trendit ja tapahtumien tulevaisuus 5
A9235 Tapahtumaturvallisuus 5
TO00BX26 Business events (BE) elämyksenä 5
TO00BX28 Tapahtumatuotannon erityisalat 5
TO00BX27 Vastuullisuus tapahtumamatkailussa 5
MLA224SA-1015
RUOKA- JA JUOMAPALVELUIDEN UUDISTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
TO00BL82 Elämyksellinen juomamaailma 5
A9221 Ruoka- ja juomakulttuuri 5
TO00BX19 Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi 10
A9222 Terveyttä ruoasta 5
R0382 Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus 5
TO00BX22 Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen 5
TO00BX21 Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys 5
TO00BN16 Villiyrttien käyttö elämystaloudessa 5
MLA224SA-1016
MATKAILULIIKETOIMINTA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
TO00BX31 Majoitusliiketoiminnan johtaminen 10
TO00BX32 Matkailumarkkinointi 5
TO00BX33 Special interest -matkailu 5
TO00BX05 Liiketoiminta matkailukohteessa 5
TO00BX34 Matkailun tiekartta tulevaisuuteen 5
TO00BX35 Kansainvälinen matkailuprojekti 5 - 10
TO00BX24 Ruoka- ja juomamatkailu 5
MLA224SA-1013
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40)

0 - 40
Yhteensä 210 62 67 51 0 31 31 46 21 50.5 0.5 0 31 31 46 21 50.5 0.5 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Opintotyypit

1. Perusopinnot
Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti
Serviceinriktad svenska
Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti
Intercultural Approach to Futures Thinking in English
Projektinhallinta ja viestintä
Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen
Ammatillinen kehittyminen
Onnistuneelle työuralle
2. Ammattiopinnot
Asiakaslähtöisyys palveluissa
Matkailun perusteet
Tapahtumatuotannon perusteet
Ruoka- ja juomaelämysosaaminen
Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset
Hygieniapassi
Ravitsemispalveluiden perusteet
Liiketoiminta ja yrittäjyys
Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet
Corporate Social Responsibility
Työyhteisötaidot ja johtaminen
Liiketoiminnan kehittäminen
Digital Marketing and Sales
Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet
Ravitsemispalveluprosessit
Palvelumuotoilua käytännössä
Tutkimuksellisen kehittämistyön menetelmät
3. Vapaasti valittavat opinnot
Tapahtumaprojekti
Tapahtumamuotoilu
Trendit ja tapahtumien tulevaisuus
Tapahtumaturvallisuus
Business events (BE) elämyksenä
Tapahtumatuotannon erityisalat
Vastuullisuus tapahtumamatkailussa
Elämyksellinen juomamaailma
Ruoka- ja juomakulttuuri
Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi
Terveyttä ruoasta
Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus
Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen
Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys
Villiyrttien käyttö elämystaloudessa
Majoitusliiketoiminnan johtaminen
Matkailumarkkinointi
Special interest -matkailu
Liiketoiminta matkailukohteessa
Matkailun tiekartta tulevaisuuteen
Kansainvälinen matkailuprojekti
Ruoka- ja juomamatkailu
4. Harjoittelu
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
5. Opinnäytetyö
Opinnäytetyö
Luokittelemattomat

Moduulin tyyppi

1. Ydinosaaminen
Asiakaslähtöisyys palveluissa
Matkailun perusteet
Tapahtumatuotannon perusteet
Ruoka- ja juomaelämysosaaminen
Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset
Hygieniapassi
Ravitsemispalveluiden perusteet
Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti
Serviceinriktad svenska
Liiketoiminta ja yrittäjyys
Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet
Corporate Social Responsibility
Työyhteisötaidot ja johtaminen
Liiketoiminnan kehittäminen
Digital Marketing and Sales
Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet
Ravitsemispalveluprosessit
Palvelumuotoilua käytännössä
Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti
Intercultural Approach to Futures Thinking in English
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Projektinhallinta ja viestintä
Tutkimuksellisen kehittämistyön menetelmät
Opinnäytetyö
Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen
Ammatillinen kehittyminen
Onnistuneelle työuralle
2. Täydentävä osaaminen
Tapahtumaprojekti
Tapahtumamuotoilu
Trendit ja tapahtumien tulevaisuus
Tapahtumaturvallisuus
Business events (BE) elämyksenä
Tapahtumatuotannon erityisalat
Vastuullisuus tapahtumamatkailussa
Elämyksellinen juomamaailma
Ruoka- ja juomakulttuuri
Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi
Terveyttä ruoasta
Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus
Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen
Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys
Villiyrttien käyttö elämystaloudessa
Majoitusliiketoiminnan johtaminen
Matkailumarkkinointi
Special interest -matkailu
Liiketoiminta matkailukohteessa
Matkailun tiekartta tulevaisuuteen
Kansainvälinen matkailuprojekti
Ruoka- ja juomamatkailu
Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
MLA224SA-1001
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 170 )

170
MLA224SA-1002
PALVELUT MATKAILU- JA RAVITSEMISALALLA

(Valitaan kaikki )

35
ML00BW54 Asiakaslähtöisyys palveluissa 5
ML00BW55 Matkailun perusteet 5
ML00BW56 Tapahtumatuotannon perusteet 5
ML00BW57 Ruoka- ja juomaelämysosaaminen 5
ML00BZ28 Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset 0
ML00BZ27 Hygieniapassi 0
ML00BW59 Ravitsemispalveluiden perusteet 10
YY00BZ26 Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
ML00BY86 Serviceinriktad svenska 5
MLA224SA-1003
YRITTÄJYYS JA VASTUULLINEN LIIKETOIMINTA

(Valitaan kaikki )

40
ML00BW60 Liiketoiminta ja yrittäjyys 5
ML00BW61 Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet 10
R0217 Corporate Social Responsibility 5
ML00BW65 Työyhteisötaidot ja johtaminen 10
MLA224SA-1004
Liiketoiminnan kehittämisen vaihtoehtoiset opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10 )

10
ML00BW62 Liiketoiminnan kehittäminen 10
HL00BQ81 Digital Marketing and Sales 10
MLA224SA-1005
TULEVAISUUS- JA INNOVAATIOTOIMINTA

(Valitaan kaikki )

35
ML00BW66 Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet 5
ML00BW67 Ravitsemispalveluprosessit 10
ML00BW68 Palvelumuotoilua käytännössä 10
YY00BZ25 Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
ML00BY87 Intercultural Approach to Futures Thinking in English 10
MLA224SA-1006
AMMATILLISENA ASIANTUNTIJANA TYÖYHTEISÖSSÄ

(Valitaan kaikki )

30
R0003 Harjoittelu 1 15
R0004 Harjoittelu 2 15
MLA224SA-1007
KEHITTÄMISOSAAJA JA TYÖELÄMÄN UUDISTAJA

(Valitaan kaikki )

30
YY00BW72 Projektinhallinta ja viestintä 5
YY00CA29 Tutkimuksellisen kehittämistyön menetelmät 5
R0045 Opinnäytetyö 15
MLA224SA-1008
Opiskelijasta asiantuntijaksi

(Valitaan kaikki )

5
YY00BN52 Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen 2
YY00BN53 Ammatillinen kehittyminen 2
YY00BN54 Onnistuneelle työuralle 1
MLA224SA-1009
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 40 )

40
MLA224SA-1014
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30 )

0 - 30
TO00BX18 Tapahtumaprojekti 10
TO00BN92 Tapahtumamuotoilu 5
TO00BU89 Trendit ja tapahtumien tulevaisuus 5
A9235 Tapahtumaturvallisuus 5
TO00BX26 Business events (BE) elämyksenä 5
TO00BX28 Tapahtumatuotannon erityisalat 5
TO00BX27 Vastuullisuus tapahtumamatkailussa 5
MLA224SA-1015
RUOKA- JA JUOMAPALVELUIDEN UUDISTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30 )

0 - 30
TO00BL82 Elämyksellinen juomamaailma 5
A9221 Ruoka- ja juomakulttuuri 5
TO00BX19 Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi 10
A9222 Terveyttä ruoasta 5
R0382 Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus 5
TO00BX22 Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen 5
TO00BX21 Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys 5
TO00BN16 Villiyrttien käyttö elämystaloudessa 5
MLA224SA-1016
MATKAILULIIKETOIMINTA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30 )

0 - 30
TO00BX31 Majoitusliiketoiminnan johtaminen 10
TO00BX32 Matkailumarkkinointi 5
TO00BX33 Special interest -matkailu 5
TO00BX05 Liiketoiminta matkailukohteessa 5
TO00BX34 Matkailun tiekartta tulevaisuuteen 5
TO00BX35 Kansainvälinen matkailuprojekti 5 - 10
TO00BX24 Ruoka- ja juomamatkailu 5
MLA224SA-1013
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40 )

0 - 40
Siirry alkuun