Siirry suoraan sisältöön

Ruoka- ja juomamatkailuLaajuus (5 op)

Opinnon tunnus: TO00BX24

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kuvata ja hyödyntää alan trendejä suunnittelussa ja kehittämisessä
- kuvata alueellisia matkailun vetovoimatekijöitä
- integroida paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä matkailussa
- hyödyntää kannattavuuden ja markkinoinnin näkökulmia ruoka- ja juomamatkailupalveluissa
- kehittää asiakaslähtöisiä palveluita ja prosesseja ruoka- ja juomamatkailussa

Lisätiedot

Opintojakso korvaa aiemmin toteutetun saman nimisen opintojakson syksystä 2023 alkaen.

Ilmoittautumisaika

22.05.2023 - 28.05.2023

Ajoitus

07.09.2023 - 26.10.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

1 op

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
  • Marjaana Salomaa
  • Henry Lybäck
  • Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja

Marjaana Salomaa

Ryhmät
  • TOP223SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S23, Palvelualat

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kuvata ja hyödyntää alan trendejä suunnittelussa ja kehittämisessä
- kuvata alueellisia matkailun vetovoimatekijöitä
- integroida paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä matkailussa
- hyödyntää kannattavuuden ja markkinoinnin näkökulmia ruoka- ja juomamatkailupalveluissa
- kehittää asiakaslähtöisiä palveluita ja prosesseja ruoka- ja juomamatkailussa

Toteutustapa

Opintojaksolla tutustutaan ruokamatkailuun ja tehdään kehittämistehtävä, jonka kautta opiskelija saa ymmärrystä ruokamatkailusta ja ruokareiteistä Suomessa, perehtyy tuotekehitykseen huomioiden kohderyhmän tarpeet ja alueen vetovoimatekijät ja oppi integroimaan paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä.

Aika ja paikka

Lähijaksot toteutetaan Leppävaaran kampuksella. Alkaa to 7.9.klo 9-11.30, loppuu 19.10.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Suomeksi
Esimerkiksi:

Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistamishanke. Haaga-Helia amk. Luettavissa: http://hungryforfinland.fi/

Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028, toimenpiteet 2020-2023. Luettavissa: http://hungryforfinland.fi/sites/hungryforfinland.fi/files/Ruokamatkailustrategia-2020-2028.pdf

Ruokamatkailun tuotesuositukset. Luettavissa: https://www.businessfinland.fi/4998b7/globalassets/julkaisut/visit-finland/tutkimukset/2020/visit_finland_ruokamatkailun_tuotesuositukset_2020.pdf

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Toteutetaan pääosin kampusopetuksena. Monimuoto-opiskelijoille räätälöidään mahdollisuus opiskella osittain verkossa.

Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen näytön vastaanottaa opintojakson vastaava opettaja. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Katso lisätietoa Intrasta.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

VIsit Espoo

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opetusta torstai aamuisin klo 9-11.30.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Viikottaiset luennot opintojakson teemoista
Aktiivinen, itsenäinen ryhmätyöskentely

Lisätietoja opiskelijoille

Suositellaan aiempia matkailun opintoja.
Ensimmäinen tapaamiskerta on edellytys opintojakson suorittamiselle. Jos joudut olemaan siltä pois, sinun tulee ilmoittaa siitä etukäteen sähköpostitse vastuuopettajalle. Muussa tapauksessa ilmoittautuminen hylätään.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Ryhmätehtävä
Itse- ja vertaisarviointi

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa:
* Käyttää keskeisiä/yksittäisiä ja asianmukaisia ammattikäsitteitä sekä osoittaa perehtyneensä tietoperustaan.
* Toimia ohjattuna asianmukaisesti.
* Käyttää opittuja tekniikoita ja malleja.
* Ottaa toiminnassaan asiakkaat huomioon.
* Toimia ryhmän jäsenenä ja tavoitesuhteisesti.
* Toimia ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa:
* Perustella, vertailla ja analysoida toimintaansa yleisillä ohjeilla.
* Selviytyä itsenäisesti erilaisissa tehtävissä kulloisessakin toimintaympäristössä.
* Soveltaa monipuolisesti opittuja tekniikoita ja malleja.
* Toimia ammatillisesti asiakastilanteissa.
* Toimia ryhmässä tavoitesuhteisesti.
* Perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa:
* Käyttää asiantuntevasti ja systemaattisesti ammattikäsitteitä.
* Perustella toimintaa tutkitun tiedon avulla.
* Toiminta on usein joustavaa, järjestelmällistä, kehittämispainotteista, luovaa ja aktiivista.
* Valita toimintaan soveltuvia tekniikoita ja malleja ja perustella valintansa.
* Toimia asiakaslähtöisesti ja tilanteenmukaisesti.
* Edistää ryhmän toimintaa.

Lisätiedot

Opintojakso korvaa aiemmin toteutetun saman nimisen opintojakson syksystä 2023 alkaen.